چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان ژاپنی با استفاده از نوعی شیوه جدید افکنش نور، به نقاشی‌ها جان دادند. این روش ابداعی HenGenTou نام دارد.

جان‌بخشیدن به نقاشی‌ها با فناوری جدید

به گزارش ایسنا، در روش نقشه‌برداری نورافکنی متداول موسوم به Shader Lamps، یک جسم واقعی بر روی تصویر تابیده ‌شده همپوشانی دارد؛ اما این روش‌، مقرون ‌به ‌صرفه نیست و در عین حال بسیار دشوار است.

روش ابداعی HenGenTou نام دارد و در واقع نوعی تکنیک نورافکنی است که توسط آزمایشگاه‌های علمی ارتباطی NTT در ژاپن ارائه شده و به نقاشی‌های بی‌جان، زندگی می‌بخشد. این شیوه جدید در زبان ژاپنی به معنای "لامپ‌های تغییرشکل" است.

این فناوری با تاباندن یک الگوی خاکستری بر روی یک تصویر ساکن از بخشی از تصویر عمل می‌کند که تغییردادن یا حرکت ‌دادن آن لازم است.
این رویکرد توهمی، تصویر موجود یا واقعی را حفظ و ظاهر آن را از لحاظ فیزیکی تغییر نمی‌دهد؛ در این شیوه، نسبت به روش نقشه‌برداری نورافکنی استاندارد، به محاسبات کم‌تری نیاز است و بنابر این مقرون‌ به‌ صرفه‌تر از روش‌های دیگر است.

مغز انسان در این شیوه، حقه نور تابانده‌شده توسط پروژکتور را به عنوان حرکت تصویر واقعی زیرین تفسیر می‌کند، زیرا اطلاعات شکل و رنگ توسط مغز به عنوان اطلاعات حرکتی دریافت می‌شوند.

زمانی که مغز انسان با ترکیب ‌کردن شکل، رنگ و حرکت، تصویر دیداری منسجمی از یک صحنه را خلق می‌کند، به طور خودکار مقادیر کوچک ناهنجاری و انحراف را تصحیح می‌کند؛ نتیجه آن است که نظاره‌گر هنگام تماشای تصویر، الگوی تولید شده توسط HenGenTou را به عنوان تغییرات در شکل و رنگ تصویر اصلی درک می‌کند.

می‌توان از تکنیک جدید تحت شرایط محیطی شفاف استفاده کرد و محققان بر این باورند که این شیوه را می‌توان به اجسام سه‌بعدی نیز اعمال کرد. با این حال، بدست ‌آوردن اثر مطلوب برای این اجسام دشوارتر است، زیرا محدودیت‌هایی در شرایط تماشای تصویر وجود دارد؛ به طور مثال تماشاچی باید مستقیما در جلوی تصویر قرار بگیرد.

می‌توان از روش HenGenTou در حوزه‌هایی مانند تبلیغات استفاده کرد و چهره‌ای لبخندزنان یا متنی موج‌دار موجود بر روی علامتی ساکن را به نمایی جذاب تبدیل کرد؛ همچنین می‌توان از این تکنیک در طراحی داخلی ساختمان بهره برد و توهم جریان موج‌دار آب یا بلندشدن امواج گرمایی را بر روی دیوارها یا کف ساختمان‌ها خلق کرد.

قرار است روش HenGenTou برای بازی‌های المپیک 2020 توکیو به طور کامل توسعه یابد و پس از آن از لحاظ تجاری در دسترس قرار گیرد.

کد خبر 290302

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha