همشهری آنلاین: یک فعال بازار سرمایه نسبت به عملکرد نهاد ناظر بازار سرمایه انتقاد کرد و گفت:دخالت حقوقی‌های بازار در روزهای اولیه انتشار بیانیه هسته‌ای و شتابزدگی در تصمیم گیری، باعث متوقف شدن روند رشد بورس و خدشه دار شدن اعتماد سرمایه گذاران شد.

بورس

ايسنا نوشت: عظیم ثابت- مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان- در خصوص علت ریزش های سنگین بورس در هفته اخیر گفت: تکاپوی سازمان بورس و حقوقی های بازار در روزهای اولیه بعد از بیانیه لوزان و عجله بی رویه برای کنترل بازار، موجب جلوگیری از ادامه روند مثبت بورس شد.

وی افزود:از آنجایی که روند بازار سرمایه در 15 ماه گذشته نزولی بوده و بسیاری از سرمایه گذاران زیان های 20 تا 50 درصدی متحمل شده بودند، بازار سرمایه هنوز جا داشت تا با خوش بینی ناشی از توافق هسته ای با رشد مواجه شود، اما متاسفانه سازمان بورس به همراه حقوقی ها و سازمان خصوصی سازی در روند بازار سرمایه دخالت کرده و خیلی زود روند بازار را تغییر دادند. به این ترتیب شتاب زدگی در تصمیم گیری ، به جای استفاده از فرصت، فرصت سوزی و دلزدگی از بازار ایجاد کرد.

وی در ادامه گفت: وجود خوشبینی بیش از حد مسئولان باعث شد تا جلوی رشد بورس را گرفته و به اصطلاح بازار را منطقی کنند، این در حالی است که نهاد ناظر نباید در روند بازار دخالت کرده و تنها باید درشفاف شدن بازار و استفاده نکردن از رانت نظارت کند نه اینکه به محض مثبت شدن بازار، برای جلوگیری از شتاب بورس و رسیدن به تعادل عجله کند.

وزن دهی بیش از حد بازار به مسائل سیاسی

ثابت با بیان اینکه نگرانی از پرونده سیاسی همچنان در بازار سرمایه وجود دارد، تصریح کرد: بازار سرمایه بیش از حد به مسائل سیاسی وزن می دهد و با توجه به اینکه در فصل برگزاری مجامع قرار داریم سرمایه گذاران میتوانند دید خود را بلند مدت کنند زیرا هنوز قیمت سهام شرکتها رشد چندانی نکرده و سهامداران می توانند برای رفتن به مجمع و گرفتن سود برنامه ریزی کنند.

وی اضافه کرد: علاوه بر اینکه خبرهای مثبتی از کاهش نرخ سود سپرده بانکی و لایحه خروج غیر تورمی از رکود در راه است و بازارهای موازی با ثبات نسبی مواجه شده و نگرانی قابل ملاحظه‌ای بازار را تهدید نمی کند، اما بدبینی و وزن دهی زیاد به شایعات موجب شده تا بازار شادابی لازم را نداشته باشد.

نباید عرضه ها موجب ترس شود

مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان تصریح کرد:بنابراین برای بهتر شدن شرایط باید نظارت‌ها نظامند شده و شرکتهای حقوقی برای منافع خود بازار را خراب نکنند ، همچنین نباید عرضه ها در بازار ترس ایجاد کند، زیرا عرضه های زیاد برای خریداران یک علامت است و یکی از دلایلی که بازار به سمت خرید نمی رود این است که به محض مثبت شدن بازار، با عرضه های سنگین جلوی آن گرفته می شود.

به گفته وی، منافع شخصی و گروهی از سوی برخی سازمان‌ها و ارگان‌ها علت بروز این رفتار است، زیرا آنها توجه نمی‌کنند که بازار سرمایه محل کسب درآمد است و باید خویشتن داری کرده و به نفع بازار سرمایه حرکت کنند. این در حالی است که همواره مردم را به سرمایه گذاری در بورس و آوردن پول به بازار تشویق می‌کنند، اما زمانیکه بورس به صورت مداوم گرفتار کاهش قیمت ها می شود طبیعتا مردم از سرمایه گذاری ترسیده و اعتماد آنها خدشه دارمی شود.

