سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به آنکه تهران از لحاظ نرخ طلاق در بدترین شرایط قرار دارد، گفت: میانگین نرخ طلاق در کشور ۱۶.۲ درصد است که این آمار در تهران به ۳۱ درصد رسیده یعنی از هر ۱۰۰ ازدواج ۳۰ تا ۳۵ به طلاق ختم خواهد شد.

طلاق

به گزارش ایسنا، مدیرکل بهزیستی استان تهران در نشست خبری امروز خود که به مناسبت هفته بهزیستی و تامین اجتماعی برگزار شده بود، اظهار کرد: بهزیستی با طیف وسیعی از جامعه هدف گسترده و آسیب‌ها و معلولیت‌های مختلف مواجه است و بیش از 159 وظیفه را به جامعه هدف خود ارائه می‌دهد.

دلبری ضمن اشاره به آنکه شعار امسال بهزیستی کشور «تنها همه با هم می‌توانیم» است گفت: در غیراینصورت نمی‌توانیم کاری پیش ببریم و این شعار به همراه رهنمودهای مقام معظم رهبری در این حوزه و همچنین همدلی و همزبانی دولت و ملت و همچنین همکاری با نهادهای خیریه و NGOها امکانپذیر است.

وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف و کاهش آسیب‌ها و محرومیت‌های جامعه هدف خود، با وجود پیچیدگی‌های آسیب‌های اجتماعی و همچنین تخصصی‌بودن سازمان بهزیستی کشور، نیازمند همکاری‌های همه جانبه با سایر سازمان‌ها و نهادها هستیم.

مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: چندی پیش 4 منطقه به بهزیستی استان تهران اضافه شده‌اند و به دنبال این وسعت جامعه هدف باید به دنبال رویکرد جدیدی در مدیریت خود باشیم و همچنین نیازمند یک بازمهندسی اساسی در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز هستیم.

دلبری در ادامه ضمن اشاره به اینکه رویکرد اصلی سازمان بهزیستی کشور پیگیری آسیب‌های اجتماعی در دو سطح اول و دوم است، تصریح کرد: سطح یک این پیگیری‌ها شامل تاکید بر مناطق آسیب‌زا و آسیب‌خیز به ویژه حاشیه‌نشین‌ها است تا بتوانیم با ورود بر آنها از گسترش این آسیب‌ها به سایر مناطق پیشگیری و جلوگیری کنیم.

وی درخصوص سطح 2 آسیب‌های اجتماعی و مداخلات بهزیستی در آنها نیز اظهار کرد: تلاش می‌کنیم با شناسایی و رصد در گروه‌های آسیب‌پذیر و مداخلات به موقع و ارزان و در دسترس در آنها از آسیب‌ها جلوگیری کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان تهران درخصوص توانمندی جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور نیز اظهار کرد: بدون تاکید بر توانمندسازی جامعه هدف، راه به جایی نخواهیم برد و به همین دلیل در تلاش هستیم با همکاری NGOها و سازمان‌های مردم نهاد در اشتغالزایی آنها تاکید کرده تا بتوانیم آنها را توانمند کنیم.

دلبری همچنین شعار اصلی سازمان بهزیستی کشور را ورود بهزیستی به خانواده و بهزیستی اجتماع‌محور دانست و گفت: این امر تنها با تعامل سازمان‌ها و NGOها و سازمانی چون شهرداری که دارای توان بسیار زیادی است حاصل خواهد شد.

وی همچنین به لزوم ایجاد حساسیت نسبت به آسیب‌های اجتماعی در جامعه اشاره کرد و گفت: باید با فرهنگ‌سازی‌های صحیح جامعه را نسبت به حوزه‌های اجتماعی و همچنین آسیب‌های آن حساس کنیم و همانقدر که مردم به حوزه‌های پزشکی و جسمی یا تحصیلی و دانشگاهی حساس هستند، در حوزه آسیب‌ها نیز حساس شوند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: بهزیستی به تنهایی قادر به ورود و رسیدگی به تمامی آسیب‌های اجتماعی نبوده و بدون مشارکت‌های مردمی راه به جایی نخواهد برد به همین دلیل به دنبال آن هستیم که از توان خوب و ظرفیت‌های مثبت مردم و NGOها در جهت کاهش آسیب‌ها اقدام کنیم.

دلبری در ادامه از راه اندازی سامانه «سیستم نظارت و ارزشیابی خدمات بهزیستی» خبر داد و گفت: در تلاش هستیم به تعداد بالای مراکز بهزیستی استان تهران (2700 مرکز بهزیستی) و همچنین با وجود اقدامات خوبی که در حوزه خصوصی‌سازی داشته‌ایم، این ارزشیابی‌ها و نظارت‌ها را افزایش داده و یک بازنگری در اقدامات خود داشته باشیم.

وی در ادامه به مدیریت انسان‌مدار در سازمان بهزیستی تاکید کرد و گفت: طیف جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور با سایر سازمان‌ها و نهادها متفاوت بوده و نیاز است تا در حوزه اجتماعی بر مدیریت انسان‌مدار تاکید شود.

مدیرکل بهزیستی استان تهران درخصوص حمل و نقل معلولان نیز اظهار کرد: شهرداری‌ها به خوبی به این حوزه ورود کرده و سازمان بهزیستی کشور نیز ماهیانه مبلغی را جهت حمل و نقل معلولان به آنها پرداخت می‌کند که در تلاش هستیم میزان آن افزایش یابد.

دلبری از تلاش برای راه‌اندازی «شهر دوستدار معلول و سالمند» خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم با همکاری با شهرداری، شهر دوستدار معلول و سالمند را ایجاد کنیم زیرا به طور قطع با راه‌اندازی چنین مراکزی، کلیه افرادی که نیازمند به حضور در اماکن مناسب‌سازی شده هستند، از آنها بهره‌مند خواهند شد.

وی در این خصوص ادامه داد: در حال حاضر پایلوت این طرح در منطقه دو شهر تهران در حال اجراست و با پروتکل اجرای آن نیز انجام شده است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه به ارائه نیم‌رخ آماری درخصوص مسائل اجتماعی تهران پرداخت و گفت: تهران به عنوان مرکزیت سیاسی، اداری و اقتصادی کشور دارای آمارهای بسیار خوبی چون بیشترین نرخ زنان با سواد، همچنین حضور نیروهای علمی و متخصص است و نرخ خودکشی در استان تهران نیز به نسبت سایر استان‌های کشور در پایین‌ترین رتبه قرار دارد. همچنین تهران در نرخ تصادفات برون شهری نیز دارای کمترین نرخ است.

دلبری ادامه داد: اما متاسفانه بیشترین آمار اتباع بیگانه در تهران حضور دارند و همچنین آسیب‌های نوپدید نیز در استان تهران بیش از سایر استان‌هاست.

وی در ادامه ضمن اشاره به بیشترین نرخ حاشیه‌نشینی و سکونتگاه‌های غیررسمی در تهران گفت: تهران از لحاظ نرخ بیکاری جوانان نیز دارای شرایط مطلوبی نبوده و تقریبا دارای بیشترین آمار در کشور است . همچنین از نظر کتابخوانی و اقدامات فرهنگی و همچنین مجتمع‌های خدمات بهزیستی نیز دارای کمترین نرخ کشوری است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه با اشاره به آنکه تهران از لحاظ نرخ طلاق در بدترین شرایط قرار دارد، گفت: براساس آخرین آمارهای رسمی میانگین نرخ طلاق در کشور 16.2 درصد است در حالی که این آمار در تهران به 31 درصد رسیده است یعنی از هر 100 ازدواج 30 تا 35 مورد در استان تهران به طلاق ختم خواهد شد.

دلبری ادامه داد: همچنین میانگین زنان سرپرست خانوار در کشور 12.1 درصد است در حالی که در تهران این آمار به 13.6 درصد رسیده است. نرخ ازدواج در تهران نیز منفی است.

وی با اشاره به حضور 450 کودک 3 تا 6 سال در مراکز بهزیستی عنوان کرد: همواره با چالش فرزندخواندگی در این گروه مواجه هستیم و در تلاش هستیم تا فرآیند واگذاری آنها را کوتاه کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در ارتباط با کمبود تعداد مادریارهای حاضر در مراکز بهزیستی اظهار کرد: متاسفانه این مساله یکی از دغدغه‌های حال حاضر مراکز توانبخشی و نگهدای سازمان بهزیستی کشور است و رسیدگی به این مساله یکی از اولویت‌های ماست.

دلبری در این خصوص تصریح کرد: در تلاش هستیم تا بتوانیم افرادی را به عنوان بهزیست‌یار و داوطلبی که خواهان همکاری با بهزیستی هستند را تحت عنوان «سازمان داوطلبان» ساماندهی کرده و از این طریق مشکل کمبود مادریار در مراکز را کاهش دهیم.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در پایان درباره ساماندهی متکدیان نیز اظهار کرد: رسیدگی به متکدیان و ساماندهی آنان از وظایف اصلی سازمان بهزیستی کشور نیست اما در این خصوص همکاری‌های لازم را با شهرداری‌ها داشته اما با این حال نمی‌توان گفت طی سال‌های آینده شاهد نبود متکدیان در سطح شهر خواهیم بود.

کد خبر 301074

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha