چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: کشف ۴۰ عدد ابزار سنگی در تپه جم نشان داد ساکنین این محوطه باستانی در گذشته به فعالیت‌های کشاورزی مشغول بوده‌اند.

Jam Hill

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این مطلب را لیلا بنی‌جمالی سرپرست هیأت کاوش و گمانه‌زنی تپه جم در نشست گزارش به همکار که به همت پژوهشکده باستان‌شناسی در محل پژوهشگاه برگزار شد، مطرح کرد.

او با اشاره به وسعت و پراکندگی سفال در تپه جم هدف از انجام این پروژه را گاهنگاری نسبی و دقیق از این محوطه اعلام کرد.

این باستان‌شناس گفت: با کاوش در این محوطه 10 هزار و چهارصد و 17 قطعه سفال کشف شد که از بین این تعداد زیاد، 250 قطعه سفال طراحی شد.

بنی‌جمالی تصریح کرد: با مقایسه این سفال‌ها با نمونه‌های مشابه پنج دوره، مس و سنگ، مفرغ، اشکانی، ساسانی و متأخر اسلامی برای گاهنگاری محوطه تعیین شد.

او با اشاره به سایر کشفیات این محوطه اظهار داشت: در این فصل 40 ابزار سنگی، تعدادی سرباره، تکه‌های فلز، ظروف سنگی، پاشنه در سنگی و ... کشف شد که وجود این تعداد ابزار سنگی نشان از رونق فعالیت کشاورزی در محوطه جم در گذشته دارد.

او با اشاره به تخریب‌های صورت گرفته در این محوطه و دشوار بودن کار تعیین عرصه و پیشنهاد حریم آن اظهار داشت: به منظور کاهش تخریبات و تعرضات کار تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه جم با حفر 50 گمانه در 4 مرحله صورت گرفت.

او محوطه جم را یکی از بزرگترین محوطه‌های حاشیه رودخانه لعل‌واره عنوان کرد که یکی از محوطه‌های حائز اهمیت و بزرگ استان مرکزی است و در سال 1388 در طرح بررسی باستان‌شناختی شهرستان محلات به سرپرستی مشترک لیلا بنی‌جمالی و جواد علایی شناسایی شد.

کد خبر 339838

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha