یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۷
۰ نفر

تصادف ساختگی؛ شیوه‌ای است که این روزها نه‌تنها شهروندان و مأموران بیمه را به دام می‌اندازد بلکه گاهی حتی مأموران پلیس را نیز فریب می‌دهد.

تصادف ساختگی

پليس هم البته اعلام كرده افراد سودجويي را كه با ايجاد تصادفات ساختگي سعي در اخاذي، ‌سرقت و دريافت خسارات مالي داشته باشند را شناسايي و به مراجع قضايي معرفي مي‌كند.اخاذي از راننده، همدستي براي گرفتن پول از بيمه و سرقت و زورگيري مهم‌ترين هدف در اين شيوه است.

به گفته پليس، سودجويان با استفاده از راهكارهاي خاص، ناآگاهي رانندگان از قوانين و ترس و استرس اوليه ناشي از تصادف و صحنه‌سازي و مدرك‌سازي‌ به اهداف خود مي‌رسند.گاهي يك معتاد يا ولگرد با انداختن خود به جلوي ماشين و وانمود كردن آسيب ديدگي درخواست پول مي‌كند. گاهي نيز سارقان با ايجاد تصادف و سرگرم كردن راننده به بررسي صحنه، اقدام به سرقت مي‌كنند.

سرهنگ عليرضا جهانگيري، رئيس پليس ترافيك شهري با تأييد وجود چنين شيوه‌هايي مي‌گويد: «برخي افراد ولگرد خود را به عمد به‌خودروها مي‌زنند و با ايجاد تصادف جرحي سعي مي‌كنند تا به‌نوعي از راننده اخاذي كنند. رانندگان بايددرچنين مواقعي از پرداخت پول به اين افراد خودداري كنند و با پليس تماس بگيرند تا اسامي آنها در سامانه ثبت شود. ضمن اينكه با معرفي آنها ممكن است اين افراد سابقه‌دار باشند و براي پليس به‌راحتي قابل شناسايي هستند.» اين اتفاق آنقدر تكرار شده كه حالا رئيس مركز اطلاع‌رساني پليس راهور تهران با خط و نشان كشيدن براي كساني كه چنين نقشه‌اي دارند، مي‌گويد: «كارشناسي تصادفات رانندگي اقدامي كاملا علمي و حرفه‌اي است كه در آن افسران كارشناس با توجه به محل تصادف، آثار و علايم موجود در صحنه تصادف، تطبيق نقاط برخورد 2وسيله با يكديگر و يا وسيله با عابر به شناسايي مقصر مي‌پردازند.درخصوص تصادفات وسيله نقليه با عابرپياده نيز افسر كارشناس باتوجه به مسير حركت عابر، مسير حركت خودرو، نقطه برخورد خودرو به عابر و ناحيه بدن آسيب‌ديده شخص اظهارنظر كارشناسي كرده و صحت و سقم تصادف را تأييد مي‌كند.»

سرهنگ مرادي مي‌گويد: اگر عده‌اي سودجو قصد كلاهبرداري و اخاذي از طريق ايجاد تصادف ساختگي را داشته باشند و افسر راهنمايي و رانندگي با توجه تجربيات علمي، عملي و بهره‌گيري از علوم فني و مهندسي و رياضي به ساختگي بودن تصادف پي برد، برابر قانون شخص متقلب به‌دليل اقدام متهم به كسب مال نامشروع شده و تحويل مراجع قضايي مي‌شود.

  • فريب بيمه

اما روش ديگر نه شهروندان كه شركت‌هاي بيمه را هدف گرفته است. در اين روش، با ايجاد تصادفات ساختگي يا تصادفات جرحي، كروكي و اسناد غيرواقعي تهيه شده و از شركت‌هاي بيمه هزينه‌هاي هنگفتي دريافت مي‌شود.در يك نمونه مدتي قبل فرمانده انتظامي استان آذربايجان‌شرقي از متلاشي شدن باند بزرگ كلاهبرداري به شيوه تصادف ساختگي و دستگيري 104متهم خبر داد. سرهنگ جهانگيري ايجاد سامانه يكپارچه پرداخت خسارت از طريق شركت‌هاي بيمه را راه‌حل اين مشكل مي‌داند و به ايرنا مي‌گويد: «بايد اين سامانه وجود داشته باشد تا با مراجعه راننده خودرو، ضمن بررسي و ثبت نقاط حادثه ديده و مكان حادثه، تنها يك‌بار به افراد خسارت داده شود.»

محمود مبشريان، كارشناس ارشد بيمه نيز در اين‌باره به همشهري مي‌گويد: «درصورت به‌روز بودن سامانه يكپارچه بيمه مركزي و ثبت پرونده‌ها با كد ملي، به محض ورود كدملي، همه پرونده‌هاي يك فرد مانند دفعات و ميزان خسارات پرداختي، در حال بررسي و مختومه شده در دسترس شركت‌هاي بيمه قرار مي‌گيرد.» اما اين وضعيت باعث نشده كه سودجويان هميشه به هدف خود برسند. هرچند وقت يك‌بار نمونه‌هايي از كشف باند‌هاي فعال در اين زمينه يا شناسايي متخلفاني كه به‌صورت موردي چنين نقشه‌هايي طراحي كرده‌اند منتشر مي‌شود.به‌نظر مي‌رسد حالا پليس بيشتر از هميشه نسبت به اين موضوع حساس شده است.

کد خبر 306204

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha