به گزارش ایرنا، طیبنیا در حاشیه هشتمین كنفرانس بینالمللی بازار سرمایه انسانی در جمع خبرنگاران درباره تكنرخی كردن ارز گفت: از مدتها قبل، بحث درباره تكنرخی كردن ارز را شروع كردیم و بانك مركزی مشغول این كار بوده و مسائل مربوط به آن در ستاد اقتصادی دولت بررسی میشود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینكه هر چه سریعتر به سوی فراهم كردن شرایط پیش برویم، ادامه داد: اكنون بخش عمدهای از كالاها براساس نرخ ارز آزاد مصاحبه میشود و فاصله ارز در بازار آزاد و ارز مبادلهای كاهش زیادی داشته است.
- بازار سرمایه اسلامی
طیبنیا درباره بازار سرمایه اسلامی نیز گفت: ما جزو معدود كشورهایی هستیم كه تمام بازارهای مالی از جمله بازار پول و بازار سرمایه را براساس عقود اسلامی تنظیم كردهایم.
وی با بیان اینكه در بحران مالی جهانی سال 2008 كشورهایی كه از ابزارهای مالی اسلامی استفاده میكردند با كمترین بحران مواجه شدند، اضافه كرد: سال گذشته برای نخستین بار اسناد خزانه اسلامی به ارزش 500 هزار میلیارد ریال و همچنین اوراق صكوك اجاره دولتی به ارزش پنج هزار میلیارد ریال منتشر شد.
وی اضافه كرد: قصد داریم امسال بازار سرمایه را توسعه داده و بدهیهای دولت را به اوراق تبدیل كنیم.
طیبنیا با بیان اینكه برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی در پساتحریم به توسعه بازار سرمایه نیاز است، درباره حضور سرمایهگذاران خارجی در بورس افزود: در ماههای اخیر شاهد افزایش حضور خارجیها در بورس هستیم كه به صورت روزانه اقدام به خرید و فروش میكنند.
وی به دستاوردهای مثبت رشد ابزارهای جدید مالی اشاره كرد و گفت: نقش بازار سرمایه در تامین مالی در سال 1393 به میزان 300 هزار میلیارد ریال(30 هزار میلیارد تومان) بود كه در سال 1394 به یك هزار تریلیون ریال(100 هزار میلیارد تومان) افزایش یافت كه نشاندهنده رشد سه برابری است.
وی با تاكید بر اینكه در نظر داریم بانك محوری را در بازارهای مالی كشور از بین ببریم گفت: تامین مالی بلندمدت باید از طریق بازار سرمایه و تامین مالی كوتاهمدت و تامین مالی بنگاههای كوچك از طریق نظام بانكی انجام شود.
به گزارش ایرنا، هشتمین كنفرانس بینالمللی بازار سرمایه اسلامی با عنوان «بررسی نهادهای مالی - اسلامی، عملكرد گذشته و چشمانداز آینده» با حضور 40 مهمان خارجی از كشورهایی مانند آلمان، روسیه، فرانسه، سوئیس، مالزی، كره جنوبی، چین، هند و یونان در هتل پارسیان آزادی برگزار شده است.
این نشست در روزهای 14 و 15 اردیبهشتماه با حضور اندیشمندان و صاحبنظران كشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آفریقایی در تهران برپاست.
هدف این همایش، شناساندن ابعاد اسلامی بازار سرمایه ایران و ظرفیتهای بازار سرمایه اسلامی به جهان و همچنین معرفی ابزارهای نوین اسلامی در بازار سرمایه است.
ساختار و عملكرد صندوقهای سرمایهگذاری اسلامی، ریسكهای مالی مرتبط با سرمایهگذاری در واحدهای صندوقهای اسلامی، حاكمیت شرعی در نهادهای مالی اسلامی، نظامهای قانونگذاری در حوزه صندوقهای اسلامی و بانكهای سرمایهگذاری و خدمات آنها در چارچوب منطبق با شریعت از مهمترین محورهای این همایش است.
نظر شما