به گزارش ایسنا، محسن قمصری با بيان اينكه طی چند ماه گذشته چند محموله گازوئیل با توجه به نیاز فصلی وارد شده که هم اکنون واردات آن متوقف شده است، تصريح كرد: عدم توان بانکهای داخلی برای ارائه تضمینهای مالی به خریداران فرآوردههای صادراتی مهمترین مشکلی است که در حال حاضر وجود دارد.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدرکربوری وزارت نفت نیز پیشتر گفته بود که وزارت نفت سال 1393 را با راهبرد افزایش تولید گاز و کم کردن مصرف سوختهای مایع آغاز کرد و انتظار این بود با همکاری ذینفعان به جز نفت کوره بتوان گازوئیل نیز صادر کند.
به گفته منصور معظمی، سیاست استفاده حداکثری از گاز سبب کاهش مصرف سوخت مایع و از سوی دیگر صادرات فرآورده نفتی میشود.
این درحالی است که پیشتر در آبان ماه امسال، قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از احتمال از سرگیری موقت واردات گازوئیل خبر داده و گفته بود که عرضه گازوئیل کم گوگرد و با استاندارد یورو 4 در کل کلانشهرها آغاز شد.
شاهرخ خسروانی درباره آخرین وضعیت عرضه و توزیع گازوئیل کم گوگرد و مطابق با استاندارد یورو 4 در کلانشهرهای کشور گفته بود: همزمان با افزایش آلودگی هوا در برخی از شهرهای بزرگ کشور عرضه گازوئیل کم گوگرد هم افزایش یافته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون در سطح استان تهران، البرز، مرکزی، بخشهایی از خراسان رضوی و مشهد مقدس، شیراز و اصفهان گازوئیل کم گوگرد عرضه میشود، یکی از مهمترین مشکلات پیش روی عرضه گازوئیل در برخی استانهای کشور را محدودیتهای شبکه خطوط لوله و انتقال دانسته بود.
خسروانی با بیان اینکه در حال حاضر محدودیت و کمبودی برای تامین و توزیع گازوئیل در کشور وجود ندارد، یادآور شده بود که بر این اساس از ابتدای سال جاری با توجه به افزایش روند گازرسانی به نیروگاهها و صنایع مصرف گازوئیل در این بخشها با کاهش قابل توجهی همراه شده است.
قائممقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی همچنین با تاکید بر اینکه پیشبینی میشود در فصل زمستان و با توجه به افزایش مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری عرضه گازوئیل به نیروگاهها با محدودیتهایی همراه شود، خاطرنشان کرده بود که از این رو برای حفظ ذخیرهسازی این فرآورده نفتی واردات گازوئیل به صورت موقت در برنامه قرار گرفته است.
نظر شما