همشهری آنالین: سرقت خودرو، موتورسیکلت و لوازم داخل خودرو از جمله شایع‌ترین انواع سرقت است. در آستانه سال جدید، قرارگاه مبارزه با سرقت پلیس آگاهی هشدارها و توصیه‌هایی را به منظور پیشگیری از وقوع سرقت به شهروندان داده است.

سرقت خودرو

به گزارش ایسنا، قرارگاه مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا از شهروندان خواسته که در زمان فروش اتومبیل‌شان هرگز به یک غریبه اجازه ندهند که به تنهایی پشت رُل بنشیند و آن را امتحان کند، همچنین از سپردن سوئیچ و کلید به افراد غیرمطمئن و ناشناس در هر وضعیتی نیز باید خودداری و از انتقال مسافران به مسیرهایی که اصلاً آشنایی با آن ندارند پرهیز شود.

در هنگام شب، وسیله نقلیه باید در محلی پارک شود که نور کافی دارد. همچنین نباید اجازه داد که افراد متفرقه و ناشناس روی خودروی شهروندان سیستم دزدگیر نصب کنند. اتومبیل باید به دزدگیر، قفل پدال، قفل فرمان، سوئیچ مخفی و سایر لوازم تاخیری و بازدارنده مجهز باشد.

از گذاشتن اشیاء گرانقیمت، اسناد و مدارک به ویژه مدارک خودرو و اوراق شناسائی شخصی در داخل خودرو نیز باید خودداری شود؛ چرا که اگر اسناد و مدارک خودرو را در داخل آن رها کرده و خودرو به سرقت رفت، سارق به راحتی می‌تواند خودرو را حتی در محل‌های مجاز به فروش برساند.

همچنین از پارک کردن خودرو در اماکن و خیابان‌هایی که تردد در آنها بسیار کم است باید خودداری شود و حتی الامکان و به ویژه در شب‌ها از پارک خودرو در خیابان خودداری کرده و خودرو را در پارکینگ‌های عمومی پارک کنند. همچنین باید از توقف، پارک و ترک خودرو در معابر و مکان‌هائی که شلوغ است یا تابلوی پارک ممنوع در کنار آن نصب شده خودداری شود چرا که علاوه بر ایجاد ترافیک در صورت انتقال خودرو توسط جرثقیل پلیس، شوک سرقت خودرو به مالک وارد می‌شود و بعد از آن نیز ‌باید هزینه حمل جرثقیل و جریمه نقدی به حساب اعلام شده واریز شود.

شهروندان در مواقعی که ناچار به پارک خودرو در خیابان هستند، حتما باید اتومبیل خود را به تجهیزات ایمنی تأخیری و بازدارنده مجهز و در توقف‌های کوتاه مدت و لحظه‌ای از رها کردن خودرو با در‌های قفل نشده و سوئیچ روشن، جدا خودداری کنند. در توقف‌های طولانی نیز بهتر است هرازگاهی به محل پارک خودرو سرکشی شود.

پلیس از شهروندان خواسته هنگام رفتن به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و داروخانه‌ها یا برای رساندن مصدومان به درمانگاه‌ها از قفل بودن درها و بکارگیری تجهیزات ایمنی اطمینان حاصل کنند و در غیر این صورت در اولین لحظه به محل پارک خودرو برگشته و مطمئن شوند. از پاک کردن خودرو در سطح شیب‌دار نیز باید پرهیز شود چرا که برای سارقان تا مسافتی که سطح شیب دار ادامه دارد بدون نیاز به استارت و به راحتی امکان جابجائی خودرو وجود دارد.

در صورت خرید خودروهای گرانقیمت، حتمأ باید سوئیچ یدک و سوئیچ سوم را از فروشنده تحویل گرفت و هنگام بارندگی‌های شدید یا بارش برف نیز باید بیش از حد معمول حتمأ به محل پارک خودرو سرکشی کرد. هنگام خروج از پارکینگ مجتمع یا آپارتمان خود و برای بستن در پارکینگ حتما باید خودرو را خاموش کرده و از خودرو پیاده شد و در زمان مراجعت به منزل و برای بازکردن در پارکینگ نیز باید این موضوع را رعایت کرد زیرا برخی از سارقان در کمین افرادی هستند که برای لحظه‌ای خودرو را به صورت در باز و سوئیچ روشن رها کنند. در زمان بروز نقص فنی نیز باید خودرو را به تعمیرگاه‌های مورد اعتماد برد.

قرارگاه مبارزه با سرقت همچنین هشدارهایی را برای جلوگیری از سرقت لوازم خودرو ارائه کرده و با تاکید بر اینکه ایجاد هرگونه مانع برای جلوگیری از سرقت موثر و قابل اعتنا است از شهروندان خواسته که نسبت به تقویت زاپاس بند و اهرم نگه دارنده زاپاس در زیر خودروهایی مثل پژو 206،‌ وانت نیسان و زانتیا اقدام و از پارک کردن خودروها در جاهای تاریک و جاهایی که درختان و بوته‌ها به طور طبیعی اتومبیل‌ها را استتار می‌ کند خودداری کنند چراکه سارقان با قرار گرفتن، بین اتومبیل و شیشه‌ها و درختان خود را از دید رهگذران مخفی و از همان مکان به راحتی در خودروها را باز می‌کنند. حتی الامکان نیز باید از پیچ قفل دار و محافظت کننده روی پیچ‌های معمولی چرخ‌ها استفاده شود.

جدا کردن پانل و همراه بردن آن یکی از راه‌هایی است که موجب می‌شود سارقان کمتر به سراغ ضبط‌های بدون پانل و یا اصطلاحا خالی بروند، توصیه می شود که هنگام ترک خودرو از بسته بودن درها و بالا بودن شیشه ها نیز اطمینان حاصل شود. همچنین باید از قرار دادن اشیاء قیمتی، کیف، وجه نقد، تراول چک، اسناد و مدارک لازم از هویت و مالکیت در داخل خودرو بعد از پیاده شدن از اتومبیل پرهیز کرد.

به گزارش ایسنا، قرارگاه مبارزه با سرقت پلیس آگاهی در خصوص جلوگیری از سرقت موتورسیکلت نیز هشدارهایی داده و با تاکید بر اینکه در این زمینه نیز ایجاد هرگونه مانع برای پیشگیری از سرقت موثر و بازدارنده است از موتورسواران خواسته که در صورت امکان سوئیچ مخفی روی موتورسیکلت خود نصب کرده و موتورسیکلت را حتما در پارکینگ عمومی و دارای متصدی و مراقب پارک و قبض رسید را نیز دریافت کنند.

حتی الامکان باید نقل و انتقال سند موتورسیکلت ها به صورت قطعی انجام شود و از تحویل موتورسیکلت به صورت امانی به اشخاصی که شناخت کافی از آنها وجود ندارد باید پرهیز شود. در صورت عدم دسترسی به پارکینگ، باید موتورسیکلت را حتی الامکان در معرض دید پارک کرد و در معاملات نیز حتما باید هویت و مالکیت فروشنده احراز شود.

شهروندان باید از تغییر ظواهر موتورسیکلت از جمله باک و سیستم اگزوز و غیره که بر خلاف آیین نامه است خودداری کنند و هرگونه معامله خود را از طریق فروشگاه‌های معتبر و رسمی انجام دهند و هنگام خرید و فروش از طریق آگهی روزنامه ها نیز توجه داشته باشند که ضرورت دارد تا اقدامات تامینی در صورت مراجعه خریدار به عمل آید و از در اختیار گذاشتن موتورسیکلت به بهانه بررسی وضعیت فنی جدا خودداری شود.

کد خبر 290556

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha