به گزارش ايسنا، دکتر حمید میرزاده با بیان اینکه 75 واحد و مرکز دانشگاه آزاد در «طرح تجمیع یک» تجمیع شدهاند، گفت: به طور کلی هدف طرحهای تجمیع، کاهش هزینههای دانشگاه، افزایش بهرهوری، چابکسازی سازمان، کاهش بروکراسی و سالمسازی اقتصادی دانشگاه است. دانشگاهی که 50 درصد دانشجوی کاردانی به کارشناسی را به دلیل کاهش جمعیت دانشجویی و افزایش تعداد رقبا از دست داده است، دو راه برای بقا دارد، یک افزایش درآمدها از طریق فعالیتهای اقتصادی و اقتصاد دانشبنیان و دو، کاهش هزینهها.
وی با تاکید بر اینکه در «طرح تجمیع یک» ماهانه 600 میلیون تومان صرفهجویی میشود، ادامه داد: سازمان مرکزی که با شعاع 15 کیلومتر در پاسداران تهران مستقر بود، بر اساس «طرح تجمیع یک»، در سه ساختمان در پونک تجمیع شد و همین امر باعث کاهش هزینههای ایاب و ذهاب، آب و برق و سوخت و افزایش ارتباطات شد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: طرح دیگری در راستای «طرح تجمیع یک» در دست اجرا بوده که دارای 400 هزار متر زیربنای جدید است. این 400 هزار متر از محل فروش ساختمانهای متعدد به دست آمده است. دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز با 55 هزار دانشجو بزرگترین دانشگاه خاورمیانه است، اما عظمت آن به دلیل اینکه در 30 ساختمان در سطح تهران پراکنده است مشخص نیست. در طرح جدیدی که در دست اقدام است، همه ساختمانهای تهران شمال، تهران جنوب، تهران مرکز، تهران دندانپزشکی، تهرانپزشکی، دارویی، هر کدام در یک پردیس تخصصی تجمیع میشوند.
میرزاده با تاکید بر اینکه در «طرح تجمیع یک» بحثهای معماری اسلامی ایرانی در نظر گرفته شده است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی غیر از ساختمان علوم تحقیقات، ساختمان مناسبی ندارد به همین دلیل در معماری ساختمانهایی که در طرح تجمیع یک ساخته میشوند، بحثهای معماری اسلامی و ایرانی در نظر گرفته شده است و همین ویژگی برای دانشجو یک محیط جذاب میسازد و باعث نشاط علمی، فرهنگی و سیاسی دانشگاه میشود.
وی در ادامه به «طرح تجمیع 2» اشاره کرد و توضیح داد: در «طرح تجمیع 2» که به تازگی کلید خورده و بخشنامه آن ابلاغ شده است، دانشگاههای آزاد اسلامی استان تشکیل شدهاند و این باعث حذف پستهای مدیریتی و معاونتی در صف و ستاد شده است. برآورد اولیه نشان میدهد با اجرای این طرح حداقل 80 میلیارد تومان در هزینههای مدیریتی دانشگاه صرفهجويي میشود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در «طرح تجمیع دو» 15 معاونت تبدیل به 9 معاونت شده است، اظهار کرد: در این طرح که از تیر ماه اجرا میشود، معاونت دانشجوئی با معاونت فرهنگی ادغام شد؛ معاونت آزمون حذف شد؛ معاونت بینالملل حذف و تبدیل به دفتر شد؛ معاونت اقتصادی با معاونت برنامهریزی ادغام شد، معاونت سما به سازمان سما تبدیل شد و معاونت اداری مالی و اجرایی ادغام شدند. از طرف دیگر هر معاونت دارای ادارات کل، مدیریت و ... بود که همه نیازمند امکانات بودند و با ادغام معاونتها در همه این هزینهها صرفهجويی میشود.
میرزاده در مورد فعالیت نیروها پس از ادغام معاونتها توضیح داد: نیروها یا هیات علمی هستند که پس از ادغام همچنان به کار علمی خود ادامه میدهند یا کارکنانی هستند که در مجموعه بودند و اگر از سنوات آنها باقی مانده باشد میتوانند به کار خود ادامه دهند. از طرف دیگر تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که طبق آن اگر فردی 25 سال کار کرده باشد میتواند با 30 سال سابقه بازنشسته شود، همچنین اعلام شده است که دانشگاه میتواند آنها را به صورت اختیاری بازخرید کند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی ماهانه به 100 هزار نفر شامل نیروهای هیات علمی یا غیر هیات علمی، 300 میلیارد تومان از محل درآمدهای دانشگاه، حقوق میدهد که این باری است که از روی دوش دولت برداشته شده است.
نظر شما