حقوقی ها در مقابل عرضه سهم پاسخگو باشند

وی خاطرنشان کرد:بنابراین باید اقداماتی صورت گیرد تا بازار سرمایه جذاب شده و حقوقی ها در مقابل عرضه های سنگین خود پاسخگو باشند، زیرا منابعی که در ابتدای سال وارد بورس شد در حال خارج شدن است و این نشانه و علامت خوبی برای بازار نیست. این در حالی است که بازار سرمایه در فصل برگزاری مجامع باید بهترین بازار برای سرمایه گذاران باشد، اما علی رغم اینکه اخبار مثبتی نسبت به دو سال گذشته در بازار وجود دارد، اما عرضه های کوتاه مدت نفس بازار را گرفت و از شکل گیری روند مثبت بورس جلوگیری کرد.

اعتماد سرمایه گذاران خدشه دار شد

این فعال بازار سرمایه عنوان کرد: تا زمانیکه ابهام در بازار وجود دارد خریداران نسبت به خرید سهم اقدام نکرده و فروشندگان عرضه ها را زیاد می کنند. در حال حاضر اعتماد سرمایه گذاران به بورس خدشه دار شده و بهبود آن به گذر زمان و ایجاد شوک هایی مانند کاهش نرخ سود سپرده های بانکی،کاهش نرخ نفت و اخبار مثبت سیاسی نیاز دارد تا اعتماد به بازار سرمایه برگردد.

ثابت با اشاره به اینکه مشکل بازار سرمایه وجود دید کوتاه مدت است، تاکید کرد:در این شرایط سازمان بورس باید قانون گذاری و سیاست گذاری را مدنظر قرار دهد، زیرا در بازاری که دامنه نوسان و حجم مبنا وجود دارد عرضه های سنگین روند بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سازمان بورس جلوی حقوقی ها را بگیرد

وی عنوان کرد: در شرایطی که روند نگران کننده ای در بازار سرمایه حاکم شده و شتاب پایین آمدن افزایش یافته است،همه ی ارگان ها باید بازار را از خود دانسته و با یکدیگر همکاری کنند و سازمان بورس اجازه ندهد حقوقی ها بازار را خراب کنند زیرا همچنان بازار پول جذاب بوده و این جذابیت مانع از خروج سرمایه از بازار پول شده است.

همه همدلی کنند

این فعال بازار سرمایه به پیش بینی آینده بورس پرداخت و گفت:نسبت به آینده بازار سرمایه خوش بین هستم، زیرا زمان زیادی برای اصلاح بازار صرف شده و شرایط نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است این در حالی است که باید هر چه سریعتر در خصوص کاهش نرخ سود سپرده های بانکی تصمیم گیری شود تا با معقول تر شدن نرخ سود، منایع به سمت تولید و اشتغال حرکت کند.

وی با بیان اینکه سال 1394 قطعا بهتر از سال 1393 خواهد بود، پیش بینی کرد که امسال زیان سهامداران بورس در سال گذشته جبران شود زیرا بازار در شرایط خوبی قرار دارد اما باید اعتماد سازی لازم صورت بگیرد و همه همدلی کنند تا بازار روزهای پر رونق خود را تجربه کند، زیرا خبرهای مثبتی در راه است که به نفع بازار سرمایه خواهد بود و سرمایه گذاران برای منتفع شدن باید نگاه خود را اصلاح کنند.

خبرآنلاين 29 فروردين ماه گزارش داد: شاخص بورس تهران معاملات امروز را با افت قابل توجهی به پایان رساند. در حالي که ميزان بازدهي بازار سرمايه طي يک هفته گذشته به کمتر از منفي 3.6 درصد رسيده بود، امروز هم شاخص کاهش يافت.

اين اتفاق هم در شرايطي رخ داد که فعالان بازار پيش بيني مي کردند روند حرکتي شاخص کل بازار سرمايه صعودي شود. تحليلگران بازار اعتقاد دارند که پايان جو رواني ناشي از توافق هسته اي دليل اصلي ريزش شاخص کل به حساب مي آيد. حتي اظهارنظرهاي سخنگوي دولت در مورد رشد 5 درصدي اقتصاد ايران طي سال جاري نيز در سرنوشت بورس چندان موثر نبوده است.

برهمين اساس امروز شاخص کل بازار سرمايه با افت بيش از 704 واحدي وارد کانال 67 هزار واحدي شد.

شاخص کل بور سال را در کانال 62 هزار واحد آغاز کرد سپس تا 70 هزار واحد پیش رفت و بعد از آن در مسیر نزولی قرار گرفت تا امروز وارد کانال 67 هزار واحدی شد.

کد خبر 292543

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha