به گزارش ایرنا، مجید مخدوم روز پنجشنبه در دومین همایش ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس افزود: مشکل اصلی جنگلهای زاگرس خشکسالی نیست بلکه عملکرد ما انسانها است که درصد زیادی از آن را از بین برده است.
وی اظهار کرد: در گذشته جنگلهای زاگرس در مقابل ریزگردها مانند یک سپر حفاظتی عمل میکرد اما اکنون که دیگر جنگلی باقی نمانده است ریزگردها به راحتی وارد شهرها میشوند که چند سال پیش تا تهران و حتی جاده چالوس در شمال کشور نیز نفوذ کرده بودند.
استاد دانشگاه تهران در رشته محیط زیست ادامه داد: یکی دیگر از دلایل مشکلات کنونی جنگلهای زاگرس، فقر مردم منطقه است زیرا نمیتوانند انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند بنابر این درختان را قطع و از آنها به عنوان سوخت استفاده میکنند.
وی به تولید سوخت بیودیزل در دنیا اشاره کرد و گفت: تا چند سال پیش دنیا به ویژه برزیل به این نتیجه رسیده بود که سوخت بیودیزل بسیاری از مشکلات زیست محیطی از جمله انواع آلودگیها را برطرف میکند از این رو زمینهای زیادی در برزیل به کشت محصولاتی برای تامین سوخت بیودیزل اختصاص داده شد اما این طرح با شکست مواجه شد.
مخدوم ادامه داد: زیرا بعد از گذشت چند سال به این نتیجه رسیدند که زمینها باید برای تامین مواد غذایی کشت شوند و برای اجرای این طرح زمین کافی در اختیار ندارند بنابر این در منطقه زاگرس هم باید به معیشت مردم توجه شود تا جنگل در امان بماند.
وی گفت: در استفاده از سوخت بیودیزل برآورد کردند که اگر باک بنزین یک خودروی شاسیبلند با سوخت بیودیزل پر شود هزینه آن برابر با تامین غذای 365 روز یک فرد است.
مخدوم افزود: امروزه بسیاری مسایل طبیعی مانند گرم شدن زمین را علت مشکلات محیط زیستی کشور میدانند در حالی که عملکرد ما انسانها و نداشتن ارزیابیهای صحیح زیست محیطی پروژهها این مشکلات را به وجود آورده است.
وی به سد گتوند بر روی رودخانه کارون اشاره کرد و گفت: گروهی که پروژه سد گتوند را ارزیابی زیست محیطی کردند حرفهای و متخصص نبودند، این منطقه دارای گچ و نمک است بنابر این در چنین مکانی نباید سد احداث شود که این مساله موجب شد امروز مشکلات زیست محیطی زیادی برای منطقه ایجاد شود.
دومین کنفرانس ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس امروز -پنجشنبه- در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
نظر شما