همشهری آنلاین: سازمان زیباسازی شهرداری تهران از پایان مرمت مجسمه‌ها و ساختمان "موزه علی‌اکبر صنعتی" در اوایل سال آینده خبر داد.

به گزارش ایسنا، عیسی علیزاده مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران درباره سرنوشت بازسازی و مرمت موزه علی‌اکبر صنعتی، اظهار کرد:‌ اغلب بناهای تاریخی که در سطح شهر تهران وجود دارند یا در اختیار مراکزی مثل هلال‌احمر هستند و یا مشکل سندی و ورثه دارند. در این راستا، موزه علی‌اکبر صنعتی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی کارهای مرمت‌اش انجام شده است و این مرمت با رعایت تمام استانداردها و با هماهنگی میراث انجام می‌شود، یکسری مجسمه نصب شده بر روی دیوار در این موزه وجود دارد که هنگام مرمت آن‌ها را در قلاف‌هایی قرار دادیم تا آسیب نبینند.

  • آغاز اقداماتی در جهت هنرهای شهری

او که 3 اسفند ماه در نشست خبری‌اش سخن می‌گفت،همچنین اظهار کرد: ما اقداماتی را در جهت هنرهای شهری آغاز کرده‌ایم که برخی از آن‌ها در مناطق و با نظارت سازمان در طول سال به صورت مستمر انجام شده‌اند. پیرایش، ساماندهی المان‌های شهر از جمله المان‌های حجمی و نقاشی دیواری و کارهای میدانی از جمله این اقدامات است که از اول اسفندماه آغاز شده است. برخی کارهای میدانی هم بعد از انتخابات آغاز خواهد شد. اقدامات دیگری در طول سال انجام شده که رونمایی و اتمام آن‌ها را برای پایان سال قرار داده‌ایم. مرمت موزه علی‌اکبرخان صنعتی، میدان مشق و برخی طراحی‌ها و نورپردازی‌ها از جمله این اقدامات هستند. همچنین فراخوانی برای آثار گرافیکی منتشر شده که همزمان با پایان شهادت حضرت زهرا (س) یعنی از 23 اسفندماه این تبلیغات گرافیکی به نمایش گذاشته می‌شوند که هم رویکرد نوروزی دارد و هم با موضوع تولد حضرت زهرا (س) کار شده‌اند.

علیزاده درباره آثار حجمی و نقاشی دیواری نیز گفت:‌ آثاری در زمینه نقاشی دیواری پس از اعلام فراخوان به دست ما رسیده است که در شهر اجرا خواهند شد. همچنین کارهای حجمی با موضوع سفره هفت‌سین در مناطق 22 گانه تهران اجرا می‌شوند. در بخش تخم‌مرغ‌های رنگی نیز آثار خوبی به دست ما رسیده که به صورت میدانی در کنار کارهای حجمی اجرا خواهند شد.

  • مراحل نهایی مرمت موزه علی اکبر صنعتی

در بخش دیگری از این نشست کیهان محمدخانی رئیس ستاد استقبال از بهار درباره برنامه‌های این ستاد در نوروز 95 گفت: برنامه استقبال از بهار به مدت دو ماه از 15 اسفند تا 15 اردیبهشت‌ماه اجرا خواهد شد. یکی از این اقدامات که احتمالا در فروردین‌ماه 95 مرحله نهایی‌اش را پشت سر خواهد گذاشت، مرمت موزه علی‌اکبر صنعتی است. این مرمت یکی از بهترین کارهای معماری برای تبدیل این مکان به موزه و گالری است و با بودجه قابل توجهی که برای آن در نظر گرفته شده بود، انجام می‌شود. در این مرمت هم مجسمه‌ها و هم ساختمان موزه مورد توجه سازمان بودند و با محوریت همکاری هلال احمر این اتفاق صورت گرفت.

  • اتمام بازسازی موزه شریعتی تا یک ماه دیگر

او همچنین درباره مرمت خانه موزه دکتر شریعتی گفت: این خانه موزه که در خیابان فاطمی قرار دارد یکی از آثار خوب به جا مانده از دوره قبل است که به شدت نیاز به مرمت داشت. 400 مترمربع برای این مرمت اختصاص داده شده است و احتمالا تا یک ماه دیگر این بازسازی تمام شده و از خانه موزه رونمایی می‌شود.

محمدخانی در بخش دیگری از سخنانش به نصب آثار هفتمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران در چیتگر اشاره کرد و گفت: این آثار قرار است در محل دریاچه شهدای خلیج‌فارس چیتگر به عنوان یک سایت مجسمه برای علاقه‌مندان و گردشگران نصب شوند. همچنین تأکید ما امسال در بخش مبلمان شهری بر بافت تاریخی بود. علاوه بر این قرار است آسیب‌شناسی‌هایی را در نشست‌های نقد و بررسی «طرح نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» در سال آینده لحاظ کنیم و به شکل بهتر و مطلوب‌تری آثار هنری را در معرض دید شهروندان قرار بدهیم.

در بخش دیگری از این نشست سیدمجتبی موسوی دبیر سالانه هنرهای شهری تهران (بهارستان) درباره اقدامات سازمان زیباسازی برای ترغیب هنرمندان در مشارکت حداکثری در رابطه با پروژه‌های شهری اظهار کرد: سعی شده به شیوه‌های مختلف و نو به نو مشارکت هنرمندان با پروژه‌های شهری از جمله سمپوزیوم‌ها را افزایش بدهیم. همچنین سیاست‌هایی برای احداث باغ مجسمه‌هایی در نظر گرفته شده تا این باغ مجسمه‌ها مکان‌های ویژه گردشگری باشند. یکی از راه‌های تأمین مجسمه‌های این مکان‌ها استفاده از مجسمه‌های سمپوزیوم‌ها است که امسال نیز مجسمه‌های هفتمین دوره سمپوزیوم تهران را به چیتگر انتقال خواهیم داد. 85 اثر موفق دوسالانه نقاشی دیواری روی دیوارها و جداره‌های شهر به اجرا درآمدند.

او در ادامه به رویداد هنری بهارستان در آستانه نوروز اشاره کرد و گفت: بهارستان رویدادی است که در حوزه هنرهای شهری و به عنوان بخشی از کارهای استقبال از بهار انجام می‌شود. از چند سال پیش که طرح استقبال از بهار به اجرا درآمد، هنرمندان با این طرح مشارکت داشتند که این مشارکت روز به روز گسترده‌تر شد. براساس نظرسنجی‌ها و بازخوردهایی که دریافت کرده‌ایم نتیجه فعالیت این بخش مورد تأیید هنرمندان بود و به همین دلیل تصمیم گرفتیم این فعالیت‌ها را به صورت یک جشنواره تثبیت و هر سال برگزار کنیم. بهارستان در چهار بخش گرافیک، نقاشی دیواری، مجسمه‌سازی و هنرهای محیطی و تخم‌مرغ‌های رنگی برگزار خواهد شد. در بخش تخم‌مرغ‌های رنگی که 24 و 25 اسفندماه توسط 200 هنرمند اجرا می‌شود آثاری برای اجرا در سطح شهر آماده خواهد شد.

موسوی در بخش دیگری از سخنانش درباره مرمت موزه علی‌اکبر صنعتی گفت: آثار این موزه عمدتا نقاشی‌های آبرنگ و مجسمه‌هایی از جنس گچ هستند. این مجسمه‌ها که بیشترشان گچی هستند در طول زمان فرسوده شده‌اند و ممکن است با جابجایی آسیب جبران‌ناپذیری به آن‌ها وارد شود. شاید در ظاهر مشکلی نداشته باشند اما به محض اینکه کار مرمت آغاز شود، مشکلات‌شان نیز دیده خواهد شد. چون بدنه آن‌ها عمدتا پوک شده است.

او افزود: ما تا جایی که ممکن باشد عین آثار را نگهداری می‌کنیم اما ناگزیریم در آینده از این مجسمه‌ها قالب‌گیری کنیم و آن‌ها را از مواد مقاوم بسازیم.

مدیرعامل سازمان زیباسازی همچنین درباره وضعیت المان میدان انقلاب تهران گفت: تصمیم گیری در این خصوص المان با شهردار تهران و شورای شهر است. در پی سفارشی که داده شده، سه طرح برای ارزیابی در اختیار شورایی که درباره المان میادین تصمیم‌گیری می‌کند قرار خواهد گرفت. ماکت این طرح ها نیز آماده است و در صورت تصمیم گیری و جمع بندی نهایی، یکی از این سه طرح در میدان انقلاب اجرایی خواهد شد.

کد خبر 325997

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha