همشهری آنلاین: محققان نسل جدیدی از صفحات خورشیدی را ساخته‌اند که نور تابیده شده از خورشید را از هر زاویه‌ای دریافت و تبدیل به برق می‌کند.

تولید برق بیشتر از نسل جدید صفحات خورشیدی

به گزارش مهر، در حال حاضر صفحات خورشیدی به عنوان یکی از کاربردی‌ترین فناوری‌های در حال توسعه جهان محسوب می‌شوند. اما آنها همواره یک مشکل محدودکننده دارند که آن چیزی نیست جز لزوم تابش نور خورشید از زاویه‌ای مناسب به آن‌ها. در این صورت بازده کاری آن‌ها افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند اما همیشه چنین امکانی وجود ندارد.

حالا نسل جدیدی از این فناوری ارایه شده که فاکتور زاویه تابش خورشید در آن کم اهمیت شده است.

این پوشش جدید شیشه‌ای صفحات خورشیدی را قادر به جذب پرتوهایی می‌کند که از هر طرف به آن می‌رسند در نتیجه دور بازده کاری آن‌ها به میزان چشمگیری افزایش پیدا می‌کند.

این نوآوری نتیجه همکاری گروهی از محققان در دانشگاه علوم و فناوری عربستان و دانشگاه مرکز ملی تایوان است.

آنچه که این محققان ارایه کرده‌اند پوشش شیشه‌ای مناسبی است که بر روی سلول‌های خورشیدی سیلیکنی قرار گرفته و عملکرد آنها در جذب پرتوهای خورشیدی و تبدیل آنها به برق را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

این پوشش ویژه ساختاری هرمی - شبکه‌ای دارد که در دل آن نانومیله‌ها و نانودیوارهایی به شکل لانه زنبور دیده می‌شود که نتیجه عملکرد آنها در ساختار صفحه خورشیدی چیزی نخواهد بود جز افزایش بازده کاری آن.

به نظر می‌رسد فناوری‌هایی از این دست روند تولید برق از پرتوهای خورشیدی را متحول سازد.

کد خبر 318549

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha