همشهری‌آنلاین: عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای با بیان اینکه وزارت خارجه بر این اعتقاد است که به لحاظ منافع ملی کشور صلاح نیست «برجام» در مجلس به تصویب برسد، گفت: برجام به تصویب کنگره نخواهد رسید.

عراقچی

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه شب گذشته در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به سؤال نخست مجری برنامه مبنی بر این که آیا قرار است برجام به صورت لایحه به مجلس ارائه داده شود یا خیر؟ گفت: ابتدا باید دید که آیا توافق برجام به تصویب مجلس نیاز دارد یا خیر.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با بیان این که برجام به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک مطرح است، افزود: این اقدامات مشترک از سوی دو طرف به صورت داوطلبانه انجام می‌شود.

وی با طرح این سؤال که آیا اقدامات داوطلبانه در چارچوب معاهده است یا خیر؟ عنوان کرد: طبق اصل 77 قانون اساسی تمامی معاهدات، موافقتنامه‌ها و قراردادها باید برای تصویب به مجلس ارسال شود.

عراقچی با اشاره به اینکه عده ای معتقد هستند که برجام نیاز به تصویب مجلس ندارد، افزود: موضوعی که در حیطه شورای عالی امنیت ملی قرار می‌گیرد از حیطه اختیارات مجلس خارج می‌شود.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه موضوع برنامه هسته‌ای در طی 12 سال گذشته در حوزه شورای عالی امنیت ملی مطرح بوده است، گفت: دیدگاهی که معتقد است برجام یک معاهده نیست و فقط داوطلبانه است و نیازی به تصویب مجلس ندارد، دیدگاهی قوی به حساب می‌آید.

وزارت امور خارجه معتقد است که به لحاظ منافع ملی صلاح نیست که برجام در مجلس به تصویب برسد،

وی ادامه داد: دیدگاه وزارت خارجه این است که از منظر منافع ملی باید به موضوع تصویب برجام در مجلس نگریسته شود به طوری که این دیدگاه مطرح می‌کند به لحاظ منافع ملی کشور صلاح نیست که برجام در مجلس به تصویب برسد.

عراقچی گفت: هیچ کدام از اعضای برجام این توافق را در پارلمان‌های خود به تصویب نمی‌رسانند.

  •  برجام به تصویب کنگره آمریکا نخواهد رسید

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با اشاره به بحث‌هایی که کنگره آمریکا مطرح است برای تصویب نیست بلکه برای رد آن است، خاطر نشان کرد: برجام به تصویب کنگره آمریکا نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه برجام برای دولت آمریکا به یک قانون توسط کنگره تبدیل نمی‌شود، افزود: باید دید که آیا صلاح است که برجام به مجلس بیاید و مجموعه از اقدامات داوطلبانه را به قانون تبدیل کند.

عراقچی با اشاره به اینکه به نظر ما از دید منافع ملی این موضوع به صلاح نیست، گفت: زیرا با اقداماتی که طرف مقابل انجام می‌دهد این مسئله تناظر ندارد.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با اشاره به دیدگاه حقوقی از نظر قانون اساسی ادامه داد: دیدگاه حقوقی از نظر قانون اساسی هر دو وجه را در بر دارد.

* توافق در کلیت خود یا تصویب و یا رد می‌شود

وی با اشاره به اینکه ما دیدگاه خود را بیان می‌کنیم، افزود: به فرض این که تصمیم گرفته شود توافق برای تصویب به مجلس ارسال شود یا این که روال شورای امنیت ملی را برای تصویب طی کند باید اذعان داشت که توافق باید در کلیت خود تصویب یا رد شود.

عراقچی با اشاره به اینکه نمی‌توان جایی از توافق را تغییر داد، خاطرنشان کرد: بررسی ریز به ریز و بند به بند خوب است اما اگر در مورد کلمات بحث شود معنایش این است که توافق قبول نیست.

  • در مورد کلیت برجام باید تصمیم گیری و آری و نه کلی گفته شود

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اظهار داشت: اینکه مجلس و شورای عالی امنیت ملی توافق را ریز به ریز و بند به بند بررسی کند کار خوبی است، اما باید در نهایت در مورد کلیت تصمیم گیری و آری و نه کلی پیرامون موضوع برجام مطرح شود

وی با اشاره به اینکه اگر بگویند مجموعه از آن قابل قبول نیست توافق نخواهیم داشت، گفت: اگر کلیت مورد توافق برسد توافق به حیات خود ادامه می‌دهد.

عراقچی با اشاره به اینکه اگر بگویند برخی موارد را قبول داریم و برخی دیگر را نداریم به معنای رد توافق است، گفت: نتیجه باید این باشد که توافق آری است یا خیر.

کد خبر 303624

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha