همشهری آنلاین: خبرگزاری رویترز گزارش داد که بانک‌های اروپایی با بیشترین میزان سرمایه‌گذاری در ترکیه، بیش از موسسات مالی دیگر کشورها با اثرات منفی پیامدهای کودتای نافرجام این کشور مواجه هستند.

Bank

ايرنا به نقل از رویترز نوشت: داده‌های بانک مرکزی ترکیه در پایان سال میلادی گذشته نشان داد که فرانسه و انگلیس با بیشترین ریسک اعتباری در این کشور روبرو هستند.

بر اساس این گزارش، منابع بانک‌های فرانسه که با رقم 40 میلیارد دلار دو برابر بانک‌های آمریکا، در معرض ریسک اعتباری قرار دارند و نیز خطر اعتباری منابع بانک‌های آلمان و ایتالیا نشان می‌دهد که چگونه بانک‌های متزلزل و ضعیف اروپا ممکن است اکنون بیشترین زیان را از تحولات ترکیه متحمل شوند.

ترکیه که زمانی با رشد اقتصادی بالا و جمعیت جوان بازاری جذاب برای سرمایه‌گذاران قلمداد می‌شد، اخیرا با رکود در اقتصاد مواجه بوده است.

برخی بانک‌های اروپایی تلاش کرده‌اند سرمایه‌گذاری‌های خود را در ترکیه بفروشند. بانک اچ اس بی سی انگلیس پس از مواجه با پیشنهادهای پایین، در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از فروش شعبه ترک خود منصرف شد.

رویترز در ماه ژوئن (خرداد/تیر) گزارش داد که اسبربانک که بزرگترین بانک روسیه است، نیز اخیرا به فکر فروش شعبه دنیزبانک خود در ترکیه بوده است.

یونی کردیت نیز اعلام کرده است که قصد دارد سرمایه‌هایش را در شعبه‌های وابسته خود در ترکیه از جمله بانک یاپی کردی تعدیل کند.

تحولات روزهای اخیر ترکیه این اقدامات را برای بانک‌ها به مراتب دشوارتر از قبل کرده است.

ترکیه در شامگاه جمعه صحنه تلاش ارتش برای به دست گرفتن قدرت بود. به دنبال این کودتای نافرجام دولت رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه دست به اقدامات گسترده‌ای برای پاکسازی ارتش و نهادهای دولتی از حامیان زده است. تاکنون بیش از هفت هزار نفر بازداشت و حدود 8 هزار پلیس تعلیق شده‌اند. آنکارا همچنین اعلام کرده است که قانون ممنوعیت مجازات اعدام را در مورد عاملان کودتا بازبینی می‌کند؛ اقدامی که می‌تواند آمال آنکارا را برای پیوستن به اتحادیه اروپا بر باد دهد.

کد خبر 340472

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha