به گزارش ايرنا، تحلیلگران مسائل مالی و سیاسی تصمیم ژاپن برای سرمایه گذاری عظیم در آسیا را نوعی رقابت اقتصادی با چین تعبیر کرده اند.
این تصمیم گیری پس از آن اتخاذ شد که چین، سرمایه گذاری گسترده ای در طرح های اقتصادی کشورهای مختلف آسیا را با تشکیل بانک زیرساخت سرمایه گذاری آسیا دنبال می کند.
تصمیم ژاپن برای سرمایه گذاری در طرح های زیربنایی آسیا آشکارا تلاش این کشور برای رقابت با چین در عرصه اقتصادی در قاره کهن است و نشان می دهد که توکیو قصد ندارد، از غافله رقابت با رقیب دیرینه خود عقب بماند.
تازه ترین گزارش ها نشان می دهد که ژاپن قصد دارد این سرمایه گذاری را در بخش های چون راه آهن، جاده و پل سازی و دیگر طرح های زیربنایی قاره کهن هزینه کند.
به نظر می رسد دولت «شینزو آبه» قصد ندارد عرصه را با وجود تلاش چین برای توسعه بانک زیرساخت سرمایه گذاری آسیا که توکیو در آن عضویت ندارد، خالی کند.
روزنامه «جی جی پرس» چاپ ژاپن روز چهارشنبه از برنامه «شینزو آبه» نخست وزیر این کشور در این زمینه خبر داد و نوشت: قرار است به زودی یک برنامه پنج ساله سرمایه گذاری و اقتصادی ترسیم شود.
سرمایه گذاری ژاپن دقیقا مشابه سرمایه گذاری بانک آسیایی چین به همین میزان است که تاکنون 50 عضو گرفته است اما ژاپن و آمریکا از اعضای آن نیستند.
«جی جی پرس» نوشت: آسیا خواهد دید که توکیو خلاف بانک آسیایی چین شرایط دیگری را برای انتقال فناوری و خدمات و توسعه ساختارهای زیربنایی دنبال خواهد کرد که جذابیت خاص خودش را خواهد داشت.
تصمیم ژاپن از آن جهت اهمیت دارد که این کشور مدت هاست بازی رقابت را از عرصه فروش صرف کالا به عرصه فروش فناوری و دانش تبدیل کرده است. بازی که چین هنوز نتوانسته است خود را بازیگر آن کند. به نظر می رسد جذابیتی که ژاپنی ها از آن سخن می گویند دقیقا در همین تفاوت نهفته است و باید منتظر ماند و دید که کشورهای آسیایی برای توسعه به کدام سو می روند؟
«تارو آسو» وزیر دارایی ژاپن، چندی پیش در بانک توسعه آسیا گفت: ما در حال برنامه ریزی برای یک سرمایه گذاری مقتدرانه و بزرگ در این قاره هستیم و به زودی همه شاهد تحولی بزرگ در قاره کهن خواهند بود.
تصمیم جدید ژاپن، با اعلام رشد اقتصادی این کشور در سه ماه نخست سال جاری میلادی همراه بود و این کشور توانست در این مدت و نسبت به مدت مشابه سال قبل، از پیش بینی ها فراتر رفته و با شش دهم درصد افزایش به 2.4 درصد برسد.
اقتصاد ژاپن از ژانویه تا مارس سال جاری میلادی (دی ماه سال 1393 تا فروردین ماه سال 1394) نسبت به مدت مشابه سال قبل شش دهم درصد رشد کرد و به 2.4 درصد رسید.
این دومین رشد پیاپی در دو دوره سه ماه اخیر است. رشد اقتصادی ژاپن در سه ماهه پایانی سال گذشته میلادی نیز با سه دهم درصد رشد از رکود خارج شده بود.
نظر شما