به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مهدی رهبر باستانشناس پیشکسوت برگزاری همایش "میراث فرهنگی و توسعه پایدار" را در حوزه باستانشناسی مهم ارزیابی کرد و گفت: در زمانهای بسر میبریم که آثار فرهنگی به بهانه توسعه در حال از بین رفتن هستند و بر ما واجب است برای جلوگیری از این جریان حرکتی انجام دهیم.
او با تأکید بر ضرورت آشنا ساختن مقامات و مسئولان به اهمیت میراث فرهنگی گفت: میراث فرهنگی باید به جامعه و مسئولان شناسانده شود، در این صورت است که مهم تلقی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در مسائل مربوط به حفظ میراث فرهنگی مردم کمتر معارض هستند، افزود: شواهد موجود از برخی موارد در شهرستانها نشان میدهد که اغلب این مسئولان هستند که درک درستی از میراث فرهنگی ندارند.
رهبر با تأکید بر ضرورت فراهم آوردن ابزاری برای آشنایی مسئولان با باستانشناسی گفت: آنان باید به این درک برسند که مثلا انتخاب یک شهردار یا اجرای یک طرح عمرانی نباید منجر به حذف آثار فرهنگی شود.
این باستانشناس پیشکسوت گفت: در مسائلی که میراث فرهنگی به خطر میافتد از مردم گلهای نداریم زیرا که تخصص ندارند و این مدیران هستند که امرانه میخواهند حرف خود را به کرسی بنشانند.
او یکی از وظایف باستانشناسان را آگاهی بخشیدن به مردم و مسئولان دانست و تصریح کرد: در زمینه آگاهی بخشی در حوزه فرهنگ کم کاری شده است.
رهبر افزود: همانطور که در رسانههای جمعی اعم از تلویزیون، رادیو و... از مسائل مختلف نظیر ورزش، سلامت و ... صحبت میشود باید به مقوله فرهنگ و به ویژه میراث فرهنگی نیز پرداخته شود.
وی در گفتگو با سایت پژوهشگاه (richt.ir) گفت: اگر بتوانیم فرهنگ را به تمامی اعضای جامعه اعم از مردم و مسئولین بشناسانیم و با مقوله میراث فرهنگی بگونهای علمی برخورد کنیم میبینیم که تا چه اندازه در توسعه تأثیرگذار است و میتواند آنرا ارتقا بخشد.
نظر شما