همشهری آنلاین: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه معارضین سوریه مجدداً تجربه شکست خورده خود را تکرار می‌کنند، گفت: آنچه باعث توقف و شکست مذاکرات سوریه شد، گروه ریاض است.

علی‌اکبر ولایتی

به گزارش مهر، علی اکبر ولایتی در حاشیه دیدار جمعی از روسای احزاب و عشایر سوریه، در جمع خبرنگاران با اشاره به نشست ژنو و مذاکرات سوریه اظهارکرد: این مذاکرات تا آنجائی که به دولت سوریه مربوط می شود، آقای بشار جعفری به نمایندگی از دولت این کشور در این نشست حاضر بود اما آن عاملی که باعث توقف مذاکرات شد، گروه ریاض که مورد حمایت عربستان است، بود.

وی افزود: آنها از مذاکرات عقب نشینی کردند و ما احتمال می دهیم با توجه به برخی تحرکاتی که در اطراف حلب و شمال غربی سوریه صورت گرفته است و اقدام گروه های تروریستی در نقض آتش بس، آنها این امید را دارند که بتوانند آن چه را که در میدان سیاسی مذاکرات به دست نیاورده اند را در میدان نظامی کسب کنند.

ولایتی گفت: آنها به دلیل آنکه منطقی در مذاکرات سیاسی ندارند، قصد دارند مجدداً تجربه شکست خورده خود را تکرار کنند و توجه خود را به بعد نظامی در مسئله سوریه معطوف سازند. به همین دلیل ما نقض آتش بس در اطراف حلب را توسط آنها شاهد بودیم.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: آنها ظرف ۵ سال گذشته باید متوجه شده باشند که از طریق تقویت تروریست ها نمی توانند دولت سوریه را ساقط کنند و باید به میز مذاکره بازگردند.

وی تصریح کرد: هیچ کشوری حق ندارد در رابطه با سرنوشت ملت سوریه تصمیم بگیرد چرا که این تصمیم گیری فقط بر عهده ملت سوریه است. مادامی که طرف های مقابل و معارضین در چارچوب حرکت کنند، نمایندگان سوریه در مذاکرات حاضر هستند و میز مذاکره را ترک نخواهند کرد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگری در خصوص کارشکنی های عربستان در رابطه با مراسم حج، گفت: هر نوع کارشکنی، ایجاد سد در راه خداست. دولت عربستان باید خلاف اقداماتی که انجام می دهد، تسهیلات ایجاد کند و حرمت حجاج ایرانی را حفظ کرده و متعهد به امنیت آنها باشد.

وی افزود: دولت عربستان به عنوان متولی خانه خدا، وظیفه اسلامی و دینی اش این است که اگر خواهان چنین تولیتی است، شرایطی که در گذشته رعایت نمی کرد را رعایت کند و احترام و امنیت همه حجاج از جمله حجاج ایرانی را حفظ کند.

کد خبر 332020

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha