به گزارش ايرنا، علی تیموری روز شنبه گفت: حدود چهار دهه گذشته از اسب برای حفاظت از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست وقت استفاده میشد که چند سال در این روند وقفه ایجاد شد.
وی اظهار کرد: اکنون آییننامه استفاده از اسب برای حفاظت از محیط زیست تهیه و به استانهای تهران، فارس، لرستان و گلستان به عنوان پایلوت اجرای این طرح، ابلاغ شده است.
تیموری ادامه داد: این آییننامهها دو روز گذشته به استانهای پایلوت اعلام شده و اکنون درصدد ایجاد زمینه برای اجرای آن هستند.
وی افزود: البته استان گلستان از گذشته حدود 20 راس اسب داشته است بنابر این اکنون از این تعداد اسب برای حفاظت و پایش از مناطق استفاده میشود که در نظر داریم تعداد آن را به 60 راس افزایش دهیم.
تیموری گفت: این طرح به صورت پایلوت در چهار استان یاد شده اجرا میشود اما در نظر داریم تا دو ماه آینده شرایط لازم برای استفاده از اسب را در تمام استانهای کشور ایجاد کنیم.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که اسب نسبت به موتور و خودرو مزایایی دارد افزود: چون اسب در گشتزنیها صدایی ندارد بنابر این هم در تعقیب متخلفان و هم سرشماری و پایش گونههای جانوری کاربرد بیشتری دارد، همچنین میتوان از این حیوان در مناطق صعبالعبور که خودرو امکان عبور ندارد، استفاده کرد.
تیموری ادامه داد: در آییننامه استفاده از اسب برای حفاظت از مناطق تحت پوشش تمام مراحل آموزش محیط بانان، خریداری و نحوه نگهداری اسبها ذکر شده است و البته ترجیح بر این است که از اسبهای بومی مناطق استفاده شود.
وی در پاسخ به این سوال که هر اسب برای چند هکتار در نظر گرفته شده است گفت: چون این یک طرح جدید است هنوز در این مورد تصمیمگیری نشده است اما ظرفیتی است که میتوانیم از آن برای حفاظت از مناطق استفاده کنیم.
10 درصد وسعت کشور جزو مناطق حفاظت شده است که رساندن آن تا 17 درصد جزو برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست است از این رو پایش و مراقبت از این وسعت سرزمینی نیازمند برنامهریزی و داشتن امکانات و نیروی کافی است.
حفاظت از این پهنه نیازمند امکانات و داشتن روشهای مختلف گاهی نوین و گاهی سنتی است که در این زمینه سازمان حفاظت محیط زیست اقداماتی اساسی انجام داده است که یکی از آنها استفاده از فناوریهای روز و روشهای سنتی مانند تربیت اسب در کنار هم است.
نظر شما