دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۳
۰ نفر

علی ابراهیمی: با گذشت حدود یک سال از مصوبه ستاد تنظیم بازار و تعیین نرخ ۱۴۴۰ تومانی خرید شیر خام، این مصوبه توسط کارخانه‌های لبنی اجرا نشده است.

با احمد مقدسي، رئيس هيأت مديره كانون انجمن‌هاي صنفي گاوداران ايران گفت‌وگو كرده‌ايم.

  • علت گرانفروشي شير و لبنيات چيست؟

با ابلاغ مصوبه 1440 توماني شدن شير خام صنايع لبني نيز درخواست افزايش 26درصدي قيمت لبنيات را ارائه كردند كه در نهايت، دولت افزايش 15درصدي قيمت لبنيات را مصوب كرد و در عمل زيان ناشي از ممنوعيت مابه‌التفاوت 11درصدي درخواست افزايش قيمت لبنيات به توليد‌كنندگان شير منتقل شد. اكنون ميانگين كشوري نرخ خريد شير خام توسط شركت‌هاي لبني به 1140تومان كاهش يافته و گاوداران ناچار به فروش شير خام با زيان 300توماني (نسبت به مصوبه دولت) هستند كه اين روند زيان 2هزار ميليارد توماني آنها را به‌دنبال داشته است.

  • سهم توليد‌كنندگان از افزايش قيمت چقدر بوده است؟

كارخانه‌هاي لبني از ابتداي امسال گراني 13.8درصدي محصولات را اعمال كردند اما يك ريال از درآمد حاصل از اين افزايش قيمت نصيب گاوداران نشده است. همه اين مشكلات و پرداخت نشدن بخشي از مطالبات توليد‌كنندگان شير به مسئولان منعكس شده و پس از چندين‌بار تجمع اعتراض‌آميز دامداران نيز متأسفانه معاونت اجرايي رئيس‌جمهور اقدامي براي رفع اين مشكلات انجام نداده است.

  • ميزان مطالبات معوق توليد‌كنندگان شير چقدر است؟

پرداخت نشدن 100ميليارد تومان از يارانه توليد‌كنندگان شير در سال92 (با پرداخت 300ميليارد تومان از 400ميليارد تومان يارانه مصوب) بخشي از اين مطالبات است. همچنين مقرر شده بود تا بابت 3 ماه نخست سال گذشته 300ميليارد تومان يارانه به دامداران پرداخت شود كه تا‌كنون 225ميليارد تومان آن پرداخت شده و 75ميليارد تومان باقي مانده است. به اين رقم بايد زيان 2هزار ميلياردتوماني گاوداران از محل فروش شيرخام به نرخ كمتر از مصوبه دولت را اضافه كرد كه موجب شده تا نفس توليد شير به شماره بيفتد.

  • با اين روند وضعيت توليد شير چگونه خواهد بود؟

اكنون گاوها گوشتخوار شده و به‌دليل زياندهي ناچار هستيم تا با فرستادن بخشي از ذخاير ژنتيك كشور به كشتارگاه، نقدينگي مورد نياز براي خريد علوفه جهت زنده نگه داشتن بقيه گاوها را فراهم كنيم. تداوم روند زياندهي دامداران موجب كاهش 30درصدي ظرفيت توليد شيرخام تا پايان امسال مي‌شود. ظرفيت كنوني توليد شير 12ميليون تن است اما حداكثر توليد 8ميليون و 600هزار تن و حدود 40درصد ظرفيت خالي وجود دارد. با كاهش ظرفيت توليد شير به 6ميليون تن تا پايان امسال، زنگ خطر صنعت دامداري به‌صدا درآمده و در آينده نزديك نيازمند واردات شير، لبنيات و گوشت قرمز مي‌شويم.

کد خبر 296988

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha