فارس نوشت: عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور صبح امروز (یکشنبه) که برای ارائه گزارش درباره پولهای کثیف در صحن علنی مجلس حاضر شد، طی سخنانی اظهارداشت: من پیش از این هم که در دیوان محاسبات بودم بارها این نکته را مطرح کردم و امروز نیز بر آن تأکید میکنم که یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما در کشور با آن مواجه هستیم موضوع بیانضباطی مالی است.
وی اضافه کرد: ما هنوز نمیتوانیم بگوییم که کل درآمدها و هزینههای کشور چقدر است، همانطور که پیش از این هم میگفتم ما باید به صورت جدی تمام منابع مالی و هزینههای کشور را به صورت واحد و یکپارچه نه به عنوان یک مسئله دولتی بلکه به عنوان یک مسئله حاکمیتی و نحوه گردش و چرخش آنها را مشخص کنیم و نظارت عالیهای بر تمام امور داشته باشیم.
وزیر کشور اظهار داشت: من طی نامهای از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست کردم تا در صورت امکان، جلسه به صورت غیرعلنی برگزار شود تا ارقام و اعدادی را که من اعلام میکنم مورد سوءاستفاده دشمنان قرار نگیرد البته موضوعی که ما میخواهیم به آن بپردازیم مسئلهای است که کشورهای اروپایی و آمریکا به شدت با آن مواجه هستند و علیرغم همه برنامهها و اقدامات، بزرگترین پولشوییها در داخل آمریکا، اروپا و کشورهای قدرتمند صورت میگیرد اما ما به عنوان کشور جمهوری اسلامی ایران معتقدیم که باید تمام فعالیتهای ما مبتنی بر عقاید و اصول انقلابی و اعتقادیمان باشد و کمترین تخلف را داشته باشیم.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: من در سخنرانی خود در 93/12/2 در جمع فرماندهان مبارزه با موادمخدر بر آثار و عواقب قاچاق و درآمدهای ناشی از آن صحبت کردم. آثار امنیتی این مسئله را مطرح کردم به گونهای که امروز برای ما مسجل است پولهای قاچاق و قاچاقچیان با اشرار و تروریستها ارتباط دارند و این موضوع را ما برای اولین بار امسال در سازمان ملل نیز مطرح کردیم و برای آنها نیز این مسئله جالب بود و مصادیق خود را در این خصوص به آنها ارائه کردیم.
وی با بیان اینکه اگر ما قاچاق و منابع ناشی از قاچاق را کنترل نکنیم حتما گروههای افراطی و تروریستی از این مسئله استفاده میکنند، افزود: در حوزه اقتصادی نیز من این مثل را مطرح کردم که پولهایی که ناشی از قاچاق است می تواند در اقتصاد کشور ضررهای بسیار زیادی وارد کند و رقابت را دچار اشکال کرده و انحصار ایجاد کند و در نهایت فرار سرمایهها را از کشور در پی داشته باشد.
وزیر کشور اظهار داشت: در حوزه اجتماعی مسئله قاچاق و پولهای ناشی از آن یک میلیون و 500 هزار نفر معتاد که با خانوادههایشان حدود 5.5 تا 6 میلیون نفر را موجب میشود که مباحثی مثل طلاق، بزهکاری، سرقت و قتل ناشی از این مسئله است که این مسئله قاچاق و پولهای ناشی از آن است.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: در حوزه سیاسی این مسئله را مطرح کردم که اگر ما مراقب نباشیم قاچاقچیان و کسانی که به دنبال پولهای کثیف هستند محتاج به حامی بوده و حامی خود را در حوزه قدرت جستوجو میکنند و اگر هوشیار نباشیم امکان دارد تا این افراد از طرق مختلف در حوزه سیاسی من جمله از طریق انتقال قدرت که این امر در قالب انتخابات صورت می گیرد، اعمال نظر و اعمال نفوذ داشته باشند.
وی ادامه داد: البته این موضوع در همان روز از سوی رسانههای مختلف به گونهای مطرح شد که هم ناقص، هم جهتدار و هم تحریف شده بود.
وی ادامه داد: اطلاعیه از طرف ستاد مبارزه با موادمخدر صادر شد و در آنجا این بحث اصلاح شد و این موضوع مطرح شد که چنانچه گردش ناسالم مالی موادمخدر در هر حوزهای از جمله سیاست ورود کند منجر به فساد و قدرت گرفتن عوامل قاچاق در مناسبات آن حوزه خواهد شد، نسبت به تأثیر پولهای کثیف ناشی از قاچاق موادمخدر در تمام عرصهها از جمله سیاست هشدار داده شد.
وزیر کشور اظهار داشت: این موضوع ادامه پیدا کرد و باز هم رسانهها از طرق مختلف این موضوع را مطرح کردند و ما در تاریخ 93/12/18 به خبرگزاری که این خبر را منتشر کرده بود نامه نوشتیم و گلایه خود را از این اتفاق ابراز کردیم و عنوان کردیم که چرا امانت در انتشار خبر رعایت نشده است.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: در جلسهای که من برای فرماندهان سخنرانی میکردم جمع فرماندهان بود و خبرنگاران در پشت سالن و در جایی بودند که بنده مطلع نبودم ولی در همان جا هم مطرح کردم که اگر خبرنگاری حضور دارد لازم نیست که این صحبتها در بیرون منتشر شود.
وی همچنین افزود: در 94/1/19 علاوه بر پیگیریهای انجام شده یکی از روزنامهها سخنرانیهای من را در ملاقات با کارکنان ستاد مبارزه با موادمخدر به گونهای مطرح کرد که از یک جمله تحلیل درست کرد و گفت و این موضوع را به نحوی مطرح کرد که مجددا همان خواستی را که هست مطرح کند و ما گلایه خود را کتبا ابراز کردیم و آن روزنامه مجبور شد تا همین مطلب را در رسانه خود منتشر کند.
وزیر کشور اظهارداشت: آخرین بار در خصوص این موضوع در هفته قبل در شورای اجتماعی خبرنگاری از من پرسید موضع شما در قبال اظهارات یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس مبنی بر اینکه از شما خواسته شده تا برای توضیح در مورد پولهای کثیف در جلسه مجلس حضور پیدا کنید چیست؟ من گفتم بنده به عنوان وزیر کشور موظف هستم وقتی مجلس از ما چیزی میخواهد در مجلس حاضر شده و توضیح دهیم.
وی افزود: آمادگی کامل در این حوزه داریم، ما در این زمینه قانون پولشویی را داریم و با فعال کردن قانون ضدپولشویی میتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: موضوعی که من مطرح کردم یک موضوع ملی است و ما اگر توجه نداشته باشیم باید یقین دانست که این افراد به همه حوزهها قصد نفوذ خواهند داشت برای اینکه به دنبال حامی هستند و برای اینکه منافع و قدرت میخواهند.
وی افزود: تخمینهای جهانی نشان میدهد یک تریلیون دلار در سال مشمول شستوشوی پول قرار میگیرد که معادل 1.6 تولید ناخالص آمریکاست. بر اساس برآورد دفتر جرم و موادمخدر سازمان ملل در سال 2005 آمریکا حدود 350 میلیارد دلار، آسیا و اقیانوسیه 292 میلیارد دلار، اروپا 241 میلیارد دلار مشمول این موضوع بوده است.
وزیر کشور اظهارداشت: برخی از رسانهها این موضوع مهم کشور را بر عرصه رقابتهای سیاسی، تحلیلهای گروهی و با توجه به مصالح و منافع خود از آن استفاده کردهاند و ما روز بعد از آن توضیح دادیم که این موضوع هشدار بوده است.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: انتظار من از مجلس و قوه قضائیه و همه این است که با این موضوعات به صورت اساسی مقابله شود و اجازه ندهیم تا این فضا در کشور ایجاد شود اما مسئلهای که اصلا مطرح نشده شما نمایندگان از من انتظار دارید که جنگ روانی رسانههای داخلی و خارجی را که به این موضوع دامن زدهاند در داخل آن دام حرکت کنم و مسائل کشور را مطرح کنم که چه اتفاقی افتاده است.
وی افزود: چه کسی میتواند برای بنده اثبات کند که چنین موضوعی اتفاق افتاده است و گلایه من از کسانی است که در این مسئله فریب رسانهها را خوردند و در پی آن رسانهها مسائلی را مطرح کردند که خودشان به آن دامن زدند و مسئله سیاسی در کشور به گونهای شد که عدهای طرفدار این مسئله شدند و عدهای در مقابل آن موضع گرفتند و انگار که موضوع را به خود گرفتند.
وزیر کشور اظهار داشت: مقام معظم رهبری بارها و بارها در مورد ورود پولهای فساد به حوزه انتخابات، سیاست و به حوزه قدرت تذکر دادند چرا ما در مقابل یک موضوعی که به صورت یک هشدار مطرح میشود چنان موضع میگیریم که بعد برای دفاع از آن موضع غلط به گونهای حرکت میکنیم که چند اسم هم از آن بیرون میآید. این کار چه مشکلی را حل میکند؟
وزیر کشور با تاکید بر اینکه از اظهارات من استفاده سیاسی شده و مباحث به انحراف کشیده شده است، گفت: مسئله مهمی که من در آن نشست بیان کردم امروز به بازیهای سیاسی کشیده شده که این اصلاً درست نیست.
وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه 3 میلیارد دلار از طریق مواد مخدر وارد عرصه اقتصادی کشورمان شده است، افزود: در 3 ماه اخیر با کیسی مواجه شدیم که فردی 35 ساله با 5 کلاس سواد در عرض 2 سال 200 تن جابجا کرده، برای اولین بار در طول تاریخ مبارزه پولشویی در کشور شبکهای را شناسایی کردیم که در آن 2 هزار نفر با داراییهای یکسان به این فعالیت میپردازند.
رحمانیفضلی از نمایندگان مجلس پرسید که آیا به روند هزینههای مربوط به انتخابات در کشور نظارت میشود؟ آیا قدرتمندان و سودجویان به دنبال سوءاستفاده نیستند؟
وی همچنین بر لزوم مبارزه با قاچاق کالا تاکید کرد و با بیان مثال دیگری برای پولهای کثیف، گفت: در کمیته امداد بیش از 100 نفر 27 هزار خودروی لوکس در حدود 20 میلیارد وارد کشور کردند که متاسفانه در اینجا از حقوق مستضعفین سوءاستفاده شده است.
رحمانی فضلی در ادامه سخنان خود گفت: ما در یکی از جزایر 9 هزار و 570 شرکت که دو هزار و 814 شرکت فقط با یک آدرس به ثبت رسیده است داریم. همچنین کد پستی 99 درصد شرکتهای ثبتشده در این جزیره یک رقم بوده است و این باعث شده معادل 20 میلیارد دلار مالیاتی که باید کشور بگیرد، انجام نداده آن هم به خاطر همین فرارها و پولشوییها است.
وی ادامه داد: ما اگر میخواهیم اقتصاد سالم، پاک، غیرنفتی و مقاومتی داشته باشیم باید بدانیم که اینها گریزهای مالی کشور است که نه تنها به خزانه دولت واریز نمیشود بلکه در مسیرش فساد ایجاد میکند و موجب میشود این پولها در مسیری برود که باعث امنیت و صیانت برای این افراد شود.
وزیر کشور با اشاره به بررسی پروندههای متعدد در شورای عالی ضد پولشویی گفت: قانونی که دراین خصوص از سال 86 تصویب شده و تا زمان دولت ما حدود 18 جلسه داشته ما تعداد این جلسات را افزایش دادیم و برخوردها را جدی کردیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: انتظار بنده و مردم از شما نمایندگان و همچنین انتظار همه مردم از ما این است که بستری را از نظر اقتصادی فراهم کنیم و مدیریتی بر منابع مالی و فعالیتهای اقتصادی انجام دهیم تا این فعالیتها منجر به پولهای کثیف و قاچاق نشود.
وی تاکید کرد: بنده مجددا عرض میکنم که این موضوع را در حوزه سیاسی به عنوان هشداری که باید مواظب باشیم به حوزه قدرت و سیاست کشیده نشود، میدانم.
وزیر کشور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: ما مشاهده کردیم که چند سال قبل فردی که چندین نفر را با پولهایی که برای آنان هزینه کرد میخواست بدین وسیله چهره مسئولان و نمایندگان را لکهدار کند.
رحمانی فضلی با اشاره به نزدیک بودن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری گفت: ما در شرایطی که به انتخابات نزدیک میشویم باید برای ایجاد اطمینان بیشتر به مردم از طریق لایحه یا طرح قانونی را بگذرانیم تا منشا کلیه هزینههای انتخاباتی مشخص و قابل نظارت باشد تا نشان دهیم ما خود دستمال پاکی هستیم چراکه شیشههای کثیف را باید با دستمال پاک تمیز کرد.
وی افزود: اگر برداشت دوستان از سخنان من به خاطر اینکه رسانهها آن را در بازیهای سیاسی خود به گونهای به نفع مقاصد سیاسی خود استفاده کردهاند و ما بارها آن را تکذیب کردیم، من امروز پیش شما آمدم تا این موضوع را به طور شفاف بیان کنم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: این موضوع به خاطر اهمیتش باید به صورت ریز و دقیق بررسی شود، اگر ما به عنوان صیانتکنندگان خون شهدا هستیم باید کشوری پاک و سالم داشته باشیم و دست افراد سودجو را از دامنه اقتصاد، امنیت و سیاست کشور پاک کنیم.
رحمانیفضلی در پایان خاطرنشان کرد: به بنده پیشنهاد میکنند که بگویم اگر سوءاستفادهای از صحبتهای من به دلیل انعکاس بد در نشریات و روزنامهها صورت گرفته، از طرف آنها از شما عذرخواهی کنم.
نظر شما