همشهری آنلاین: رسانه‌های خارجی به بازتاب سفر دوره‌ای وزیر خارجه ایران به منطقه پرداختند و نوشتند : محمد جواد ظریف ، کشورهای عرب منطقه خلیج فارس را به تشریک مساعی علیه تهدیدهای مشترک 'تروریسم، افراطی گری و فرقه گرایی' فراخواند.

ظریف

به گزارش ايرنا به نقل از پایگاه اینترنتی دویچه وله؛ محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، یکشنبه (26 ژوئیه / 4 مرداد) در نخستین سفر خارجی خود از زمان انجام توافق اتمی میان ایران و قدرت های جهانی، با مقامات دولت کویت دیدار و گفت وگو کرد.

او پس از ملاقات با امیر و وزیر امور خارجه کویت به خبرنگاران گفت: «پیام ما به کشورهای منطقه این است که باید با هم برای مقابله با تهدید مشترک همکاری کنیم.»

وی گفت: ایران همواره از مردم منطقه در برابر تروریسم، افراطی گری و فرقه گرایی که همه را تهدید می‌کند، حمایت کرده است.

وزیر امور خارجه ایران در عین حال تاکید کرد که لازمه چنین همکاری در منطقه نه تغییر سیاست جمهوری اسلامی ایران بلکه ایجاد تحول در سیاست کشورهای دیگر است.

ظریف ادامه داد : ما همیشه و حتی از 30 سال قبل بر گفتگو، همکاری و گسترش روابط دوستانه بین همسایگان تأکید داشته و آن را اولویت اصلی در سیاست خارجی کشورمان دانسته ایم؛ ولی لازم است گام‌هایی عملی از سوی برخی کشورهای منطقه نیز برداشته شود.

وی با اشاره مستقیم به رقیب اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه بدون نام بردن از کشوری خاص گفت: چیزی که ضروری است تغییر سیاست ایران نیست، بلکه تغییر سیاست برخی کشورهاست که خواهان جنگ و کشمکش در منطقه هستند.

تکذیب سخنان وزارت کشور بحرین

خبر گزاری فرانسه نیز نوشت : ظریف ادعاهای کشور بحرین علیه ایران را تکذیب کرد و گفت: «من به صراحت می‌گویم که ادعاهای بحرین کاملا نادرست هستند.»

ظریف گفت که زمان اعلام این ادعا نشان دهنده تمایل برای جلوگیری از همکاری میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

یک روز پیش از آن نیز شیخ راشد آل خلیفه، وزیر کشور بحرین، در آستانه آغاز دور اول سفرهای منطقه ای محمد جواد ظریف، ادعاهای علیه ایران مطرح کرد.

  • سفر به قطر

خبر گزاری فرانسه نوشت :وزیر امور خارجه ایران سپس بعداز کویت ، وارد قطر شد و قرار است در سفر به عراق با مقامات این کشور دیدار کند.

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این پرسش که آیا ایران پس از توافق اتمی سیاست خود در سوریه و عراق را تغییر خواهد داد یا نه، گفت که ایران در صف مقدم جنگ علیه داعش (دولت اسلامی) و القاعده بوده و دخالت های به موقع ایران باعث شده که از سقوط بغداد و اربیل و افتادن این شهرها به دست داعش جلوگیری شود.

ظریف هفته آینده به ایران باز می گردد. قرار است فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، و لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، هفته آینده به ایران سفر کنند.

امیر کویت سال گذشته به ایران سفر کرده بود.

در ادامه سفر منطقه ای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، قرار است به عراق نیز سفر کند.

هدف از این سفر گسترش مناسبات دوجانبه و همکاری های منطقه ای و بین المللی و همچنین تلاش برای مقابله با تروریسم و گروه های تکفیری، به دنبال حصول توافق اتمی ایران با قدرت های جهان است.

عربستان سعودی و کشورهای غربی متحد کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به اهداف ایران در منطقه تردید دارند ،هرچند ابراز امیدواری کرده‌اند که توافق ایران و غرب امنیت منطقه را تقویت کند.

بر اساس توافق جامع اتمی ایران، تهران تعهد می‌کند که برنامه های اتمی اش را در ازای لغو تحریم های اقتصادی محدود کند.

ایران و قطر سفره‌های گاز طبیعی مشترک دارند، اما قطر به مدد تجهیزات پیشرفته خود، مقادیر فراوانی از این گاز طبیعی را در مقایسه با ایران، از این منبع مشترک گاز طبیعی استخراج می کند.

این رسانه افزود: تهران روابط نزدیکی با رهبران ارشد دولتی عراق دارد و نقش موثری در مبارزه با گروه تروریستی داعش ایفا می‌کند.

محمدجواد ظریف پیش از سفر به عراق، به کویت و قطر رفته و با مقام های این دو کشور درباره توافق هسته ای ایران با گروه ۱+۵ ، تحولات منطقه ای و روابط دوجانبه گفت وگو کرده بود.

وزیر خارجه ایران، در دیدار خود با مقام های کویت و قطر، بر لزوم تشکیل یک جبهه متحد برای مبارزه با آنچه « خطر افراط گرایی و تروریسم» خواند، تأکید کرد.

کد خبر 302233

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha