به گزارش ایرنا، بانک مرکزی پیرو نشست اخیر شورای پول و اعتبار، «دستورالعمل ناظر بر سیاست های پولی و اعتباری در سال 1394» را به تمام بانکها ابلاغ و اعلام کرد دستورالعمل فوق از تاریخ 16 اردیبهشت ماه 94 در نظام بانکی کشور لازم الاجرا خواهد بود.
براساس تصمیم بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار از این پس نرخ سود سپرده های کوتاه مدت حداکثر 20 درصد و نرخ سود تسهیلات مبادله ای نیز حداکثر 21 درصد خواهد بود.
اعضای شورای پول و اعتبار همچنین نرخ سود تسهیلات مشارکتی را از 28 به 24 درصد کاهش دادند، علاوه بر این نرخ سپرده قانونی با کاهش نیم واحد درصد به 11 درصد رسیده است.
براساس اعلام بانک مرکزی، تعیین نرخ سود سپرده های زیر یکسال نیز به بانک ها واگذار شده و قرار است بانک ها نرخ سود سپردهها را متناسب با محصولات برای دوره کمتر از یکسال تعیین کنند.
همچنین دریکهزار و یکصد و نود و نهمین جلسه شورای پول و اعتبار در مورخ 15 اردیبهشت ماه 94 با محوریت تمرکز بیشتر بانک مرکزی بر تسهیلات خرد و به منظور حمایت از تولید و تولیدکنندگان داخلی برگزار شد و این شورا سقف تسهیلات پرداختی در بخشهای مختلف را تصویب کرد.
شورای پول و اعتبار پیشنهادهای ارائه شده توسط بخش اعتباری بانک مرکزی را به شرح زیر مورد تصویب قرار داد:
الف) خرید کالاها و خدمات ضروری از قبیل کالاهای مصرفی بادوام نو و دست اول از محل تولیدات داخلی و هزینه تحصیل، ودیعه مسکن و سایر نیازهای ضروری مشابه، حداکثر تا مبلغ 80 میلیون ریال
ب) تسهیلات جعاله تعمیر مسکن حداکثر تا مبلغ 100 میلیون ریال
ج) تسهیلات خرید خودروی سواری (تولید داخل) معادل 60درصد بهای خودرو و حداکثر به میزان 150 میلیون ریال
د) تسهیلات کارت اعتباری برپایه عقد مرابحه حداکثر تا 50 میلیون ریال
ح) تسهیلات خرید خودرو بابت جایگزینی خودروهای فرسوده شخصی از محل تولید داخلی معادل 80 درصد بهای خودرو و حداکثر به مبلغ 200 میلیون ریال
ضمنا شورا مقرر کرد شیوه نامه اعطای تسهیلات خودرو و کالاهای مصرفی بادوام و نحوه مصرف آن توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و به بانک ها ابلاغ شود.
نظر شما