به گزارش همشهري آنلاين، حسین رستگار توصيه كرد: مردم از تمام مواد غذایی نوروزانه در حد متعادل برای کسب انواع ویتامینها، عناصر مفید، آنتی اکسیدانها و سایر مواد مفید، مصرف كنند.
او افزود: با توجه به اینکه در ایام نوروز صله رحم و بازدیدها افزایش مییابد به تبع آن مصرف مواد غذایی نوروزانه نیز به صورت قابل ملاحظه ای افزایش مییابد، بهتر است مردم ميوه، بيشتر مصرف كنند.
رستگار گفت: میوهجات با توجه به میزان ویتامینهای مختلف و مواد آنتی اکسیدان و ارتقاء دهنده سلامت در رتبه اول قرار میگیرند اما با توجه به وجود قندهای ساده در افراد دیابتی یا مستعد به دیابت مصرف زیاد میوه جات میتواند باعث افزایش قندخون شوند که در این افراد مصرف متعادل میوه جات (بویژه میوههای شدیدا شیرین از جمله موز، هندوانه) توصیه میشود.
وی اظهار داشت: در اولویت دوم آجیل و تنقلات قرار دارد زیرا مصرف زیاد آنها در کنار فواید مفید آن ها با مصرف زیاد میتواند سیستم گوارش بویژه کبد را تحت فشار قرار داد و بر اساس طب سنتی مزاج فرد را دگرگون و متلاطم کند.
رستگارگفت: در رتبه سوم مصرف شیرینیجات قرار دارد که مصرف زیاد آنها باعث افزایش قند و چربی خون بویژه شیرینیهای تهیه شده با شکر زیاد و روغنهای با اسیدهای چرب اشباع بالا و اسید چرب ترانس به خصوص روغنهای جامد میشود که برای افراد دیابتی و بیماران قلبی و عروقی مضر است.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو افزود: در صورت مصرف مواد غذایی نوروزانه بهتر است از اولویت میوهجات و سپس آجیل و تنقلات و در مرحله آخر شیرینی مصرف صورت گیرد و مصرف این سه اولویت نیز باید متعادل و بر اساس بیماریهای مصرف کننده تنظیم شود تا شاهد عود بیماریهای افراد در ایام خوش نوروز و مواجه با حوادث غیر مترقبه در خانواده و فامیل نباشیم.
نظر شما