همشهری آنلاین: سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که مسکو به وضوح مشخص کرده است که هیچ قطعنامه تحریمی دیگری را علیه ایران تصویب نخواهد کرد.

ریابکوف

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در نشستی در مرکز مطالعات امنیت و انرژی گفت که مسکو به وضوح مشخص کرده است که هیچ قطعنامه تحریمی دیگری را علیه ایران تصویب نخواهد کرد.

ریابکوف تصریح کرد: ما برای همتایان خود از آمریکا و اتحادیه اروپا به روشنی مشخص کردیم که روسیه هیچ قطعنامه‌ تحریمی دیگری علیه ایران تصویب نخواهد کرد. مسکو انتظار دارد که لغو تحریم های ایران هرچه زودتر انجام شود.

وی ادامه داد: اگرچه تولیدات ایران و صادرات این کشور مسأله‌ای نیست که در طول چند ماه آینده به حالت قبل بازگردد اما باید توجه داشت که لغو تحریم‌ها علیه تهران هنوز آغاز نشده است اما ما انتظار داریم که این اتفاق هر چه زودتر انجام شود.

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین به مخالفت‌های اعضای کنگره آمریکا به توافق هسته‌ای پرداخت و گفت که قانونگذاران آمریکایی حمایت کافی برای جلوگیری از اجرای توافق را بدست نمی‌آورند، من بر این باورم که آراء مخالف در کنگره در اندازه‌ای نیست که بتواند حمایت کافی رابرای مقابله با وتوی احتمالی رئیس جمهور به دست آورد. کنگره آمریکا قرار است ماه آینده درتائید یا رد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رای گیری کند.

این دیپلمات ارشد روس در بخش دیگری از این نشست به مسأله تغییر رآکتور آب سنگین اراک اشاره کرد و افزود: مسکو در تغییر راکتور اراک نقش کلیدی نخواهد داشت، ما آماده‌ایم تا در این روند، همکاری بیشتری داشته باشیم اما اساسا این پروژه طرح روسیه نبوده است و ما با آن‌ها قراردادی نداریم. دیگر کشورهای عضو 1+5 بیش ازروسیه باید نقش عمده در تغییر راکتور اراک داشته باشند.

ریابکوف اظهار کرد: پروسه تغییر راکتور اراک کاری دشوار است و نیازمند همکاری بین‌المللی است که باید درباره آن تصمیم‌گیری شود.

معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت:‌تهران و مسکو به مشورت‌ها برای تغییر کاربری سایت فردو و تولید ایزوتوپ‌ها ادامه می‌دهند، به روز رسانی تاسیسات فردو بخشی از توافق است. بنابراین چندین آبشار برای تولید ایزوتوپ نوسازی خواهند شد و باقی آبشار‌ها هم مسدود می‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر گفت‌وگوهای دو جانبه بر سر این مسأله در حال انجام است . ما برای قرارداد و تولید ایزوتوپ‌ها در فردو حاضر خواهیم شد. تاکنون چند سری مذاکره صورت گرفته و تا راه اندازی این چرخه تولید چند سال فاصله داریم.

ریابکوف گفت که رایزنی‌های مجدد به زودی از سرگرفته خواهد شد.

وی همچنین از وجود رایزنی میان ایران و روسیه درباره جزئیات انتقال اورانیوم به روسیه طبق توافق هسته‌ای خبر داد و گفت:‌ تصمیم بر این است که مواد انباشت شده در ایران که حجمی معادل هشت هزار کیلو دارد به روسیه صادر شود و در ازاء آن به ایرانی‌ها اورانیوم طبیعی تحویل داده شود. ما هنوز در مرحله گفت‌وگوهای دو جانبه در این زمینه هستیم و من نمی‌خواهم جزئیات بیشتری درباره کار پیش رو ارائه دهم.

وی درباره همکاری ایران و آژانس در خصوص موضوع پارچین خاطر نشان کرد: تا آنجایی که من می‌دانم، ما این مسأله را طبق چارچوب انجام اقدامات شفاف سازی وتصمیماتی که درباره دسترسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تاسیسات ایران گرفته شده خواهیم بست.

این دیپلمات روس افزود:‌ ایران وآژانس قرار است تا پایان سال 2015 تمام مسائل مربوطه را حل کنند.

ریابکوف در بخش دیگری از این نشست گفت که روسیه همچنان مایل به انجام قرار داد نفت در برابر کالا با ایران است. اگرچه برای این منظور تحریم‌های ایران لغو نشده است ،آن‌ها تحریم‌های یک جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا نیستند.

وی علاوه بر این از رضایت سران کرملین از توافق ایران وگروه 1+5 خبر داد و گفت:‌ می توانم دلایل رضایتمان از این توافق و اعتمادمان به آن را برایتان توضیح دهم. ایده‌های زیادی در جریان مذاکرات هسته‌ای مطرح شد، از بیانیه های اولیه گرفته تا راه حل‌های فنی جزئی. بسیاری از پیشنهادات ما در توافق نهایی لحاظ شده است .

معاون وزیر امور خارجه روسیه به اختلافات آمریکایی‌ها بر سر توافق هسته‌ای و تلاش کنگره برای رد این توافق پرداخت و گفت: امیدوارم که کنگره آمریکا توافق هسته‌ای را تائید کند، چون در غیر این صورت در موقعیتی قرار خواهیم داشت که با وجود یک برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه مرتبط شورای امنیت سازمان ملل ،‌آمریکا مطابق آن‌ها عمل نمی‌کند. ما انتظار داریم که چنین سناریویی اتفاق نیفتد چون سند برجام خود درباره خودش توضیح می‌دهد و به سوالات پاسخ می‌دهد.

ریابکوف همچنین با بیان اینکه همکاری‌های هسته‌ای میان تهران و مسکو به نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر محدود نمی‌شود یادآور شد: روسیه خواهان افزایش این همکاری‌هاست. ما نمی‌خواهیم که همکاری‌های دو جانبه‌مان را حتی به فاز دوم و سوم نیروگاه بوشهر محدود کنیم، پتانسیل این همکاری بسیار گسترده‌تر است و یکی از بخش‌های برنامه جامع اقدام مشترک ایجاد شرایط مناسب برای ادامه این همکاری است.

کد خبر 303868

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روسیه‌ و قفقاز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha