کمیته بینالمللی المپیک نیز به سهم خود به موج عظیم پناهجویان در اروپا واکنش نشان داده و برنامهای برای پشتیبانی از پناهجویان و آوارگانی تدارک دیده که ورزشکار حرفهای هستند.
به گزارش دويچهوله، توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک، دراین راستا اعلام کرد، پناهجویان و پناهندگانی که از لحاظ تابعیت تحت پوشش هیچ کشوری نیستند، میتوانند زیر پرچم این کمیته در مسابقات المپیک ۲۰۱۶ در ریو دو ژانیرو شرکت کنند.
باخ روز سهشنبه (۲۷ اکتبر / ۵ آبان) در نیویورک تصریح کرد که این اقدام "نماد امید برای تمامی پناهجویان در جهان" است و از آن گذشته سبب خواهد شد که دنیا از این بحران بیشتر آگاه شود.
به گفته باخ، کمیته بینالمللی المپیک از تمامی پناهجویانی که ورزشکار حرفهای هستند، به تیمی ملی تعلق ندارند و دارای سرود و پرچمی نیستند که زیر آن رژه بروند، دعوت میکند که زیر پرچم المپیک و با سرود المپیک در مسابقات حضور یابند.
او افزود: «قدم این ورزشکاران به مسابقات المپیک ریو گرامی است و آنها میتوانند در کنار حدود ۱۱ هزار ورزشکار دیگر از ۲۰۶ کشور جهان در دهکده المپیک به سر ببرند.»
رئیس کمیته بینالمللی المپیک همچنین گفت که ارزشهایی چون رواداری، همبستگی و صلح به روح المپیک غنا میبخشند. او افزود: «ورزش همواره پل میسازد و نه دیوار.»
صلح و رواداری
این نخستین گام کمیته بینالمللی المپیک در حمایت از پناهجویان نیست. ماه گذشته (سپتامبر) نیز این نهاد جهانی بودجهای بالغ بر ۲ میلیون دلار برای کمک به برنامهها و پروژههای مربوط به پناهجویان و پناهندگان اختصاص داده بود.
رئیس کمیته بینالمللی المپیک تأکید کرد که در مسابقات المپیک "تمامی انسانها سوای نژاد، جنسیت، جایگاه اجتماعی، پیشینه فرهنگی و باورهای دینی و اعتقادات مذهبیشان برابر هستند".
توماس باخ این سخنان را در راستای قطعنامه جدیدی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بیان داشت.
این مجمع با صدور قطعنامهای تمامی کشورهای جهان را فرا خواند تا در روزهای برگزاری مسابقات المپیک در سال ۲۰۱۶ دست از جنگ و خونریزی بکشند و آتشبس را رعایت کنند. قطعنامه مزبور با ۱۸۰ رأی مثبت ۱۹۳ کشور عضو روبرو شد.
دوره آتی مسابقات تابستانی المپیک در روزهای ۵ تا ۲۱ اوت سال ۲۰۱۶ در ریو دو ژانیرو در برزیل برگزار میشود.
نظر شما