به گزارش خبرنگار مهر، گریپ فروت میوهای است با خواص ضداکسایشی که دارای قابلیت تقویت دستگاه ایمنی و همچنین قدرت کاهش کلسترول و هضم غذا است.
به گفته کارشناسان تغذیه، گریپ فروت تامین کننده ویتامین A و C، فولات (B۹)، فیبر، کولین، لیمونین و لیسوپن است. افزودن این میوه به رژیم غذایی به کاهش وزن کمک میکند. در ادامه به برخی فواید این میوه اشاره میشود
- تقویت سیستم ایمنی: به گفته کارشناسان تغذیه، نصف یک گریپ فروت متوسط ۵۹ درصد ویتامین C روزانه بدن را تامین میکند. ویتامین C در سیستم ایمنی بدن نقش دارد و به خنثیسازی رادیکالهای آزاد بدن کمک میکند.
- سلامت قلب: ویتامین C با کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی مرتبط است. طبق مطالعه سال ۲۰۱۵ محققان، افرادی که میوه و سبزیجات زیادی مصرف میکنند ۱۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. هر چقدر میران ویتامین C در پلاسمای خون بیشتر باشد، نرخ بروز بیماری قلبی کاهش مییابد.
- سنگ کلیه: به گفته محققان دانشگاه ویسکانسین، اسیدسیتریک موجود در گریپ فروت میتواند مانع از تشکیل سنگ کلیه شود و حتی سنگهای کوچک در حال تشکیل را تجزیه میکند. هر چقدر میزان اسیدسیتریک ادرار بیشتر باشد، بیشتر در مقابل تشکیل سنگ کلیههای جدید مصون خواهید بود.
- سرطان: ویتامین C و بتاکاروتن منجر به کاهش بروز سرطان مری میشوند. مطالعه محققان نشان میدهد مکمل ویتامین C تاثیری همچون شیمی درمانی بر سلولهای سرطان مری دارد و حتی ویتامین C موجب افزایش تاثیر شیمی درمانی میشود. گریپ فروت قرمز و صورتی، بعد از گوجه فرنگی، یکی از بهترین منابع لیسوپن است. لیسوپن با کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. همچنین لیسوپن در کاهش ریسک ابتلا به سرطان معده هم نقش دارد. لیمونین موجود در آن به کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه کمک میکند.
- سلامت دوره بارداری: فولات از مکملهای ضروری برای زنان باردار به منظور پیشگیری از بروز نقص در شبکه عصبی جنین است.
- جبران کم آبی بدن: گریپ فروت ۹۱ درصد آب دارد از اینرو به جبران کم آبی بدن کمک میکند.
- هضم غذا: فیبر و آب موجود در گریپ فروت به هضم غذا کمک کرده و در کاهش یا پیشگیری از یبوست نقش دارد.
- کاهش وزن: گریپ فروت به طور طبیعی حاوی مقادیر زیاد فیبر است که در ایجاد حس سیری نقش دارد و میتواند منجر به جلوگیری از پرخوری شود. فیبر همچنین به تثبیت سطح قند خون کمک کرده و مانع از افزایش آن که در گرسنگی نقش دارد می شود.
- کلسترول: گریپ فروت حاوی فیبری موسوم به پکتین است که در کاهش سطح کلسترول بد LDL و پایین آمدن تریگلیسیریدها نقش دارد. به گفته محققان مصرف گریپ فورت به مدت ۳۰ روز موجب کاهش سطح کلسترول LDL میشود.
- بینایی چشم: ویتامین A که گریپ فروت منبع خوب آن است، برای داشتن بینایی خوب ضروری است.
نظر شما