به گزارش ایرنا، دولت چین از افزایش نامهای جغرافیایی خارجی بخصوص اسامی غربی در این کشور ابراز نگرانی کرده و از سازمانهای فرهنگی مسئول خواسته است هر چه سریعتر شرایط کنونی را ساماندهی کنند.
چین در سال های 1983 و 1984 میلادی اقدام به ارزیابی نامهای جغرافیایی در کشور کرد اما از آن زمان به بعد به دلیل جدی نگرفتن این موضوع، استفاده از نامهای خارجی در این کشور به شکل بیسابقهای فزونی گرفته است.
بر اساس گزارش دولت چین، از این پس اجازه نامگذاری پلها، جادهها، ساختمانها، بازارها و مجتمعهای مسکونی با اسامی بیگانه و ناهمگون با فرهنگ این کشور داده نخواهد شد.
«لی لیگوا» وزیر امور مدنی چین در گفتوگویی در پکن خاطرنشان کرد که از دو سال قبل بررسی نامهای جغرافیایی آغاز شده و او از تمامی نهادهای ذی ربط خواست تا کار برچیدن نامهای بیمحتوا را که هیچ سازگاری با فرهنگ چین ندارند، آغاز کنند.
روزنامه چاینا دیلی چین مینویسد که هدف دولت عدم استفاده از نامهایی است که با فرهنگ، حق حاکمیت، هویت ملی و ارزشهای اخلاقی چین همخوانی ندارد.
«لی» گفت که شکایتهای زیادی از مردم در خصوص نامگذاری با نامهای خارجی و غربی دریافت شده است که نشان میدهد این اسامی، ارزشهای اخلاقی و اجتماعی کشور کهن چین را زیر سئوال میبرند.
گزارش نشریه چینی حاکی است که در سالهای اخیر در نامگذاری مکانها در این کشور نوعی نابسامانی شکل گرفته و بسیاری از اسمهای نامناسب چون «منهتن» و یا «ونیز» برای ساختمانها و بازارهای چینی انتخاب شده است.
کارشناسان چینی میگویند که برای انتخاب نامها باید هویت ملی و منافع کشور و همچنین مختصات جغرافیایی منطقه در نظر گرفته شده و از انتخاب اسمهای ناهمگون و بیگانه خودداری شود.
نظر شما