به گزارش مهر؛ شاهرخ امیرمعزی با اشاره به برنامه «دستپخت» که از شبکه یک سیما پخش میشود و به نکات مختلفی در کنار آشپزی توجه میکند، گفت: ما از ابتدای شکلگیری برنامه تصمیم داشتیم همه فاکتورهای ضروری برای چنین برنامهای را در نظر بگیریم.
وی با اشاره به این فاکتورها بیان کرد: یکی از معیارهای اصلی مورد نظر ما محیط زیست بود و براساس آن تفکیک زباله، مصرف آب، برق و گاز را هم در نظر گرفتیم. مخصوصا از جمله نکات مورد نظر ما مواد دور ریز در برنامه بود. اینکه کسی که آشپزی میکند دورریز نداشته باشد و یا اگر از مواد اولیه در آشپزی او چیزی باقی ماند به چه شکل از آنها استفاده کند. ما در برنامه «بهونه» نیز که از شبکه سه سیما پخش میشود به این موارد توجه کردیم.
تهیه دستورهای غذایی اورجینال
امیرمعزی با اشاره به تیم تحقیقاتی و اتاق فکر این برنامه یادآور شد: تیم اتاق فکر برنامه «دستپخت» از بهمن ۹۳ فعال شد و برنامه شان این بود که روی انواع دستورهای غذایی، فرمول های اجرای مسابقه و همین نکات مطرح شده کار کنند. این تیم تحقیقاتی که شامل هفت نفر میشود هنوز هم فعال است و ما از تجربیات و دانش آنها در بخش های مختلف طراحی و اجرای مسابقه استفاده میکنیم.
تهیه کننده برنامه «بهونه» با اشاره به یکی از اقدامات این تیم عنوان کرد: یکی از اقدامات اصلی این تیم تهیه دستورهای غذایی است که زمان زیادی را برای آن صرف می کنند چون باید این دستورها اصل و اورجینال باشند. همانطور که میدانید دستورهای غذایی در طول تاریخ و از شهر به شهر تغییر می کنند و ما به عنوان یک مرجع می خواهیم یک دستور غذایی بومی اصل را معرفی کنیم.
افزایش داوران بین المللی در مسابقه
وی با اشاره به حضور داوران حرفهای و بین المللی در این مسابقه اظهار کرد: طبیعتا وقتی صحبت از یک مسابقه خوب می شود داوری هم باید در همان سطح باشد. شرکت کنندگان ما دانش آموزان مدارس آشپزی، دانشجویان دانشگاه های آشپزی و آشپزهای حرفه ای هستند بنابراین ما به داورانی نیاز داشتیم که افرادی با دانش خوب را بتوانند سنجش کنند و خودشان هم حرفهای باشند. در میان داورانی هم که داریم یک نفر فرانسوی است و چند نفر دیگر هم که ایرانی هستند از موسسات و دانشگاه های معتبر بین المللی فارغ التحصیل شده اند و یا تجربه بسیاری دارند. همچنین داوران ما در جشنواره های خارجی بسیاری هم به عنوان داور حضور داشتهاند.
اعزام برنده مسابقه به موسسه «شف کات»
این تهیه کننده برنامههای تلویزیون در ادامه درباره حضور بیشتر داوران بین المللی در «دستپخت» بیان کرد: ما در هر سال یک برنده نهایی انتخاب می کنیم که قرار است به دورههای معتبر موسسات خارجی اعزام شود. هم اکنون ارتباط ما با موسسه «شف کات» The Chef's Cut برقرار است و برنده سال ۹۴ به این موسسه اعزام خواهد شد که در بیشتر کشورها نمایندگی دارد و به تبع آن قرار است در سال ۹۵ ما هم از داوران و نفرات برگزیده این موسسه استفاده می کنیم.
وی درباره تغییرات ساختاری مسابقه در سال جدید نیز عنوان کرد: مسابقه با همان گروه های ۹ نفره پیش خواهد رفت که البته به جای ۶ روز در ۱۰ روز رقابت میکنند. همچنین فرمول مسابقه حذفی است و بعد از روز سوم به ترتیب در هر روز یک نفر حذف میشود. این کار برای ۱۸ گروه در طول سال تکرار میشود و در نهایت این ۱۸ نفر با یکدیگر رقابت می کنند و ۹ نفر باقی میمانند.
این تهیه کننده گفت: هر یک برنامه ما در ۱۰ ساعت انجام میشود و مخاطبان میتوانند در ۵۰ دقیقه ببینند. همچنین «دستپخت» پیش از این در سه روز پخش میشد و در سال جدید پنج روز در هفته پخش میشود. این برنامه یکشنبه تا پنجشنبه هر شب ساعت ۱۹:۴۵ روی آنتن شبکه یک میرود.
امیرمعزی در پایان با اشاره به طراحیها و ساختار این مسابقه که ایده آن به تنهایی به خود «دستپخت» تعلق دارد، بیان کرد: دکور برنامه «دستپخت» توسط تیم برنامه طراحی شده است و از نظر محتوا ما یک مسابقه آشپزی هستیم که فکر نمی کنم ساختارهای این مسابقه از جمله رقابت در طول یک سال در برنامه دیگری وجود داشته باشد.
نظر شما