به گزارش ايسنا، وزیر امور خارجه در مقدمه سخنان خود از مقام معظم رهبری به دلیل حمایتهای معظم له از تیم مذاکرهکننده هستهای تشکر و قدردانی نمود.
جواد ظریف ضمن تشکر از هیئت رییسه مجلس خبرگان و اعضای محترم این مجلس برای ایجاد زمینه برای حضور خود در این اجلاس از آخرین اقدامات تیم مذاکرهکننده هسته ای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل گزارشی ارائه داد.
وی در ادامه با اشاره به سیاست های دشمنان در قالب اسلام هراسی و ایران هراسی و تقویت گروههای تروریستی به نام آزادی، بخشی از ابعاد دیگر سیاست غرب و استکبار جهانی در این راستا را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.
ظریف افزود: کار دیپلماسی کاهش هزینه هاست لذا ما نیز از ابتدای دولت یازدهم با همین هدف اقدامات خود را انجام میدهیم.
وزیر امور خارجه با اشاره با نامه 47 سناتور آمریکایی به رهبران کشورمان مبنی بر لغو تمامی توافقات در پایان دوره ریاست جمهوری اوباما گفت: در این نوع نامه نگاری که کاری بی سابقه و غیر دیپلماتیک است در واقع به ما گفته میشود که ایالات متحده غیرقابل اعتماد است.
وی ادامه داد: چه مذاکرات به نتیجه برسد و چه نرسد ما برنده هستیم؛ چون سرمایه ای که ما در این سالها جمع آوری کرده ایم عزت و خود باوری است. سرمایه ای که قابل پس گرفتن نیست و آمریکایی ها و غرب نیز این واقعیت را پذیرفتهاند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: اما سرمایه غرب، اهرم تحریم و فشار آوردن بر سازمان ملل است که از ابتدای انقلاب و پس از تسخیر لانه جاسوسی شروع شده و چیز تازه ای علیه ایران نیست.
ظریف با اشاره به دشمنی استکبار جهانی در دورههای مختلف عمر سی و شش ساله انقلاب اسلامی از جمله جنگ تحمیلی و قرارداد 598 مبنی بر پایان جنگ، بخشی از دسیسه های دشمنان نظام اسلامی و ایجاد موانع گوناگون آنها بر سر راه انقلاب را تشریح کرد.
وی در ادامه از دستاوردهای گوناگون از جمله هستهای علیرغم تمام تحریم ها و روند مذاکرات و اقدامات سازنده جمهوری اسلامی سخن گفت و خاطرنشان کرد: در طول مذاکرات در ماههای گذشته با کمک دیپلماسی سازنده جمهوری اسلامی موفق شدهایم بخشی از نگاه طرفهای مذاکره کننده علیه کشورمان را تغییر دهیم؛ هر چند مذاکره با آمریکاییها به جهت حضور تندروها در کنگره این کشور با مشکلات مواجه است ، اما ما با توکل بر خدا و دعای مردم و ائمه اطهار علیهم السلام تلاش می کنیم مذاکرات را به یک نتیجه مطلوب برسانیم.
پس از پایان سخنان دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، پنج نفر از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با طرح سوالات خود در مورد بخشی از سخنان دکتر ظریف اظهار نظر کردند و دکتر ظریف نیز پس از استماع سخنان این نمایندگان مطالبی بیان نمود.
نظر شما