اتحادیه اروپا در حال رایزنی با آمریکا در ارتباط با مصوبه اخیر مجلس نمایندگان این کشور در مورد ایجاد محدودیت تردد برای سفرکنندگان به ایران است.
این خبر را یک منبع آگاه در اتحادیه اروپا به فارس داد. این منبع که خواست نامش فاش نشود، در این ارتباط گفت: «کمیسیون فعلا در حال بررسی تمهیدات اعلامشده از سوی دولت اوباما و همچنین طرحهای پیشنهاد شده در کنگره برای ارتقا برنامه لغو روادید است.»
وی افزود: «هم در واشنگتن و هم در بروکسل دیدارهایی در تمام سطوح مربوطه در جریان است. کمیسیون به این بحثها با مقامات آمریکایی ادامه خواهد داد و با اعضای اتحادیه اروپا نیز در تماس خواهد بود.»
او در پایان گفت: «ما اطمینان داریم که ایالات متحده، به عنوان یک متحد راهبردی، در مسیر پیشرو با مشورت با اتحادیه اروپا تصمیمگیری خواهد کرد.»
مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته به بهانه مقابله با تهدید تروریسم، طرحی را تصویب کرد که در صورت تبدیل به قانون، بر اساس آن شهروندان 38 کشور «دوست آمریکا» که مطابق قوانین این کشور در حال حاضر بدون اخذ روادید تا سقف 90 روز میتوانستند وارد خاک آمریکا میشوند، در صورتی که در 5 سال گذشته به ایران، سوریه، عراق یا سودان سفر کرده باشند، بایستی پیش از سفر به آمریکا درخواست روادید کنند.
واشنگتن تغییرات جدید در برنامه معافیت از روادید را به بهانه حملات تروریستی پاریس و همچنین تیراندازیهای «سنبرناردینو» در ایالت کالیفرنیا اعمال کرده است.
هرچند این طرح در سنا مخالفانی دارد، اما با توجه به گزارشهای منتشر شده در مورد حمایت کاخ سفید از این مصوبه، انتظار میرود این طرح نهایتا به قانون تبدیل شود.
پیش از این بسیاری از کارشناسان اروپایی با این طرح مخالفت کرده بودند، چراکه عملا اتباع اروپایی از جمله کشورهایی چون فرانسه، آلمان و انگلستان که برای کار یا گردشگری به این کشورها سفر کرده باشند، برای ورود به آمریکا با مانع مواجه شده و باید درگیر فرآیند صدور روادید شوند.
تصویب این طرح میتواند برای ایران نیز که با رفع احتمالی تحریمها انتظار افزایش مناسبات تجاری و گردشگری با اروپا را دارد، تبعات منفی داشته باشد.
از این رو، تصویب این طرح را میتوان تحریمی غیرمسقیم برای ایران به شمار آورد.
حسین جابر انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز ضمن اعلام مخالفت با این طرح، گفت چنین مصوبهای هم در تناقض با قواعد تجارت آزاد است و هم بر خلاف روح توافق هستهای.
نظر شما