دکتر بابک عشرتی در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: وزارت بهداشت در زمینه تامین سلامت زائران در عراق چند مساله را با هم پیش میبرد؛ در وزارت بهداشت تیمهایی تشکیل شده است و از روز چهارشنبه ( 29 مهر) به صورت تدریجی به عراق اعزام میشوند که مسئولیت نظارت بر بهداشت زائران از نظر مواد غذایی، آب، غذا و... را برعهده دارند. این تیمها علاوه بر تیمهای بهداشتی کاروانها هستند که تا اربعین حسینی نیز در عراق مستقر خواهند بود. بخشی از آموزش کاروانداران و پرسنل بهداشتی انجام شده و همچنان نیز ادامه دارد.
وی افزود: تقویت پستهای مرزی به خصوص زمینی یکی دیگر از برنامههای وزارت بهداشت است. در این خصوص همکاران ما برای بازدید از پستهای مرزی به منظور بیماریابی و ارجاع بیماران و همچنین آموزش و نظارت بر وضعیت بهداشتی کاروانهایی که از مرزهای زمینی عبور میکنند، سرکشیهای لازم را انجام میدهند.
وی درباره وضعیت حال حاضر بیماری وبا در عراق گفت: در حال حاضر شرایط در عراق بهتر شده و تعداد موارد ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. بحث وبا تا اربعین بهتر میشود.
عشرتی همچنین آمار ابتلا به وبا تا امروز را در کل کشور 63 مورد اعلام کرد که 14 نفر از آنها یا عراقی بودند یا به عراق سفر کردهاند.
وی ادامه داد: وبا درمان سختی ندارد و اگر به موقع از آن اطلاع پیدا کنیم و همچنین بهداشت فردی نیز رعایت شود، میتواند به صورت سرپایی درمان شود.
عشرتی همچنین به زائران توصیه کرد: از غذا و آب آشامیدنی که کاروانها در اختیار آنها قرار میدهند، استفاده کنند و تا حد ممکن از آب و غذای بیرون استفاده نکنند. همچنین شستوشوی مکرر دست و صورت و استفاده از آب و غذای سالم در پیشگیری از ابتلا به وبا موثر است.
نظر شما