به گزارش ایرنا، این موضوع نشان میدهد که مردم باید از مصرف صدفها به ویژه به صورت خام آن که بسیار پرطرفدار است، پرهیز کنند.
هر سال حدود 20 میلیون مورد آلودگی به نوروویروس در آمریکا گزارش میشود که نتیجه آن شامل معده درد، اسهال، تهوع و استفراغ میشود.
دکتر یونگجی وانگ استاد دانشکده فناوری و علوم تغذیه دانشگاه شانگهای اوشن در چین میگوید: بیش از 80 درصد از نمونههای ژنتیکی نوروویروسهای انسانی در نمونههای صدف یافت میشود.
نتایج این مطالعه بر نقش مهم صدفها در وجود نورویروسها در محیط زیست و انتقال آن به انسانها تاکید میکند.
همچنین نتایج این مطالعه بر لزوم بررسی نورویروسهای انسانی در نمونههای صدف تاکید میکند. در این مطالعه محققان هزار و 77 توالی نوروویروس را که در یک بانک اطلاعاتی در فاصله زمانی میان سالهای 1983 و 2014 جمعآوری شده بود، بررسی کردند. این توالی در زمینه تولی ژنتیکی و توزیع جغرافیایی در طول زمان بررسی شد.
محققان در مطالعه قبلی متوجه شدند که حدود 90 درصد از نمونه نوروویرسها به تنهایی از سواحل چین نشات میگیرند. این مطالعه جدید بطور مشابه نشان داد که حدود 90 درصد از این نمونهها را میتوان در صدفهای موجود در آبهای ساحلی نیز پیدا کرد.
محققان میگویند: یک دلیل میتواند رها شدن فضولات انسانی در امتداد سواحل باشد که میتواند در صدفها وارد شده و برای هفتهها در بافت آنها باقی بمانند. محققان به مردم توصیه میکنند که به دلیل این خطر صدفها را خام مصرف نکنند.
این مطالعه در مجله Applied and Environmental Biology منتشر شده است.
نظر شما