به گزارش همشهري آنلاين، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی گفت: نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا نیز پوشش همگانی بیمه سلامت یکی از آرزوهای دیرینه است که بسیاری از کشورها نتوانستند هنوز آن را محقق کنند به شکلی که همه مردم بدون استثناء زیر چتر بیمه قرار گیرند.
روحانی با اشاره به حمایت دولت از مردم به ویژه قشر آسیب پذیر به عنوان یکی از اهداف و شعارهای انقلاب اسلامی، افزود: این نکته اساسی است که مردم آن را باور دارند و انشاء الله همه مسئولین نیز آن را باور خواهند کرد که کشور و حکومت متعلق به مردم است و تمام مسئولین بدون استثنا خادم مردم هستند و مشروعیت خود را از خدمت به مردم میگیرند و اگر خدایی ناکرده مسئولی در انجام خدمت به مردم مرتکب قصور یا تقصیری شود، مشروعیتش زیر سوال خواهد رفت.
رییس جمهوری با بیان اینکه همه وظایف دولت در این اصل خلاصه میشود که به مردم خدمت کند تا مردم از حاکمیت و حکومت رضایتمند باشند، خاطر نشان کرد: رضایتمندی مردم از چند اصل نشأت میگیرد که اولین و مهمترین آنها اجرای عدالت است به گونهای که مردم احساس کنند در پیشگاه قانون و حاکمیت مساوی هستند.
- بيمه سلامت بخشي از عدالت است
رییس شورای عالی امنیت ملی ایجاد فرصتهای برابر برای مردم را به مفهوم اجرای عدالت اجتماعی، عنوان کرد و اضافه کرد: بیمه سلامت همگانی همه عدالت نیست اما قطعاً بخشی از عدالت است. بیمه همگانی همچنین همه رضایتمندی مردم را ایجاد نمیکند اما بخشی مهم از خواست و عامل ایجاد رضایتمندی در جامعه است.
روحانی با بیان اینکه دو مشکل بیکاری و بیماری در جامعه خیلی رنجآور است، اظهار داشت: بیماری و بیکاری دو معضل بزرگ اجتماعی هستند. درست است که بیکاری مهمتر است و اگر برطرف شود، میتوان معضل بیماری را نیز سامان دهد، اما موضوع بیماری از یک نظر از بیکاری هم مهمتر است چرا که یک فرد بیکار اگر سالم باشد، حتی بدون کمک دیگران میتواند با تکیه بر استعداد ذاتی و مهارتهایش روی پای خود بایستد اگر چه دولت هم باید به او کمک کند، اما رنج و درد بیماری، طاقتفرساست.
- رنجهاي حاشيهاي بيماري
رييس جمهور ادامه داد: حالا اگر وضع به گونهای باشد که وقتی بیماری وارد بیمارستان میشود، شرایطی برای او پیش آید که رنج و درد بیماری را هم فراموش کند و مجبور باشد علاوه بر رنج بیماری به دنبال خرید دمپایی، ملحفه و دارو و تجهیزات درمانی باشد و بعد هم برای هر اقدام تشخیصی مجبور باشد به مرکز درمانی دیگری مراجعه کند، چه خواهد شد؟ تازه پس از همه این مراحل وقتی دفترچه بیمه خود را ارایه میکند، به او میگویند که این دفترچه هزینه چندانی را تقبل نمیکند و او باید پول زیادی بابت درمان خود بدهد.
روحانی افزود: البته اطلاع دقیق دارم که در بسیاری از کشورها حتی کشورهای بسیار پیشرفته مردم در مراکز درمانی دولتی در صفهای طولانی میایستند و گاهی برای یک عمل جراحی کوچک باید نوبتهای چندماهه تا یکسال بگیرند.
رییس جمهوری اظهار داشت: در سفری که امسال به مقر سازمان ملل متحد داشتم بسیاری از سران کشورهایی که با بنده ملاقات داشتند و حتی سران کشورهای اروپایی سوال میکردند که چطور ما در ساماندهی موضوع مهم سلامت در کشور موفق شدهایم، در حالی که آنها چندین سال است که تلاش میکنند و هنوز موفقیتی به دست نیاورده اند.
روحانی با تأکید بر اینکه تلاش عظیمی در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت و صدور دفترچههای بیمه همگانی با تلاش کارگزاران دولت و حمایت این ملت آغاز شده و در حال انجام است، اظهار داشت: از زمان آغاز اجرای این طرح به هر بیمارستانی که مراجعه کردم و از هر بیماری که درباره نحوه اجرای این طرح سوال کردم بدون استثنا اظهار رضایت کردند.
رییس جمهوری ادامه داد: در روند اجرای یک اقدام مهم و مثبت، مهمتر از آغاز اجرای آن اقدام ، تداوم و تکمیل آن است و طرح تحول نظام سلامت نیز باید ادامه یافته و نواقص آن قدم به قدم با حضور و کمک مردم تکمیل شود.
- همگاني كردن بيمه سلامت
رییس جمهوری با بیان اینکه دو اقدام مهم باید در راستای تکمیل طرح تحول نظام سلامت انجام شود، گفت: یکی همگانی کردن بیمه بود که برای اجرای آن مشکلاتی از جمله نقص اطلاعاتی درباره تعداد افراد فاقد بیمه داشتیم، اما به هر حال طرح از ابتدای امسال آغاز شد و امروز اعلام کردند که تعداد دفترچههای صادر شده از ۸ میلیون نفر عبور کرده و در مجموع تا به حال ۹ میلیون نفر برای گرفتن دفترچه در سامانه ثبت نام کرده اند که احتمالاً رقم نهایی افرادی که دفترچه بیمه سلامت همگانی دریافت خواهند کرد در همین حدود باشد.
روحانی با اشاره به اینکه امروز به نقطهای رسیدیم که به جرأت میتوانیم بگوییم، تمام ایرانیان صاحب دفترچه بیمه همگانی شدهاند، دستیابی به این موفقیت را افتخاری برای ملت ایران و دولت به عنوان خادم مردم، دانست و اضافه کرد: علاوه بر طرح بیمه سلامت همگانی، باید کیفیت خدمات و کارایی این دفترچهها را نیز ارتقاء دهیم و دیگر اینکه باید در عرصه ارتقاء شاخصهای بهداشتی که مقدم بر درمان است، بیش از پیش تلاش کرده و فعال شویم.
رییس جمهوری اظهار داشت: برای ارتقاء شاخصهای بهداشتی باید کار را از مدارس شروع کنیم و فرهنگ عمومی را در این زمینه تصحیح نموده و ارتقاء دهیم. همه رسانهها و همه بخشهایی که میتوانند به ارتقاء شاخصهای بهداشتی در جامعه کمک کنند باید در این زمینه فعال شوند، بویژه آنکه بسیاری از دستورات دین مبین اسلام نیز علاوه بر جنبههای عبادی و دینی، جنبه بهداشتی نیز دارند.
- توزيع سبد كالا بين 11 ميليون نفر
رییس جمهوری افزود: دولت در حال حاضر به ۱۱ میلیون نفر سبد غذایی میدهد که اگر افراد جدیدی شناخته شوند به این لیست اضافه خواهند شد. همچنین توزیع شیر در مدارس برای تأمین سلامت فرزندانمان ادامه خواهد یافت و دولت این مسیر را ادامه خواهد داد.
روحانی تأکید کرد: اجرای چنین طرحهایی هم عدالت را به دنبال دارد و هم باعث رضایت و اعتماد عمومی میشود که سرمایه اجتماعی را رشد داده و باعث مشارکت بیشتر و فعالتر همه مردم در عرصههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میشود که دولت را در حل مشکلات بیشتر و بهتر یاری خواهد کرد.
در این مراسم ۸ میلیون و یکمین دفترچه بیمه سلامت برای دختر خردسال معلولی به نام نرگس تحیرپرست صادر و توسط رییس جمهوری به وی تقدیم شد.
نظر شما