همشهری آنلاین: جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت: امروز احتمال رسیدن به موفقیتی تاریخی به منظور تحقق این هدف وجود دارد.

جان کری

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت خارجه آمریکا، کری طی سخنرانی خود در نشست بازنگری بر پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای موسوم به «ان پی تی» در نیویورک گفت: برای استمرار اعتبار «ان پی تی»، باید از الزام آور بودن قوانین، پیروی همه کشورهای عضو و معتبر بودن تک تک کلماتش نزد آن‌ها مطمئن شویم، این امر یعنی جهان باید در برابر تکثیر تسلیحات هسته‌ای همه جا متحد باشد.

امروز احتمال رسیدن به موفقیتی تاریخی به منظور تحقق این هدف وجود دارد. آمریکا و گروه ۱+۵ با ایران به مجموعه‌ای از معیار‌ها دست یافته‌اند که در صورت نهایی و اجرایی شدن، همه مسیرهای احتمالی ایران را برای رسیدن به مواد هسته‌ای مورد نیاز ساخت سلاح هسته‌ای مسدود می‌کند و به جامعه بین المللی اعتماد مورد نیاز برای تایید ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران را می‌دهد.

به اطلاع شما می‌رسانم که کار دشوار ما هنوز پایان نیافته و بعضی مسائل کلیدی همچنان حل نشده باقی است. اما ما در حقیقت نسبت به هر زمان دیگری برای رسیدن به توافق جامعی که به دنبال آن بوده‌ایم، نزدیک‌تر هستیم. اگر به این هدف برسیم جهان امن‌تر خواهد شد.

نباید از یاد برد که «ان پی تی» همواره در محور این مذاکرات مطرح بوده است. از روز اول موضوع مهم در مذاکرات، واداشتن ایران به پیروی از تعهداتش در «ان پی تی» بوده است. در صورتی که در ‌‌نهایت مذاکرات موفقیت آمیز باشد، بار دیگر ثابت می‌کند که قدرت دیپلماسی از رویارویی بر‌تر و حکومت نظم و قانون پابرجاست.

کری در ادامه گفت: از ابتدای این روند گفته‌ایم که هر توافقی با ایران نه تنها بر مبنای وعده‌ها و گفته‌ها بلکه بر اساس تایید و مدارک متقن و راستی آزمایی خواهد بود که در واقع مرکزیت «ان پی تی» و کل فرآیند آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای نیز همین امر است. یقینا راستی آزمایی در «ان پی تی» مهم‌ترین موضوع است و یکی از اقدامات ما برای تحقق اهداف در زمینه مبارزه با تکثیر تقویت پادمان‌های آژانس به منظور اطمینان از تامین اطلاعات مورد نیاز این نهاد بین المللی برای تایید توافق‌های نظارتی و پادمان هاست. به همین دلیل آمریکا قصد اجرای پروتکل الحاقی در سطح همه کشورهای جهان را دارد.

کنفرانس بازنگری ان پی تی از ۷ اردیبهشت تا ۱ خرداد در نیویورک برگزار می‌شود. این کنفرانس هر پنج سال یک بار برگزار می‌گردد و در آن کیفیت اجرای پیمان عدم اشاعه و مصوبات کنفرانس‌های بازنگری بررسی می‌شود.

در این نشست که با شرکت نمایندگان ۱۸۹ کشور عضو معاهده و حدود ۲۵ وزیر خارجه از کشورهای عضو برگزار می‌شود، قرار است در مورد موضوعاتی از قبیل؛ خلع سلاح هسته‌ای، عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، تضمین‌های امنیتی برای عدم استفاده و عدم تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه کشورهای غیر هسته‌ای، موضوع خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای و حق مسلم استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای، بحث و تبادل نظرشود.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز روز گذشته به عنوان نماینده کشورهای عضو جنبش عدم تعهد سخنرانی کرد و تداوم وجود سلاح‌های هسته‌ای را بزرگ‌ترین خطری دانست که بشریت را تهدید می‌کند و خواستار نابودی کامل آن‌ها شد.

کد خبر 293559

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha