دوشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: پاسخ به این پرسش که لعاب مینایی چیست و اجزای آن از چه موادی تشکیل شده‌اند، پژوهشگران پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را بر آن داشت تا در این زمینه تحقیق و پژوهشی را انجام دهند.

metod

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سعید سالکی پژوهشگر کارگاه سفال و لعاب پژوهشکده هنرهای سنتی با اعلام این خبر تصریح کرد: در این پژوهش سعی داریم به فناوری ساخت لعاب مینایی و اجزای آن پی ببریم.

او با اشاره به همکاری و همفکری استادید و پژوهشگران در این طرح افزود: اساتید پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی - فرهنگی در قالب آنالیز عناصر با گروه همکاری می‌کنند.

سالکی با ابراز امیدواری از اینکه این پژوهش برای جامعه سرامیک کشور مفید واقع شود، تصریح کرد: به همت پژوهشگران این عرصه به تمامی لعاب‌ها اشراف کامل داریم.

وی گفت: ولی آنچه برای جامعه هنر هنوز شفاف نیست روشهای ساخت لعاب مینایی است که بعد از انجام این پژوهش به صورت مکتوب در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

به گفته سالکی بهترین نمونه‌های لعاب مینایی را می‌توان در موزه دوران اسلامی مشاهده کرد.

این پژوهشگر لعاب را اختراع ایرانی‌ها دانست و افزود: متأسفانه لعاب ایرانی با وجود ارزش‌های فراوان امروزه مهجور مانده و فرآیند تولید آن به دست فراموشی سپرده شده است.

سالکی گفت :در پژوهش یاد شده سعی داریم این هنر را با همان شیوه قدیمی شامل ساخت بدنه توسط سفالگر و نقاشی روی آن توسط نقاش احیا کنیم تا مانند نمونه های اصلی آثار فاخری به دست آید.

کد خبر 320376

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha