دکتر محمد اسماعیل مطلق در گفتوگو با ايسنا، ارتقا، پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت را با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی از مهمترین سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در موضوع جمعیت عنوان کرد و گفت: سیاستمداران جمعیتی و بهداشت جهانی میگویند، زمانی که میزان جمعیت در کشوری به حد زیر جایگزینی رسید، در بعد سلامت، تهدیدی برای آن جمعیت به حساب میآید و کشورها تلاش میکنند که این اتفاق نیفتد.
دكتر مطلق گفت سه ميليون زوج نابارور در كشور داريم و تمركز وزارت بهداشت بر حل مشكلات باروري در كشور است.
وی با بیان اینکه بالغ بر 220 هزار سقط در سال صورت میگیرد، افزود: فقط 7000 مورد از مسیر قانونی انجام میشود.
مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، تداخل فرزندآوری با مسائل اقتصادی را دو دلیل عمده سقط عنوان کرد و گفت: میزان تداخل فرزندآوری 80 درصد و مسائل اقتصادی 20 درصد است.
مطلق با بیان اینکه تخمین زده میشود که 90 هزار نفر در کشور آلوده به ویروس ایدز باشند، گفت: حدود دو درصد جامعه مبتلا به هپاتیت B هستند.
وی با بیان اینکه در طول شبانهروز هشت تن بر اثر اعتیاد جان خود را از دست میدهند، افزود: متاسفانه بیشترین افراد مبتلا به اعتیاد در سنین کمتر از 35 سالگی قرار دارند.
مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: 91 درصد نگرانیهای والدین برای فرزندانشان مربوط به اعتیاد مواد مخدر است.
مطلق با بیان اینکه بخش زیادی از زندانیان کشور جرمشان مواد مخدر است، گفت: 50 درصد علت طلاقها را نیز اعتیاد شامل میشود.
وی ضمن اشاره به ارتقای مشاورههای حین و پس از ازدواج با تاکید بر مهارتهای زوجین، گفت: ازدواج سالم و تشکیل خانواده، افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت فرزندآوری سالم، پیشگیری از بارداریهای پرخطر و سقط، تامین مراقبتهای کیفی دوران بارداری و جلوگیری از مرگ مادر و نوزاد از مهمترین رویکردهای در دست اقدام این وزارتخانه است.
نظر شما