شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: وقتی در هیچ خانه‌ای هنوز خبری از اینترنت نبود، همه حواشی فوتبال ایران را جمع می‌کردند تا مرد مو فرفری و پرانرژی شبکه سه با ریتم تند حرف زدنش از راه برسد.

فردوسی پور

به گزارش ايسنا؛ شاید آن اوایل تصور می‌شد «90» مهمان موقت شبکه سه باشد و مثل همه برنامه‌های موفق دیگر زیاد دوام نیاورد، اما عادل فردوسی‌پور پشت دکور استودیوی کوچک برنامه، به آینده طولانی «90» فکر می‌کرد.

«90» فرصت پرداختن به قسمت‌های مه‌آلود فوتبال ایران بود. پرداختن به حاشیه‌هایی که گاهی باورنکردنی بود. حالا 17 سال از اولین پخش «90» می‌گذرد و بعد از همه‌ی این سال‌ها، اغراق‌آمیز نیست که بگوییم «90» تأثیرگذارترین برنامه تلویزیون در دو دهه اخیر بوده است.

 به مناسبت سالگرد تاسیس شبکه سه، شامگاه 13 آذر ماه برنامه «گلخانه» با حضور عادل فردوسی‌پور با مقدمه بالا به سراغ مرور 17 سال برنامه «90» رفت و بخش‌های مختلف این برنامه ورزشی از بدو آغاز تاکنون پخش شد.

«خوشحالم که در سالروز شبکه سه، شبکه‌ای که من خودم را فرزندش می‌دانم و 20 سال است افتخار همکاری با آن را دارم، در این برنامه حاضرم. از بدو تأسیس شبکه سه این افتخار را داشتم که در خدمت این شبکه باشم، همیشه مدیونش هستم و خواهم بود. مدیون رسانه و صداوسیما؛ همیشه تلاشم را می‌کنم که این ارتباط برد - برد باشد. حمایتی که صداوسیما از من کرد، اعتمادی که رسانه به من کرد و من را به این جایگاه رساند. من هم در همان حدود حتی فراتر از آن مواظبت می‌کنم از خودم، برنامه و سلامتش و کاری می‌کنم که اعتقاد متقابل کماکان بین مردم، رسانه، من و برنامه «90» ادامه داشته باشد.»

فردوسی‌پور به فرآیند تولید برخی آیتم‌هایی که در قالب «90» پخش می‌شود، اشاره کرد و گفت:‌ آیتم‌هایی که از برنامه دیده می‌شود واقعا روی آن کار می‌شود، سعی می‌کنم خیلی اسم نیاورم چون می‌ترسم یادم برود اما حدود 100 نفر در برنامه 90 فعالیت می‌کنند. دو، سه نفر از دوستان مسابقات فوتبالی که برگزار می‌شود را ضبط می‌کنند و به شبکه سه می‌برند، بازی‌ها در شبکه کپچر می‌شوند، دوست دیگر زحمت دیدن کل حواشی‌ها را می‌کشد، نوارها همه از شهرستان جمع می‌شود، دیده می‌شود، حاشیه‌ها همه نوشته می‌شود. هر هشت بازی و هشت حاشیه را می‌بینم و برای خودم یادداشت برمی‌دارم و پس از آن مثلا آیتم «90 درجه» که مردم هم دوستش دارند، درست می‌شود. تصاویر بر اساس متن نوشته می‌شود و دوشنبه شب این آیتم را پخش می‌کنیم. ببینید یک آیتم 4، 5 دقیقه‌ای چقدر زمان می‌برد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا همه بینندگان «90» عشق فوتبالی‌های پرحرارتند، گفت: الان کمی سخت‌تر شده است. چون طیف بینندگان متفاوت است. از نظر طبقاتی توانستیم یک اتفاق در تلویزیون رقم بزنیم که الان خانم‌ها، پیرزن‌ها، پیرمردها و بچه‌ها هم تماشا می‌کنند، چون نگاه برنامه فراورزشی و اجتماعی است. مخاطبان بیشتری را دربرگرفته، نمی‌شود گفت فقط عشق فوتبالی‌ها «90» را می‌بینند، اما با توجه به رویکرد اجتماعی که داشته، طیف مختلفی را دربرمی‌گیرند.

  • فردوسی‌پور طرفدار کدام تیم است؟

او در پاسخ به این پرسش یادآور شد: خیلی به این سوال جواب دادم، اما آدم وقتی غرق کار می‌شود واقعا اگر برایش فرق کند نمی‌تواند کار کند. قسم می‌خورم که اگر قرار باشد استقلال برتر باشد یا پرسپولیس و اینکه رنگ‌ها و اسم‌ها برایم متفاوت باشد، برایم فرقی نمی‌کند.

  • خاطرات فردوسی‌پور از ابتدای ساخت «90»

فردوسی‌پور با اعتقاد بر اینکه 17 سال برای تولید و پخش یک برنامه خیلی اهمیت دارد، به دکور برنامه از بدو ساخت «90» اشاره کرد و گفت:‌ یادم است میزی داشتیم که سه نفر به سختی در آن جا می‌شدند، ملحفه مانندی روی آن می‌انداختیم. این طور برنامه را شروع کردیم، تا به اینجا و به این استودیو و دکور متفاوت رسیدیم. به لحاظ محتوایی، من واقعا همیشه برنامه‌های خوب جهان را رصد می‌کنم و همه دوستان مشاورم که با تمام وجودشان کمک می‌کنند و همچنین بچه‌های رسانه‌ای که مدیونشان هستم. می‌توانم به آیتم «تقویم 90» اشاره کنم که با ریتم تند و خوب کار شد و هیچ وقت کهنه نمی‌شود یا نوع گزارشی که بچه‌ها به ورزشگاه می‌رفتند و گزارش می‌گرفتند، تغییر کرد، سبک آن را تغییر دادیم و نزدیک به سبک برنامه‌های روز جهان کردیم که به شکل روایتی باشد. بخش آنالیز خیلی کمک کرد که فوتبال و زیبایی‌های فوتبال بیشتر دیده شود. این بخش‌ها و اضافه شدن آن‌ها باعث می‌شود ذائقه مخاطب به سمتی برود که به لحاظ فنی و تکنیکی در متن فوتبال قرار بگیرد و بیشتر فوتبال را ببینند.

  • «دوربین 90» بازمی‌گردد

وی در ادامه به آیتم معروف «دوربین 90» اشاره کرد و گفت:‌ سعی ‌کردم هر سال بخشی را اضافه کنم؛ مثلا پیش از این بخشی به عنوان «دوربین 90 » داشتیم و مردم خیلی استقبال می‌کردند، یکی، دو سال کنار گذاشتم اما قرار است دوباره به راه بیندازیم و مردم حضورشان را بیش از پیش احساس کنند. آیتم‌ها را کم و زیاد می‌کنیم و سعی می‌کنیم پویایی برنامه برای مردم قابل لمس باشد تا هر هفته یا هر سال انتظار «90» متفاوت را داشته باشند، حتی اینکه اصول و چارچوب برنامه که پخش بازی‌ها و داوری‌هاست سرجایش باشد.

  • نظر رامبد جوان درباره فردوسی‌پور و «90»

در بخشی از برنامه گلخانه صحبت‌های رامبد جوان درباره‌ی «90» و علاقه‌اش به فوتبال پخش شد.

این بازیگر و کارگردان که سال 90 به همراه حبیب رضایی و سروش صحت به «90» دعوت شده بود و یکی از جذاب‌ترین برنامه‌ها را رقم زد، گفت: من ابدا فوتبال نمی‌بینیم و به خاطر هوش عادل او را دوست دارم، همین طور به خاطر قیافه و قدش. من به عادل اعتماد کردم و گفتم تو کارت را بلدی، در نتیجه من طرفدارتم. این اعتماد را عادل همیشه جواب داد. اما من فوتبال دوست ندارم، از بچگی در کنار پدری بزرگ شدم که پدر من فوتبال را جویده است. آدم بی‌استعدادی در امور نیستم، فوتبال بازی کردم اما علاقه‌ای ندارم.

  • نحسی «90» چه بوده؟

در این ویژه برنامه همچنین آیتم طنزی پخش شد که در آن به خاطرات مهمانان و همچنین خود فردوسی‌پور از این برنامه می‌پرداخت. همچنین به اتفاقی که در برنامه 90 رخ داده است و از آن به عنوان نحسی 90 یاد می‌شود، اشاره شد. اینکه در بین برخی اهالی فوتبال این باور وجود دارد که هر بازیکن اگر در برنامه 90 حضور داشته باشد، بعد از برنامه با بد شانسی و ناکامی روبه‌رو می‌شود!

در ادامه به اسامی برخی بازیکنان تیم‌ها اشاره شد که پس از حضور در 90 دیگر هیچ گلی را وارد دروازه نکردند.

عادل فردوسی پور در توضیح این مساله خاطرنشان کرد: این اتفاق در مورد بازیکنان جوان صدق می‌کند که بستگی به خود طرف هم دارد. بازیکنی که یک دفعه 30 میلیون مخاطب او را در یک برنامه ببیند و نگاه مردم نسبت به او عوض شود‌ و رسانه‌ها‌ توجه بیشتری او کنند، گاه ممکن است متاسفانه خودش را گم کند. این کمی به خود طرف مربوط می‌شود. برعکس این اتفاق هم هست‌، مجتبی جباری یک هفته به برنامه «نود» آمد و بعد از آن شش، هفت تا گل زد‌. این قضیه به ظرفیت خود طرف بستگی دارد که خودش را گم نکند و درگیر حاشیه نشود.

