احمد مسجد جامعی در گفت وگو با خبرنگار تهران سما، با تاکید بر اینکه بسیاری از افرادی که دغدغه نگهداری از بافت فرسوده محله عودلاجان را دارند، شناخت درست و دقیقی از محدوده این محله سنتی تهران ندارند، تصریح کرد: اگر افرادی مدعی هستند که شماری از بناهای واقع در محله عودلاجان ارزش داشته اما تخریب شده اند، بهتر است آدرس کنونی این بناها را اعلام کنند.
وی ادامه داد: از این جهت می گویم آدرس امروز این بناها را اعلام کنند، چراکه تهران را به خوبی می شناسم و می دانم بسیاری از بناهایی که ادعا می شود در محله عودلاجان ارزش میراث فرهنگی داشته و تخریب شده اند، از پایه و اساس در محله عودلاجان قرار نداشته اند.
این عضو شورای چهارم با یادآوری اینکه بناهای ارزشمندی که دارای بافت تاریخی هستند باید از بناهای فرسوده تفکیک شوند، متذکر شد: همه بناهای ساختمانی فرسوده ارزش میراث فرهنگی ندارند حتی اگر قدمتی بیش از یک قرن نیز داشته باشند.
مسجد جامعی شاخص های مختلفی را ملاک شناسایی بناهای ارزشمند و تاریخی دانست و افزود: اگر بافت فرسوده به موقع تخریب نشود، می تواند جان تک تک شهروندان را تهدید و برای همسایگان خطرات مالی و جانی در پی داشته باشد.
وی یکی از مهم ترین اقداماتی که می تواند منجر به حذف بافت فرسوده در دل محلات قدیم تهران شود را ایجاد انگیزه و مشارکت شهروندان با ارائه بسته های تشویقی نوسازی دانست و یادآور شد: درست است که بافت های فرسوده دچار مشکلات زیادی هستند، اما این بدین معنا نیست که در بافت فرسوده زندگی و معیشت شهروندان نیز دچار فرسودگی شده است.
این عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تصریح کرد: از همین رو معتقدم با ایجاد و جلب مشارکت های شهروندی می توانیم در مسیر حذف بافت فرسوده و نوسازی شهر تهران گام های موثری برداریم، ضمن آنکه بناهایی که ارزش تاریخی و تبدیل شدن به میراث فرهنگی دارند نیز در همین راستا حفظ و صیانت شوند.
نظر شما