مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، گفت: طبق آمار ۶۶ درصد زوجین بلافاصله پس از ازدواج تمایل به فرزندآوری دارند.

بیشترزوج‌ها بلافاصله پس از ازدواج فرزند می‌خواهند

دكتر محمد اسماعيل مطلق با اعلام اينكه بقيه افراد نيز با يك فاصله زماني دلخواه تمايل دارند فرزند داشته باشند، افزود: در مجموع تمام زوجين تمايل به داشتن فرزند دارند.فرزند آوري يكي از اهداف مهم ازدواج و زندگي مشترك است و اكثر زوجين داشتن فرزند را به‌عنوان يكي از خواسته‌ها و اهداف خود در زندگي مشترك مدنظر دارند. وي با اشاره به افزايش تمايل به فرزندآوري زوجين در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ گفت: سال ۹۲ بالغ بر يك ميليون و ۴۷۰ هزار نوزاد متولد شد كه اين رقم در سال ۹۳ به يك ميليون و ۵۳۰ هزار تولد رسيد كه نشان‌دهنده افزايش ۶۲ هزار تولد است.

  • هشدارهاي جمعيتي

اين اظهارات مطلق در حالي است كه 6ميليون و 600هزار زن 15تا49ساله ازدواج نكرده در كشور وجود دارد و با توجه به بررسي انجام شده از سال 1385تا 1393، ميزان ازدواج در كشور هر سال نسبت به سال پيش از آن كمتر شده كه براساس آخرين آمار، ازدواج در سال 93در كشور حدود 40تا 45هزار مورد نسبت به سال 92كاهش يافته است.همچنين در كشور ما يك‌ميليون و750هزار بارداري اتفاق مي‌افتد كه يك‌ميليون و530هزار مورد منجر به فرزند آوري و 220هزار مورد منجر به سقط جنين مي‌شود.

هم‌اكنون ميزان باروري كلي در كشور 1.8است و به گفته مسئولان وزارت بهداشت سالانه 440هزار فرصت فرزندآوري از دست مي‌رود.اين ميزان شامل 410هزار فرصت فرزند آوري در زنان ازدواج‌نكرده، 10هزار فرصت براساس فوت همسر و 20هزار فرصت بر اثر طلاق است.

مدتي قبل معاون بهداشت وزارت بهداشت نيز با اعلام اينكه 70درصد جمعيت كشور در سنين 15تا 64سال قرار دارند، گفت: از اين افراد به‌عنوان جمعيت فعال نام برده مي‌شود و در دوران طلايي زندگي قرار دارند. ما هم‌اكنون در دوران عروسي جمعيت كشور قرار داريم و بايد اين دوران را جشن بگيريم اما در دهه 60نرخ باروري در كشور 6.1بود و اين عدد هم‌اكنون به 1.8رسيده است. دكتر علي اكبر سياري با اعلام اينكه بيش از 11ميليون نفر در سن ازدواج قرار دارند ولي ازدواج نمي‌كنند، معتقد است اگر 10درصد افراد مجرد، ازدواج كنند نرخ باروري به 2.6مي‌رسد.

  • به روايت آمار

براساس آمار مربوط به سال 2014كه توسط بخش دايره‌المعارف جهاني سي‌آي‌اي، سازمان اطلاعات مركزي آمريكا انجام شده، كشور نيجر بالاترين نرخ و سنگاپور كمترين نرخ فرزندآوري براي هر زن را دارند. البته اين پيش‌بيني تخميني و براي سال 2014است. طبق اين گزارش نرخ باروري در زنان ايراني در سال 2014، 1.85فرزند مي‌شود، يعني رتبه 146دنيا. پيش از ايران كشورهايي مثل انگلستان، سوئد، ايسلند و نروژ و پس از آن هم ويتنام، شيلي و اروگوئه قرار دارند. تا‌كنون كارشناسان خانواده و متخصصان جمعيت بارها نسبت به گسترش پديده تأخير در فرزندآوري هشدار داده‌اند. البته بيش از 3ميليون زوج نابارور در كشور وجود دارند كه متقاضي فرزند آوري هستند و با حمايت از آنها نرخ رشد باروري افزايش خواهد يافت.

کد خبر 295240

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha