به دست آوردن اطلاعات کامل و دقیق دربارهی جاذبههاي گردشگري هر منطقه و دانستن جزئیاتی از مکانهایی که ميتوان در آن اقامت داشت، از نیازهای هر سفری است و خوب است قبل از آغاز مسافرت، دانستههایتان در اين زمينه را افزايش دهيد.
خوشبختانه این روزها تکنولوژی حتي نحوهی سفرها را هم متحول کرده و برنامهنویسانِ دست به صفحهکلید، با طراحي اپليكيشنهاي گوناگون سعی در برطرف کردن نیازهای مسافرتی ما و سادهتر کردن كارها داشتهاند.
تنها یک گوشی هوشمند و چند برنامهی ساده، ميتواند سفر شما را آگاهانهتر، سادهتر و مطمئنتر کند. به عنوان مثال تا قبل از ظهور تلفنهای هوشمند، تهیهی دفترچههای راهنمای مسافران و نقشهی شهرها و جادهها، همواره از موارد ضروری هر سفری بود.
اما امروزه دیگر نیازی به اين وسایل سنتی نیست، چرا که با اپلیکیشنهاي مرتبط، به راحتي میتوانید اطلاعات موردنياز خود را به دست آورید، طوریکه انگار قبلا خودتان چنین سفری را تجربه کردهاید. وبسايتها و اپليكيشنهاي زير ميتوانند راهنماي خوبي براي سفر شما باشند.
- تریپوسو
اطلاعات جامع سفرت را بهدست بياور
قصد سفر به کدامیک از شهرهای ایران را دارید؟ شیراز، اصفهان، یزد یا...؟ «تریپوسو» اطلاعات سفر و گردشگری را دربارهی بیش از 50 شهر دیدنی ایران، در اختیار کاربران ایرانی و خارجیِ علاقهمند به ایرانگردی قرار میدهد.
کافی است نام شهر یا کشور موردنظر خود را در اختیار این اپلیکیشن بگذارید.
با انجام این کار، تریپوسو علاوه بر جزئیات شهرها و اطلاعاتی مربوط به اماکن زیارتی، مکانهای دیدنی و ... اطلاعات جالبی از رستورانها و غذاهای خوشمزهی آن نیز در اختیار شما میگذارد. اين اپ یک نقشهی آفلاین هم دارد.
- چمدان
چمدان خود را ببند
اپلیکیشن «چمدان»جمعآوری ملزومات سفر را برايتان راحت ميكند. در چمدان شما امکان ساختن و مدیریت «چکلیست»های مختلف برای سفر را دارید.
با لمس گزینهی «لیست جدید»، میتوانید وارد منوی تازه شوید و در آنجا با تعیین محل سفر، زمان سفر و نوع سفر خود، یک چکلیست پیشنهادی -شامل کلیهی ملزومات سفر- دریافت کنید.
یا اینکه لیست خالی را تحویل بگیرید و به دلخواه خود، آیتمهای جدیدی به آن بیفزایید و ذخیره کنید. يكي ديگر از امكانات جالب اين اپ، تنظيم «زنگ هشدار» است كه با فعالسازي آن، ميتوانيد مطمئن شويد چيزي را جا نگذاشتهايد.
- google maps
تهيهی نقشه
اگر تصمیم دارید به مکان جدیدی سفر کنید و شهر را نمیشناسید، پیشنهاد میکنیم نقشهی آفلاین شهرهای ایران را دانلود کنید.
این برنامه به شما کمک میکند بدون نیاز به اینترنت، حتی در جاده نیز بهسادگی مکان موردنظر خود را بیابید تا هم از اتلاف وقتتان جلوگیری شود و هم از پرسوجو از اطرافیان بینیاز شوید.
با وارد کردن عبارت «Ok Maps» در جعبهی جستوجو، میتوانید نقشه و مسیر جستوجو شده را به صورت آفلاین در تلفن خود ذخیره کنید تا در هنگام ضرورت مورد استفاده قرار گیرد. گوگل مَپ عکسها و فیلمهای مربوط به آن مکان را نمایش میدهد.
- AccuWeather
بررسي شرايط جوي
AccuWeather وضعیت جوی را تا ۱۵ روز آینده پیشبینی ميكند. در زمانی که اپلیکیشنهای گوناگون تنها به نمایش جزئیاتی نظیر دما، سرعت باد و میزان رطوبت اکتفا کردهاند، این اپلیکیشن سعی کرده تمام اطلاعات موردنظر کاربر را فراهم کند.
امکان پیشبینی ساعتی آب و هوا، قابلیت دیگر این اپلیکیشن است که به همراه نقشههای ماهوارهای پویا عرضه میشود. ضمنا در صورت احتمال بارندگی، پیش از شروع بارش شما را مطلع خواهد كرد.
- Sygi
مسيريابي كنيد
بزرگترین دغدغهی هر توریست در شهری غریبه، یافتن مسیر موردنظرش است. اگر دلتان نمیخواهد برای برداشتن هر قدم، از اهالی بومی منطقه آدرس بپرسید، توصیه میکنیم حتما اپلیکیشن مسیریابی «Sygic» را روی دستگاه خود داشته باشید.
این برنامه با جزئیات خوبی، نقشهی شهرها و جادههای ایران را در خود جای داده و بدون نیاز به اینترنت، تنها از طریق GPS مکانیابی میکند و مسیر مناسب را به شما پیشنهاد میدهد.
خوشبختانه این اپلیکیشن به خوبی از ایران و زبان فارسی پشتیبانی میکند.
- چارترز
رزرو بلیت هواپیما
اپلیکیشن «چارترز» برنامهاي برای خرید بلیتهای یکطرفه یا دوطرفهی هوایی است. برای استفاده از این برنامه، حتما باید به اینترنت دسترسی داشته باشید تا بتوانید اطلاعات بهروز و معتبری را به دست آورید.
چارترز ارزانترین بلیت را مییابد و وبسایت فروش آن را به شما نشان میدهد. نحوهی کار با اپلیکیشن بسیار ساده است.
کافی است بعد از باز کردن اپلیکیشن مقصد، مبدا و روز را انتخاب کنید. برنامهی چارترز فقط برای جستوجوی بلیت است و بلیت را خودتان باید از سایت معرفی شده بخرید.
- آيبنزين
نگران بنزين خودروي خود نباشيد
مهمترین ویژگی آیبنزین، مرتب کردن لیست پمپ بنزینها بر اساس فاصلهی شما از آنهاست. کافی است به نام جایگاه موردنظر اشاره کنید تا محل آن در نقشه به نمایش درآید.
البته براي اجرای اين برنامه باید به اینترنت متصل باشيد و GPSتان را فعال کنید. بعد از یافتن مکان جغرافیایی، نزدیکترین جایگاه سوخت به شما نشان داده میشود.
این اپلیکیشن که کار خود را ابتدا در تهران آغاز کرده بود، اکنون شهرهای بیشتری از جمله مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، بیرجند، زنجان، بوشهر و... را تحت پوشش دارد.
- Foursquare
شبكهی اجتماعي مكانيابي
جذابیت اصلی Foursquare، شبکهی اجتماعی آن است. مردم اطلاعات مسافرتها و مکانهایی را که رفتهاند، اضافه میکنند و به این ترتیب، کمک میکنند تا مجموعه اطلاعات این اپلیکیشن، هر روز کاملتر شود.با انتخاب گزینهی
«Best Nearby» در «فور اسکوئر»، بهترین مکانهای اطراف شما به نمایش درمیآیند.
البته میتوانید با مراجعه به بخش جستوجو، نام جایی را که به دنبالش هستید نیز وارد کنید تا آدرسش روی نقشه مشخص شود. کاربران میتوانند برای هر مکان توضیحاتی نیز بنویسند.
این توضیحات که به Tip مشهورند، به خصوص برای اماکنی همچون رستورانها بسیار به کار میآیند.
نگارشهيددخت/منبع:همشهري دانستنيها
نظر شما