همشهری آنلاین: با تصویب ماده واحده‌ای از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، استقلال کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران از کمیته ملی المپیک اعلام شد.

M.Khosravivafa

محمود خسروی وفا، رئيس فدراسيون ورزش‌هاي جانبازان و معلولين در گفتگويي با روبط عمومي اين فدراسيون گفت: سال 1377، رئیس کمیته بین‌المللی پارالمپیک سفری به ایران داشت و در حاشیه دیداری که با رئیس وقت مجلس شورای اسلامی انجام شد، وی درخواست کرد کمیته ملی پارالمپیک ایران مستقل شود. این مسئله در مجمع کمیته ملی المپیک در سال 1378 بررسی و درنهایت منجر به این شد که کمیته ملی پارالمپیک به رسمیت شناخته شده و اساس‌نامه آن به تصویب مجمع برسد.

خسروی وفا افزود: به مرور، نهادهای نظارتی اعلام کردند که مجمع کمیته ملی المپیک، مرجعی قانونی برای تصویب اساس‌نامه پارالمپیک نیست و در نهایت خواستار این مطلب شدند که مسیری قانونی در این خصوص طی شود. بخشی از این مسیر قانونی نیز به طور طبیعی به دولت و بخشی به مجلس مربوط می‌شود. بر این اساس، سال 1392، با امضای 22 تن از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، طرحی تدوین و تقدیم به کمیسیون فرهنگی مجلس شد و پس از آن، مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی‌های لازم را در این زمینه انجام داد و نظر مساعد خود را اعلام کرد.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک در ادامه گفت: نمایندگان وزارت ورزش و جوانان در کمیسیون‌های مختلف شرکت کردند و نظر مثبت خود را با تصویب این طرح اعلام داشتند و در نهایت هفته گذشته، توضیحات ما در خصوص چرایی تصویب این طرح و استقلال این کمیته به سمع کمیسیون اجتماعی رسید، موضوع به رای گذاشته شد و خوشبختانه با تصویب این کمیسیون، استقلال کمیته ملی پارالمپیک اعلام شد.

وی اعلام کرد: اساس‌نامه کمیته ملی پارالمپیک توسط وزارت ورزش و جوانان تا حداکثر مدت سه ماه در کارگروهی متشکل از رئیس کمیته ملی المپیک، رئیس کمیته ملی پارالمپیک، روسای فدراسیون‌های ورزش جانبازان و معلولین و نابینایان و کم‌بینایان، نماینده وزارت ورزش و جوانان، نماینده سازمان بهزیستی، نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزرای آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری، دو نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس و یک نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس تهیه و جهت تصویب به هیات وزیران تقدیم خواهد شد.

رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولین خاطر نشان کرد: این استقلال فرصت بسیار خوبی برای ورزش جانبازان و معلولین است که در زمینه توسعه ورزش همگانی اقدامات بیشتری انجام دهد و این عمل در نهایت به ورزش قهرمانی و افتخارآفرینی ورزشکاران جانباز و معلول نیز منتهی خواهد شد.

خسروی وفا گفت: در گذشته شاهد این بودیم که بودجه‌ای که در کمیته المپیک به تصویب می‌رسید، گاه به دلیل مشکلات دچار ریزش می‌شد و این ریزش به کمیته ملی پارالمپیک بازمی‌گشت و در اجرای برنامه‌ها دچار مشکل می‌شدیم.

وی تصریح کرد: در نهایت شرایطی که با استقلال این کمیته به وجود می‌آید، برای آینده ورزش جانبازان و معلولین بهتر خواهد بود و دیگر شاهد مشکلاتی که پیش از این داشتیم، نخواهیم بود.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک در پایان گفت: بار دیگر از سوی جامعه ورزش جانبازان و معلولین از نمایندگان محترم مجلس تشکر می‌کنم و امیدوارم که با همدلی و همراهی بی‌نظیر آنها و جدیتی که در این ارتباط دارند، تا 24 مهر ماه که مصادف با روز ملی پارالمپیک در کشورمان به ثبت رسیده است، این ماده واحده در صحن علنی مجلس نیز به تصویب برسد.

کد خبر 305904

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ساير ورزش‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha