در این فصلنامه نوشتار و گفتارهایی از دکتر غلام عباس توسلی، دکتر نعمت الله فاضلی، دکتر محمدسعید ذکایی، دکتر شاپور رواسانی، دکتر محمد سمیعی، دکتر شیرین احمدنیا، بهروز گرانپایه، دکتر عبدالله گیویان و سید عبدالله انوار و ... دیده میشود.
فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی به نقد و تحلیل وضعیت نشر و نقدکتابهای حوزه علوم اجتماعی میپردازد . در این شماره از فصلنامه مطالبی مانند «فراز و فرود کتاب علوم اجتماعی در گفت و گو با دکتر غلام عباس توسلی»، « نقد یک کتاب در یک نشست خانواده در بحران؛ کشاکش الگوهای سنت و نوگرایی» با حضور دکتر محمدسمیعی ، «بازی تردید یا بازی باور: دو رویکرد به نقد و نقدپژوهی در ایران» از دکتر نعمت الله فاضلی ، تحول روش شناختی در جهان علمی معاصر از دکتر عبدالله گیویان برمدار صفر درجه از دکتر امید علی احمدی و..... منتشر شده است.
از دیگر مطالب شماره جدید فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی میتوان به تاریخ فرهنگی ایران مدرن » از دکتر محمد سعید ذکایی ، «بازیابی ارزشهای فکری شرق در پیوند جامعهشناسی و تاریخ» از دکتر شاپور رواسانی «زشت و زیبای تاریخ اجتماعی ایران از مشروطیت تا انقلاب اسلامی» از سید عبدالله انوار و «شبکههای خشم و امید؛ جنبشهای اجتماعی در عصر اینترنت از بهروز گرانپایه » اشاره کرد.
در بخشی از سخن سردبیر فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی با عنوان «امتناع نقد» چنین نوشته شده است: «کتاب محصول فرآیند پژوهش و تولید اندیشه است که پس از انتشار بر بازتولید علمی تاثیر میگذارد؛ در واقع، مولف متناسب با نیازهای روز، به بازآفرینی معرفت و اندیشه علمی کمک می کند. از این منظر، هر کتابی ایده ویژه خود را دارد و از زاویه نگاه مولف به مسائل اجتماعی نگاه می کند. انتظار آن است که حاصل این نوع نگاه به تراکم اندیشه، بازآفرینی و تولید یافته های نو بینجامد. بنابراین، اگر اندیشههای نوینی که به بازار عرضه میشوند، با جریان علمی نقد در تماس نباشد، راستی و ناراستی آن کجا مشخص خواهد شد؟ اگر نقدی در کار نباشد، چگونه اعتماد کنیم که آیا تولیدات و آثار علمی به درستی و بدون کاستی منشر می شوند؟»
فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی با قیمت 6 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.
نظر شما