به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا در یک مطالعه دریافتند مصرف رژیم غذایی پرچرب حاوی کره با ۳۳ درصد انرژی حاصل از چربی به همراه ۳ درصد انگور به مدت ۱۱ هفته منجر به درصد کمتر کل چربی بدن و کاهش رسوبات چربی زیرپوستی شد.
این میزان کاهش رابطه مثبتی با بروز تغییراتی در میکروبهای روده و سلامت دارد. تغییرات شامل افزایش برخی باکتریهای مفید، کاهش برخی از باکتریهای کمتر مفید، افزایش تنوع میکروبی و بهبود عملکرد روده بود.
در مطالعهای دیگر این محققان از رژیم غذایی حاوی چربی بیشتر با ۴۴ درصد انرژی حاصل از چربی که شامل چندین منبع چربی اشباع نظیر گوشت خوک، چربی گوساله، روغن و کره بود استفاده کردند که تا حدودی شبیه به رژیمهای غذایی غرب است.
آنها در مدت ۱۶ هفته مطالعه به بررسی تاثیر رژیم غذایی پرچرب غنی شده با عصاره بخش پلی فنول انگور یا بخش غیرپلی فنول انگور پرداختند. آنها همچنین رژیم غذایی پرچرب بعلاوه ۵ درصد انگور کامل را هم ارزیابی کردند. تمامی رژیمهای آزمایشی از لحاظ میزان و نوع قند یکسان بودند.
آنها دریافتند رژیم غذایی پرچرب همراه با پلیفنولهای انگور موجب کاهش درصدی از چربی بدن، رسوبات چربی زیرپوستی و درونی و نشانههای التهاب در کبد میشود. همچنین موجب بهبود مقاومت گلوکز و عملکرد رودهها میشود.
مایکل مک اینتاش، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «این دو مطالعه نشان میدهند انواع انگور و پلیفنولهای انگور به تعدیل شماری از تاثیرات مضر مصرف رژیم غذایی پرچرب کمک کرده و موجب بهبود سلامت رودهها میشود.»
نظر شما