همشهری آنلاین: طبق یافته جدید محققان، کمبود باکتری‌های خوب و مفید روده می‌تواند موجب بروز اختلال خودایمنی بیماری ام اس شود.

ام اس

به گزارش مهر، به گفته محققان دانشگاه آیوا آمریکا، باکتری‌های بد و مضر روده یا وجود میزان ناکافی باکتری‌های خوب ارتباط مستقیمی با بیماری ام اس دارد.

بیماری ام اس یک بیماری مزمن و پیشرونده خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به بافت عصبی حمله می‌کند و در نهایت منجر به بروز اختلالات حرکتی می‌شود. سایر علائم متداول بیماری ام اس شامل سستی و ناتوانی فیزیکی و روانی، افسردگی و حس خارش یا مورمور در بدن است.

به گفته محققان، تمام انسان‌ها حامل میلیاردها هزار باکتری در روده خود موسوم به میکروبیوم روده هستند. پیشرفت‌های اخیر تحقیقاتی نشان می‌دهد که این مسافران کوچک و ریز نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی بدن ما دارند.

از آنجايي که این باکتری‌ها نقش مهمی در سلامت دارند، محققان دریافتند بیماران مبتلا به ام اس دارای میکروبیوم های متفاوتی نسبت به همسن و سال‌های سالم خود هستند.

مان گالام، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «داده‌های اولیه ما نشان می‌دهد بیماران مبتلا به ام اس دارای میزان پایین باکتری‌های خوب که فواید کلی برای سلامت دارند، هستند. این میکروبیوم‌ها عمدتا از طریق مصرف غذاهای سالم نظیر سویا و دانه کتان ایجاد می‌شوند.»

تیم تحقیق، مطالعات خود را براساس آنالیز بر روی نمومه مدفوع جمع آوری شده از بیماران مبتلا به ام اس و همچنین افراد سالم تحت کنترل انجام داد.

آن‌ها دریافتند برخی باکتری‌های مشخص در روده بیماران مبتلا به ام اس در مقایسه با افراد سالم، کاهش یا افزایش دارد.

کد خبر 338702

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha