سیدحسن موسوینژاد در گفتگو با ایرنا، افزود: شرکت حمل و نقل ریلی رجا تاکنون واگن دست دوم نخریده است اما برخی از شرکتهای ایرانی در سه سال گذشته حدود 200 واگن دست دوم خریداری کردهاند.
وی با بیان اینکه در درازمدت نباید خرید واگنهای دست دوم مورد توجه قرار گیرد، گفت: شرکتهای داخلی نباید خرید واگنهای دست دوم را در دستور کار خود قرار دهند مگر اینکه ناچار باشند.
مدیرعامل شرکت حمل و نقلی رجا تاکید کرد: از 200 واگن دست دوم خریداری شده تاکنون بین 40 تا 50 واگن پس از بازسازی توسط شرکتهای داخلی در شبکه حمل و نقل ریلی کشور وارد سیر شدهاند.
موسوینژاد یادآور شد: واگنهای دست دوم خریداری شده به طور میانگین بین 15 تا 20 سال عمر دارند و این میتواند در این مقطع متوسط عمر ناوگان حمل ونقل ریلی کشور را تا حدودی بهبود بخشد.
وی تاکید کرد: شرکتهای حمل و نقل ریلی باید تلاش کنند برای خرید واگنهای نو سرمایهگذاری کنند و نباید در درازمدت خرید واگنهای دست دوم در دستور کار قرار گیرد، هر چند واگنهای دست دوم برای شرکتهای ریلی ارزانتر تمام میشود و میانگین عمر ناوگان ریلی را کاهش میدهد.
مدیرعامل شرکت حمل و نقلی رجا میانگین عمر ناوگان این شرکت را حدود 33 سال اعلام کرد و گفت: تلاش ما این است از تمام ظرفیتهای داخلی برای نوسازی ناوگان خود استفاده کنیم.
موسوینژاد اظهار داشت: سرمایهگذاری در صنعت حمل و نقل ریلی و بازگشت سرمایه آن بسیار طولانی است و شرکت رجا در سال 1385 برای خرید 150 ریل باس با شرکت ایریکو قراردادی منعقد کرد که 58 ریل باس آن تحویل رجا شده است.
به گفته وی، برای تقویت ناوگان رجا پس از اجرایی شدن برجام چهار ریل باس دیگر تحویل شرکت رجا شد و قرار است مابقی نیز به تدریج به این شرکت تحویل شود.
وی گفت: توسعه حمل و نقل ریلی در سالهای اخیر در دولت تدبیر و امید مورد توجه جدی قرار گرفته به طوری که هماکنون شرکتهای ریلی درصدد هستند با ارائه برنامههای مطلوب قطارهای مناسبی را در مسیرهای مختلف راهاندازی کنند تا مردم به صورت گسترده به جای شبکه حمل و نقل جادهای از حمل و نقل ریلی استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا با اشاره به آغاز سفرهای تابستانی در چند روز آینده افزود: شرکت رجا برای آغاز سفرهای تابستانی برنامههای ویژهای را در زمینه آمادهسازی ناوگان ریلی خود در نظر گرفته است، به طوری که هماکنون از 20 رام ترن ست، 15 رام آن در مسیرهای مختلف سیر میکنند و تابستان امسال تعداد این قطارها به 18 رام افزایش مییابد.
به گزارش ایرنا، شرکت حمل و نقل ریلی رجا حدود 70 درصد بازار حمل و نقل مسافری کشور را در اختیار دارد و مابقی شرکتهای ریلی 30 درصد این بازار را به خود اختصاص دادند.
نظر شما