در بخش دیگری از برنامه گلخانه،‌ برنامه 90 با معادل‌های خارجی مقایسه شد.

  • از برنامه‌های شیک الگو گرفتم

عادل فردوسی‌پور در بخش دیگری از برنامه به دکور برنامه و تجهیزات آن اشاره کرد و گفت: من همیشه از برنامه‌های خارجی خوب مدرن و شیک الگو گرفتم و خدایی ما نزدیک هستیم. من همیشه می‌گویم الگو برداشتن از کارهای خوب خارجی، خیلی هم خوب است. اما به هر حال آنها امکاناتشان خیلی بیشتر است. اتاق ما را در شبکه سه ببینید دلتان می‌سوزد همه فکر می‌کنند کل ساختمان شبکه سه برای «90» است. این امکاناتی که ما داریم چه به لحاظ سخت افزاری، چه به لحاظ نرم‌افزاری و برآورد نیروی انسانی، از هر نظر که بگیری‌، تلاش می‌کنیم به استاندارد روز جهانی نزدیک باشیم.

فردوسی‌پور درباره حمایت مدیران تلویزیون از برنامه «90» نیز گفت: به ویژه در زمان آقای ضرغامی چالش‌های زیادی اتفاق افتاد. از آن جا که دچار درگیری‌های لفظی با نمایندگان مجلس شدم، فردای آن روز در صحن علنی مجلس علیه من نامه نوشتند اما آقای ضرغامی عزیز پشت من ایستادند. در زمان آقای سرافراز فعلا اتفاق خیلی خاصی رخ نداده است. اما خب بودند مدیران از جمله آقای پورمحمدی که ایمان به سلامت برنامه داشتند و حمایت کردند. در مقطعی دچار چالشی شدم با نمایندگان مجلس در دولت آقای احمدی‌نژاد که انتقاد کردن از آنها تابوی بزرگ بود ولی خب چون حرف حرف درستی بود و جلوی یک کار سیاسی غیرورزشی گرفته شد‌، همه پشت من ایستادند و از همه تشکر می‌کنم هیچ اتفاقی هم نیفتاد.

  • هنوز در تقویم خیلی از ایرانی‌ها دوشنبه یعنی «90»

در بخشی از این برنامه عادل فردوسی پور اعلام کرد: تلاش می‌کنیم به سمت پیامک رایگان برویم و مخاطب آن هزینه 10 تومان را بابت ارسال پیامک ندهد.

  • نظر علی پروین درباره «90» و شبکه سه

علی پروین با بیان اینکه طرفدار تلویزیون ایران و سریال‌های قشنگ تلویزیون است، ادامه داد: به ویژه طرفدار شبکه سه هستم چون زیاد سریال و فوتبال پخش می‌کند. از همان ابتدا شبکه سه را دوست داشتم و افتخار می‌کنم کانال‌های خودمان را نگاه می‌کنم. امیدوارم تلویزیون مثل همیشه سریال‌هایی پخش کند که مخاطب به سمت سریال‌های ترکیه‌ای نرود.

وی درباره برنامه 90 گفت: «90» یکی از بهترین برنامه‌های تلویزیون است؛ البته فردوسی‌پور اوایل خیلی انتقاد می‌کرد، اما حالا خوب شد‌ه و زیاد دعوا به راه نمی‌اندازد. بیننده هم خیلی خوب دارد. «90» برنامه‌ای است که 30، 40 میلیون طرفدار دارد.

  • شیرین ترین و تلخ‌ترین «90»

فردوسی‌پور درباره تلخ‌ترین برنامه «90» گفت: همان تهدیدها و مشکلاتی که غیرقابل پخش است و اجازه دهید نگویم، بود‌. به هر حال خیلی سختی کشیدیم و موهایم در همین برنامه «90» سفید شد. شبی که برنامه مربوط به مرحوم ناصر حجازی و هادی نوروزی را داشتیم، اجرای آن برنامه‌ها خیلی سخت بود.

سازنده «90» درباره اتفاقات شیرین این برنامه هم گفت: اتفاقات خوب در این چند سال خیلی بود؛ از برنامه‌ای که شش میلیون شرکت‌کننده داشت گرفته تا آن اعدامی که نجات پیدا کرد،‌ مرزبانانی که آن اتفاق برایشان افتاد و ...؛ آیتم‌های خوب هم جزو شیرین‌ترین برنامه‌های «90» بوده است.

کد خبر 316064

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha