به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در بدو ورود به بروکسل در جمع خبرنگاران در پاسخ به ادعاهای اخیر برخی کشورها برای لشکرکشی به سوریه گفت: واضح است که این حرفها بیشتر شعار تبلیغاتی است. امکانات و توانمندیهای کشورها کاملا مشخص است و با این بلوفهای تبلیغاتی مشکلی برای آنها حل نمیشود. اما حتی ادعاهایی که مطرح میشود میتواند باعث تشنج و خطر بیشتر در منطقه شود.
ظریف تاکید کرد: ضرورت دارد همسایگان ما واقعیات را بفهمند و به آن توجه کنند و اوهام را کنار بگذارند و بپذیرند که ناگزیرند به خواست مردم سوریه تن دهند و تصمیمگیری برای مردم سوریه را متوقف کنند. تصمیمات را خود مردم سوریه باید بگیرند.
وزیر امورخارجه با بیان این که مدتی است برای سخنرانی در پارلمان اروپا و دیدار با مسئولان اتحادیه اروپا و مقامات بلژیک از وی دعوت شده، درباره اهداف سفرش به بروکسل گفت: بحثهای مهمی را با اتحادیه اروپا شروع کردهایم. گفتوگوهایی در سطح بالا در سطح معاونین شروع شده و در سفر آینده خانم موگرینی به تهران این گفتوگوها در سطح وزیر با حضور کمیسیونرهای مختلف اتحادیه اروپا ادامه پیدا خواهد کرد.
وی افزود: در واقع یک همکاری همهجانبه بین ایران و اتحادیه اروپا در حوزههای مختلف مورد علاقه دو طرف شروع خواهد شد. روابط با بلژیک نیز به عنوان یکی از اعضای مهم اتحادیه اروپا روابط خوبی است.
ظریف همچنین گفت:در این سفر که در روزهای دوشنبه و سهشنبه خواهد بود هم در اتحادیه اروپا سخنرانی خواهم داشت و هم در مرکز مطالعات وزارت خارجه بلژیک و ملاقاتهایی هم انجام خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر بحثهای دو جانبه هنوز ضرورت دارد در مورد نکات مربوط به اجرای دقیق برجام با مقامات اتحادیه اروپا که خانم موگرینی مسئولیت هماهنگی کمیسیون مشترک را دارد، بحث کنیم.
به گفته وی کارها در مورد اجرای برجام به خوبی پیش میرود. مخصوصا با اجرایی شدن سوئیفت در پایان هفته گذشته یک قدم مهم برداشته شد و یک روند چندین هفتهای پایان پیدا کرد. ظریف افزود: در سایر زمینهها هم با توجه به این که تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده سالها ادامه داشته، برداشته شدن آنها و عملیاتی شدن رفع تحریمها نکتهای است که مسئولان اتحادیه اروپا، کشورهای اروپایی و ایران در آن دارای منافع مشترک هستند که این موضوعات را ما با جدیت پیگیری کردهایم و باز هم نیاز به هماهنگی داریم که انجام خواهیم داد.
وی موضوعات مهم منطقهای را از موارد مهم دستور کار این سفر عنوان کرد و افزود: ادامه جنگ وحشیانه علیه مردم یمن که کل جامعه بینالمللی خواهان پایان گرفتن آن و پایان توقف حملات غیرقانونی دولت سعودی علیه مردم یمن یکی دیگر از موضوعات بحث در این سفر خواهد بود.
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: بحث سوریه و ضرورت ایجاد یک جبهه هماهنگ برای مبارزه با داعش و سایر گروههای افراطی بحث دیگری است که ما در جلسه مونیخ توانستیم درباره ضرورت آتشبس همهجانبه و توقف عملیات از سوی همه طرفها و کمکرسانی انسانی به یک تفاهم برسیم که اینها مواضعی است که جمهوری اسلامی ایران از ماهها قبل از جمله در جلسات پروسه وین بر آنها تاکید داشته و متاسفانه رژیم سعودی مخالفت میکرده است اما اکنون این رژیم تحت فشار بینالمللی است که جنگ طلبی و سیاست توهمآلود خود مبنی بر این که باید با راهحل نظامی به نتیجه برسد را کنار بگذارد و ما یقین داریم که چارهای جز این نخواهد داشت. پیگیری این موضوع نیز از جمله مواردی است که در برنامه کاری ما خواهد بود.
نظر شما