به گزارش ایرنا از سازمان ملل، کارشناسان این سازمان این آمار را در نشست اخیر متخصصان آمار جهانی در سیاتل آمریکا در یک بیانیه مطبوعاتی منتشر کردند.
متخصصان شرکتکننده در رشتههای مختلف تاریخچه جمعیت جهان، نرخ زاد و ولد منطقهای و اطلاعات مرتبط پیری در آمریکا جمع شده بودند تا به ساخت مدلی از پیشبینی جمعیت جهان تا پایان قرن حاضر دست یابند.
این محققان میگویند، اگرچه پیشبینی در این موضوع کلان ممکن است کاملا دقیق نباشد اما آنها میگویند با دقت 95 درصدی میتوان پیشبینی کرد که آمار انسانها تا پایان این قرن حداقل 9.5 و حداکثر13.3 میلیارد نفر باشد.
طبق این برآورد، درحالی که آسیا پرجمعیتترین قاره جهان تا پایان قرن باقی میماند (با رقم 5.3 میلیارد نفر جهان تا سال 2050 ) آفریقا تا 85 سال دیگر میزبان جمعیتی حدود 3.4 تا 5.6 میلیارد نفر خواهد بود.
جمعیت شناسان سازمان ملل پیشبینی کردند که در قاره آفریقا نرخ زاد و ولد در کشورهایی مانند نیجریه، سومالی، گامبیا و آنگولا در سالهای آتی افزایش مییابد که اگر این قاره نتواند منابع حمایتی آن را جذب کند با مشکلات و فشارهای بیشتر در منابع زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی و به ویژه مسایلی مانند آموزش، بهداشت و حتی امنیت روبهرو خواهد بود.
به همین ترتیب، کشورهای با کاهش نرخ باروری و جمعیت سالخورده نیاز به تغییر منابع برای پاسخگویی به نیازهای در حال تغییر مردم مسن هستند.
این جمعیت شناسان میگویند: کشورهای در حال توسعه با جمعیت جوان اما نرخ باروری کمتر - مانند چین، برزیل و هند- تا قبل از پایان قرن با شیب قابل توجهی از پیر شدن جمعیت خود روبهرو خواهند شد.
بر اساس این گزارش جمعیت آمریکا شاهد کمترین تغییرات خواهد بود و انتظار میرود با افزایش حدود 1.5 میلیون نفری این کشور در هر سال، جمعیت این کشور تا پایان قرن 21 به 450 میلیون نفر افزایش یابد.
نظر شما