همشهری آنلاین: کنگره معماری و شهرسازی که توسط مرحوم شیرازی بنیان‌گذاری شده بود بعد از ۱۰ سال وقفه مجددا با همکاری استان‌ها برگزار می‌شود.

Meeting

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد حسن طالبیان معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این مطلب را در نخستین نشست هم‌اندیشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با مدیران کل میراث فرهنگی استانها مطرح ساخت.

او با بیان اینکه معاونت میراث فرهنگی در حوزه موزه‌ها، پایگاه‌ها، حفاظت و احیای بافت‌ها و آثار فرهنگی تاریخی و ثبت فعالیت می‌کند، تصریح کرد: در برخی از این حوزه‌ها مشکلاتی وجود دارد که با همکاری تنگاتنگ استان‌ها و برگزاری کلاس‌های آموزشی در آینده نزدیک شاهد رفع آنها خواهیم بود.

وی با اشاره به اهمیت همکاری و ارزش‌افزایی بین دستگاه‌ها در حوزه میراث فرهنگی افزود: به عنوان نمونه مشکلاتی که در شیراز و کرمان داشته‌ایم با همکاری سازمان‌هایی نظیر راه‌سازی و شهرداری با ایجاد و راه‌اندازی دو پایگاه متشکل از اعضای تمامی دستگاه‌های استانی مرتفع شد.

به گفته او، در این دو پایگاه در قالب یک طرح جامع تمامی دستگاه‌ها برای جلوگیری از تخریب بافت‌های تاریخی تلاش می‌کنند.

طالبیان با بیان اینکه پرونده‌هایی هم بصورت مشترک با دستگاه‌ها در استان‌ها در حال اجراست، گفت: پرونده لوت نمونه‌ای از این پرونده‌هاست که با همکاری استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و دستگاه‌های مربوط نظیر جهاد کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، ده‌داری‌ها و... در حال انجام است.

معاون میراث فرهنگی با اشاره به برگزاری کنگره معماری شهرسازی که چند سال پیش توسط مرحوم شیرازی راه‌اندازی شده بود تصریح کرد: بعد از ده سال وقفه ایجاد شده در برگزاری این کنگره در تلاشیم با کمک استان‌ها این کنگره را مجددا برگزار کنیم.

او افزود: تعدادی از استان‌ها در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند و قرار است هیأت علمی‌شان را در آینده نزدیک معرفی کنند.

طالبیان هدف از اجرای این کنگره را شناخت و حفاظت اعلام کرد و گفت: با شکل‌گیری این جریان مدیران استان‌ها از تاریخ معماری، شهرسازی استان‌شان اطلاع یافته و آن را منتشر می‌کنند بعد از شکل‌گیری این روند کنگره معماری و شهرسازی برگزار خواهد شد.

  • چتر حفاظتی بر میراث فرهنگی

سیداحمد محیط طباطبایی مشاور ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این نشست گفت: نبود بودجه و قرار‌گیری در شرایط بحران باعث نمی‌شود که وظیفه ذاتی مدیران یعنی باقی ماندن چتر حفاظتی بر میراث فرهنگی فراموش شود.

وی با بیان اینکه این وظیفه به دوش تک تک مدیران گذاشته شده است، تصریح کرد: سیاست‌های ملی باید خودشان را با این اصل مطابقت دهند و این درست همانند قانون اساسی است که قوانین دیگر باید خودشان را برای هماهنگی با آن تغییر دهند.

  • ضرورت هماهنگی مدیران میراث فرهنگی در مواجهه با برنامه‌های توسعه

از آنجا که مأموریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حفاظت در عرصه‌های مختلف است، طبیعی است که در مواجهه با برنامه‌های توسعه کشور با مشکل مواجه باشیم زیرا که تلقی مدیران ارشد از توسعه متفاوت از آن‌ چیزی است که باید باشد پس باید در مواجهه با حملات توسعه کشور هماهنگ عمل کنیم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، کریم حاجی‌زاده دبیر و نماینده مدیران میراث فرهنگی استانها در نخستین نشست هم‌اندیشی پژوهشگاه و مدیران میراث فرهنگی استانها خطاب به مدیران میراث فرهنگی گفت: تمامی مواردی که معاونین به دبیرخانه کارگروه ارسال کرده‌اند طبقه‌بندی و در قالب یک پاور پوینت آماده شده است.

او با بیان اینکه با برگزاری یک جلسه مشکلات حل نخواهد شد، گفت: این جلسه را یک فرآیند به حساب می‌آوریم و مجموعه اطلاعات کلاسه شده و دسته‌بندی شده را به اطلاع می‌رسانیم و انتظار داریم هر دو طرف در رفع این نواقص بکوشند.

وی تصریح کرد: مأموریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در برنامه‌های توسعه کشور استقرار یک اقتصاد جدید به عنوان خدمات گردشگری است.

او با بیان اینکه طبق اطلاعات بانک‌های جهانی، اقتصاد گردشگری شش برابر کشاورزی و دو نیم برابر صنعت ظرفیت تولید ثروت دارد، افزود: همه ما می‌دانیم که این اقتصاد قابلیت اجرایی بالایی در کشور دارد و مأموریت همه ما پیاده کردن این اقتصاد برای آینده کشور است.

وی گفت: فعالیت گردشگری در کشور با توجه به شرایطی که دارد در دو حوزه فرهنگی و طبیعی قابلیت اجرایی دارد و کالایی که ما در این بازار اقتصادی عرضه می‌کنیم تاریخ و طبیعتمان است.

حاجی‌زاده با بیان اینکه مأموریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حفاظت در عرصه‌های مختلف است تصریح کرد: در این شکل طبیعی است که با برنامه‌های توسعه کشور با مشکل مواجه باشیم زیرا که تلقی مدیران ارشد از توسعه متفاوت از آن چیزی است که باید باشد.

او گفت: از این رو از سوی مدیران دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها تحت فشار هستیم و طبیعتا اگر ما این جبهه را متحد نکنیم و سازمان را یکپارچه نبینیم و برای رفع نقایص آن در مواجهه با حملات توسعه کشور هماهنگ نشویم بخش عظیمی از مأموریت ما قابل اجرا نخواهد بود و تنها همدیگر را فرسوده می‌کنیم.

وی در ادامه با نمایش پاورپوینتی که با 7 عنوان تهیه شده بود به مواردی از مطالبات مدیران میراث فرهنگی استان‌ها در ارتباط با حوزه کاری پژوهشگاه اشاره کرد.

او افزایش هماهنگی، لزوم بازنگری‌های تشکیلاتی، استفاده از ظرفیت بخش‌های غیر دولتی، اختیار بیشتر برای اداره‌های کل، افزایش فعالیت‌های پژوهشی و... را از نمونه درخواست‌های مدیران استان‌ها عنوان کرد.

کد خبر 325961

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha