براساس گزارش نيوساينتيست، اين تصوير براساس شبيهسازيهايي به دست آمدهاست كه محققان دانشگاه پرينستون با استفاده از رنگهاي مختلف براي نمايش دادن ارتعاشات لرزهنگاري انجام دادهاند و پنجرهاي جديد را به سوي ساختار دروني زمين گشودهاند.
اطلاعات لرزهنگاري اين امكان را فراهم ميآورد كه به واسطه دنبال كردن ارتعاشاتي كه در اثر وقوع زمينلرزهها ايجاد ميشوند، تصويري از گوشته زمين، لايهاي كه ميان پوسته و هسته قرار گرفته، ساخته شود. از آنجايي كه سرعت عبور اين ارتعاشات از ميان مواد چسبناكي مانند مواد مذاب نسبت به مواد جامد مانند سنگها كمتر است، تجزيه و تحليل پيامدهاي لرزهاي صدها زلزله در سرتاسر جهان ويژگيهاي دروني زمين از قبيل رسوبات معدني، درياچههاي زيرزميني و حركات و شكل لايههاي تكتونيكي را آشكار ميسازند.
در تصوير نهايي كه از اين تحقيقات به دست آمدهاست، امواج كندتر به رنگ قرمز و نارنجي ديده ميشود. ارتعاشات سريعتر به رنگ سبز و آبي مشخص شدهاند كه به احتمال زياد با مناطق فرورانشي در ارتباط است، منطقهاي كه در آن لايهاي تكتونيكي به زير لايهاي ديگر رانده ميشود.
اگرچه اين تصوير تنها روي يك منطقه متمركز است، دانشمندان در تلاشند تا نقشهاي سهبعدي از كل گوشته زمين را با استفاده از همين تكنيك و تا عمق 3000 كيلومتري از گوشته،ايجاد كنند. ابررايانه اوكريج ابزاري است كه با توانايي محاسباتي بالاي خود انجام چنين تجزيه تحليل اطلاعاتي كلاني را ميسر ساختهاست. سرعت پردازش اين ابررايانه 20 كوادريليون در ثانيه است.
نظر شما