پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور نوشت: محمدجواد ظریف در نشست مشترک استانداران سراسر کشور و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در محل وزارت کشور با تاکید بر لزوم اجماع ملی و تعامل جمعی برای استفاده از شرایط مطلوب فضای پسابرجام گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند نباید شرایط را برای نفوذ دشمن فراهم کنیم بلکه با پرهیز از دعوا و بحثهای بیهوده باید ابتکار عمل را به دست بگیریم و از این فرصت بینظیر بهترین امتیاز را برای کشور کسب کنیم.
وزیر امور خارجه با شاره به نقش مهم استانداران در استفاده از توانمندیهای نیروی انسانی و صادرات هر استان و شناخت نیازهای امنیتی گفت: زمینه کار جدی بین نمایندگیهای وزارت امور خارجه در داخل و خارج کشور با استانداریها وجود دارد و باید در شرایط پسا برجام از تعامل دوسویه استانها و نمایندگیهای وزارت امورخارجه بهترین بهره برداری را به عمل آوریم.
ظریف با بیان اهمیت برنامه ریزی مناسب در سال همدلی و همزبانی برای استفاده از شرایط ایجاد شده پس از برجام گفت: اگر از فرصت موجود بین المللی استفاده نکنیم با مخاطرات جدی روبرو خواهم شد و نباید فرصت را در اختیار بدخواهان مردم، کشور و نظام قرار دهیم.
وزیر امور خارجه گفت: دشمنان منطقه ای و جهانی ما در سه دهه گذشته برای ساختن چهره امنیتی از ایران، سرمایه گذاری گسترده ای داشته اند و نمی توان نقش آنها را برای گسترش تحریمها و رساندن صادرات نفت کشور به صفر نادیده گرفت و اگر توافق موقت یا اقدام مشترک نبود امروز با شرایط بسیار سختی در کشور روبرو بودیم.
وزیر امور خارجه بخش دیگری از سخنانش را به شرایط بین المللی و منطقه ای اختصاص داد و گفت: منطقه ما با خطر بسیار جدی افراطگرائی و فرقه گرائی بیحد و مرز ناشی از سیاستهای غلط و کوته بینانه تعدادی از بازیگران بین المللی و منطقهای روبرو است.
وی گفت: اقدامات گروهی وحشی که به نام اسلام در منطقه رشد کردند در هیچ دیدگاه و منطقی قابل قبول نیست و خطر امنیتی آنها متوجه کل جهان است.
ظریف افزود: برخی همسایگان ما افراطی گری در منطقه ای را برگ بازی می بینند و از آن حمایت می کنند بنابراین کنترل این خطر در داخل کشور نیز برای مقابله با هرگونه اختلاف و تنش مذهبی کاملاً ضروری است.
ايسنا نيز در گزارش خود نوشت: ظريف در اين نشست با بیان اینکه برجام را میتوان با یک دید بدبینانه و دید خوشبینانه بررسی کرد، اظهار کرد: برای بررسی برجام باید ظرف زمانی برجام و شرایط کشور در نظر گرفته شود. در سال 90 فروش نفت ما 2.5 میلیون بشکه بود اما در سال 92 این رقم به 900 هزار بشکه رسیده بود و دشمن میخواست فروش نفت را همچنان کاهش دهد و اگر توافق ژنو یا اقدام مشترک نبود صادرات نفت ما امروز به صفر رسیده بود.
وی همچنین افزود: برخی این واقعیات را در نظر نمیگیرند و توجه نمیکنند که روند رشد نزولی ما از سال 90 شروع شد و به بالای منفی 6 درصد رسید. اما در شرایط فعلی برجام هرچه بود سپری شد. من به دوستان طرفدار دولت پیشنهاد میکنم بحث درباره برجام را متوقف کنند زیرا ما باید بر اساس تلاش جمعی برای اجماع ملی به سمت استفاده از فرصت پس از برجام برویم.
ظریف با تأکید بر اینکه ما نباید سر واژه نفوذ دعوا کنیم، خاطرنشان کرد: همه ما مطیع رهبر و نگران نفوذیم. وزارت امور خارجه با دقت نفوذ را مدنظر دارد و معتقد است بهترین روش مقابله با نفوذ داشتن ابتکار عمل است. اکنون زمان آن است که دنبال ابتکار عمل برای بهترین استفاده از برجام باشیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اهمیت نحوه بهرهبرداری از فرصت پس از برجام خاطرنشان کرد: ما همه نگرانیم که شرایط پسابرجام چگونه میتواند به نفع مردم، کشور، نظام و انقلاب مورد بهرهبرداری قرار گیرد. رهبری بارها خطر نفوذ و سوءاستفاده بدخواهان انقلاب را مطرح کرده است. برجام میتواند یک فرصتی برای ما باشد اما اگر برنامه نداشته باشیم، هوشمند نباشیم، ابتکار عمل را در دست نگیریم و دچار اختلافات داخلی شویم یقینا با مخاطرات جدی روبرو خواهیم بود. نباید فرصت را به بدخواهان داد تا از اختلافات ما استفاده کنند. امروز عموم بدخواهان ما و حتی دوستان ما در منطقه دچار دستپاچگی و وحشتزدگی شدهاند. زیرا برنامههای آنها برای ارائه چهره امنیتی از کشور ما با شکست مواجه شده و سرمایهگذاری دراز مدت آنها بیفایده بوده. آنها تلاش میکنند تا از نابودی برنامههایشان جلوگیری کنند. پس نیاز است که ما هم برنامهریزی مناسبی داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط منطقه و خطر افراطیگری و فرقهگرایی گفت: این خطر ناشی از سیاستهای غلط و کوتاهبینانه تعدادی از بازیگران منطقهای و بینالمللی است. اکنون گروههای وحشی به نام اسلام در منطقه رشد کرده و جوانان و نوجوانان ما را دچار تنش فکری و اعتقادی کردهاند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما شاهد جنایات و وحشیگری این گروهها هستیم که اقدامات آنها در هیچ منطقی قابل قبول نیست. این گروهها یک خطر امنیتی برای کل جهان است اما برخی همسایگان خطر افراط را درک نکرده و تا زمانی که آنها متوجه نشوند افراط چه خطری دارد، گروههای تکفیری از حمایتهای وسیع برخی ابعاد حاکمیتی کشورهای منطقه برخوردار خواهد بود.
ظریف در ادامه تصریح کرد: همفکری سفرا و استانداران میتواند ابعاد خطر افراطیگری را بررسی کرده و آن را کنترل کند و مانع ایجاد فرقهگرایی، طایفهگرایی و اختلاف شیعه و سنی شود. ما در این زمینه به همفکری نیازمندیم.
ظریف در پایان خاطرنشان کرد: در سه دهه اخیر، وزارت امور خارجه در حوزه اقتصادی خیلی تخصص نداشته است و اکنون استانداران باید به وزارت امور خارجه راهنمایی دهند و امکانات و نیازهای استان خود را به سفرا و نمایندگان وزارت امور خارجه معرفی کنند. ارتباط بین استانها و نمایندگیهای وزارت امور خارجه برای تأمین نیازهای استانها و استفاده از امکانات آنها لازم است.
نظر شما